Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Οι βρεφοδόχοι του 21ου αιώνα

«Θα καταστρέψετε τη χώρα βγάζοντάς την από το ευρώ». «Οχι, εσείς θα την καταστρέψετε, συνεχίζοντας την πολιτική των μνημονίων». Σαν ψίθυρος που χάνεται μέσα στις φωνές και τις αλληλοκατηγόριες των επίδοξων διαχειριστών της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, έφτασε χτες μια είδηση. Αφορούσε την περίφημη «ατμομηχανή» της Ευρώπης, τη Γερμανία και μαζί μ' αυτήν και άλλες εννιά χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους η Γαλλία και η Ιταλία των G7. Η είδηση λέει ότι επανέρχονται στην Ευρώπη οι βρεφοδόχοι, ειδικά κουτιά όπου οι μάνες οι καταδικασμένες στη φτώχεια από αυτό το υπέροχο σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας, μπορούν να εγκαταλείπουν τα μωρά τους, ελπίζοντας ότι το κράτος ή κάποιος πιο εύπορος θα τους δώσει τροφή και στέγη.
Για την ακρίβεια, στη Γερμανία οι βρεφοδόχοι έχουν αρχίσει να επανέρχονται από το 2000, δηλαδή από την περίοδο που άρχισε η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας στο όνομα της αύξησης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, αυτών των μέτρων που καθυστέρησαν μια δεκαετία στην Ελλάδα, λόγω της λαϊκής πάλης, με τη σημαντική συνεισφορά του ΚΚΕ.
Η ΕΕ των μονοπωλίων δεν μπορεί να γίνει ανθρώπινη. Οποιος καλλιεργεί αυταπάτες ότι έχει να προσφέρει λύσεις μέσα σ' αυτή, θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα και την Ελλάδα στη μοντέρνα εκδοχή των βρεφοδόχων της δεκαετίας του 1950. Μόνη ελπίδα του λαού στο μέλλον, που του ετοιμάζουν δεξιοί και αριστεροί «σωτήρες», είναι το όρθιο και ισχυρό ΚΚΕ.