Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»: Αυξάνονται οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης

Υλική και οικονομική βοήθεια παραδόθηκε χτες στους απεργούς, ενώ οργανώνονται πολύμορφες πρωτοβουλίες συμπαράστασης

Κάλεσμα να ενταθεί τώρα ακόμα πιο δυναμικά και με κάθε τρόπο η έμπρακτη αλληλεγγύη στο ηρωικό κάστρο του αγώνα, στην πύλη της χαλυβουργίας, απευθύνει το σωματείο των χαλυβουργών, ώστε να «φουντώσει» το κύμα συμπαράστασης στον παλικαρίσιο πολύμηνο αγώνα που δίνουν με την αδιάλλακτη και αδίστακτη εργοδοσία και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς του Μάνεση. Οι χαλυβουργοί σε πείσμα πολλών που θέλουν και επιδιώκουν αυτός ο αγώνας να σπάσει συνεχίζουν να παλεύουν, ξεμπροστιάζουν την αδίστακτη εργοδοσία, αποκαλύπτουν την υποκρισία της, ξεχωρίζουν εχθρούς και φίλους, βγάζουν οι ίδιοι αλλά και οπλίζουν όλους τους εργαζόμενους με πολύτιμα συμπεράσματα για τα διαμετρικά αντίθετα συμφέροντα των εργατών και των μεγαλοεργοδοτών. Γι' αυτό και πρέπει να στηριχτούν από όλη την εργατική τάξη και με κάθε τρόπο, ακόμα πιο μαχητικά, κόντρα σε δυσκολίες, από τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, τους πάντες. Γιατί η νίκη των χαλυβουργών θα στείλει μήνυμα σε όλους τους εργοδότες, ότι οι εργαζόμενοι δεν παραδίδονται σε όσους οδηγούν αυτούς και τις οικογένειές τους στην εξαθλίωση.
Χτες, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ μετέφερε και παρέδωσε στους απεργούς το ποσό των 7.000 ευρώ που συγκέντρωσαν σωματεία, συνδικάτα και εργαζόμενοι της Δανίας.
 Επίσης, το απόγευμα, ο Σύλλογος Φαρακλάδων «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλονιάς μετέφερε από το νησί τρόφιμα και οικονομική ενίσχυση που συγκέντρωσε για τρίτη φορά, ενώ «γέμισε» τις πύλες του χαλυβουργείου και με τους ήχους των τραγουδιών που έπαιξε εκφράζοντας και έτσι την αλληλεγγύη του στους απεργούς.
Πρωτοβουλίες σε γειτονιές για αλληλεγγύη στους απεργούς
Την ίδια στιγμή, ειδική αξία έχουν πρωτοβουλίες που προωθούνται για την ανάδειξη της σημασίας και του περιεχομένου του αγώνα των χαλυβουργών σε εργατογειτονιές. Οπως ανακοίνωσε χτες ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» αποφάσισε να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους απεργούς χαλυβουργούς με εξορμήσεις που θα κάνει στο Αλσος Περιστερίου κατά τη διάρκεια πολιτιστικών εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα, στις 2, 4 , 5, 9, 11, 12, 18 και 25 Ιούλη θα απευθυνθεί με κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης στον Περιστεριώτικό λαό, ώστε να στηρίξει έμπρακτα τους απεργούς χαλυβουργούς.