Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Εκλεισε παιδικός σταθμός

Το κλείσιμο του Πηνελόπειου Παιδικού Σταθμού, που στεγάζεται στο ομώνυμο ίδρυμα στη Νέα Ιωνία, ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, η αντιπρόεδρος Παιδείας του δήμου, μετά από ερώτηση των εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ.
Πρόκειται για έναν παιδικό σταθμό που λειτουργούσε με φιλανθρωπικό χαρακτήρα και μέχρι πρόσφατα χρηματοδοτούσε και η Περιφέρεια, η οποία όμως διέκοψε τη χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει και τα παιδιά που φιλοξενούνται να έχουν στριμωχθεί ήδη σε άλλους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της περιοχής. Παράλληλα, πολλά από τα βρέφη που φιλοξενούσε το ίδρυμα, λόγω έλλειψης θέσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, δεν έχουν πού να στεγαστούν, με αποτέλεσμα οι γονείς τους να μην έχουν πού να τα αφήσουν.
Εργαζόμενοι του ιδρύματος παραμένουν απλήρωτοι από το Δεκέμβρη 2010, ενώ έχουν προχωρήσει και σε επίσχεση εργασίας για την καταβολή δεδουλευμένων. Η αντιπρόεδρος Παιδείας του δήμου, απαντώντας στους δημοτικούς συμβούλους του ΚΚΕ, ανέφερε ότι έχει μεταφέρει όλα τα παιδιά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της περιοχής και πρόσθεσε ότι για το θέμα βρίσκεται σε συνεργασία με τη διοίκηση του σταθμού για να δει πώς μπορεί να αξιοποιήσει και να χρησιμοποιήσει ο δήμος το συγκεκριμένο ακίνητο.
Οι σύμβουλοι του ΚΚΕ ζήτησαν να μην κλείσει κανένας βρεφονηπιακός σταθμός, να δημιουργηθούν νέοι δημόσιοι και δωρεάν βρεφονηπιακοί σταθμοί που θα καλύπτουν τις συνεχώς διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.