Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»: Νέα συνέλευση την ερχόμενη βδομάδα

Τον αγώνα τους συνεχίζουν οι απεργοί χαλυβουργοί του Ασπροπύργου, κοντεύοντας να συμπληρώσουν 8 μήνες σκληρού απεργιακού αγώνα και διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των 120 απολυμένων. Οι χαλυβουργοί μετά και την προχθεσινή Γενική τους Συνέλευση, ακόμα πιο δυναμικά καλούν την εργοδοσία να σταματήσει την αδιάλλακτη στάση της και να συζητήσει με το σωματείο τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχει καταθέσει και δημιουργούν προϋποθέσεις για εξεύρεση λύσης. Ετσι σωματείο και απεργοί προετοιμάζονται για τη νέα τριμερή συνάντηση που ορίστηκε από το υπουργείο Εργασίας για την ερχόμενη Τρίτη 3 Ιούλη στις 10 π.μ. Στα μέσα της ερχόμενης βδομάδας οι χαλυβουργοί θα προχωρήσουν σε νέα γενική συνέλευση.
Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες και η νέα πρωτοβουλία του σωματείου να καλέσει την Ομοσπονδία Μετάλλου και τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής για συντονισμό της δράσης του κλάδου του μετάλλου και των εργαζομένων της περιοχής και να προχωρήσουν σε κήρυξη 24ωρης απεργίας αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς.
Βασικό στήριγμα στον αγώνα των χαλυβουργών συνεχίζει να αποτελεί η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση που εκφράζεται από παντού και με κάθε τρόπο. Ετσι προχτές στην πύλη του εργοστασίου παραδόθηκε με φορτηγό ποσότητα με τυροκομικά είδη από την ΚΟ Βριλησσίων του ΚΚΕ ενώ το ΠΑΜΕ έστειλε ένα φορτηγό με οπωρολαχανικά. Οι χαλυβουργοί υποδέχονται καθημερινά όμως και δεκάδες ακόμα απλούς ανθρώπους και εργαζόμενους που τους στηρίζουν οικονομικά από τα έτσι κι αλλιώς πενιχρά εισοδήματά τους, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη αξία που έχει ο αγώνας τους για όλους.