Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ: Απειλεί με πρόστιμα και φίμωση και το ΚΚΕ

Περιορισμούς στα μέσα έκφρασης των κομμάτων, κύρια του ΚΚΕ, και πλήγμα στα οικονομικά του Κόμματος επιχειρεί να πετύχει η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγους/ΔΡΑΣΗ δημοτική αρχή της Αθήνας με τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ.) και πρόσχημά τους την ...αφισορύπανση.
Προεκλογικά, μιλώντας σε ΜΜΕ αλλά και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Γ. Καμίνης έθεσε ζήτημα «παράνομης αφισοκόλλησης», όπως είπε, που τάχα «ταλαιπωρεί» και «καταρρακώνει» την πόλη. Παρουσίαζε κάποια νούμερα, π.χ. ότι χρησιμοποιεί για να «κατεβάσουν» αφίσες 75 εργάτες, τέσσερα συνεργεία σε 8ωρες βάρδιες, έχοντας ξεκολλήσει πάνω από 10.000 αφίσες ή δέκα τόνους χαρτί. Τον δήμαρχο υποστήριξαν τότε σύμβουλοι της παράταξης Κακλαμάνη, ζητώντας μάλιστα να επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους συνεχίζουν να αφισοκολλούν.
Σε αυτό το πλαίσιο χτες Τρίτη, μετεκλογικά, επανήλθε στο θέμα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και στον ραδιοσταθμό «FLASH» δηλώνοντας: «Από τη στιγμή που άρχισε να εμφανίζεται το φαινόμενο, ο ίδιος παρέπεμψα το θέμα στην ειδική επιτροπή που βρίσκεται στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, για να επιβάλλει το πρόστιμο. Και είναι ένα βαρύ πρόστιμο. Είναι το 5% της ετήσιας οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων και νομίζω ότι θα πρέπει να επιβληθεί (...) Πρόστιμα θα επιβληθούν, φυσικά και από το Δήμο, το τονίζω, και ελπίζω και από την επιτροπή της Περιφέρειας».
Επίσης: «Εστειλα έγγραφο στην αποκεντρωμένη περιφέρεια που έχει την αρμοδιότητα για να επιβάλει το πρόστιμο που προβλέπεται από την εκλογική νομοθεσία. Είναι βαρύ. Είναι ένα πρόστιμο 5% επί της ετήσιας οικονομικής ενίσχυσης που παίρνει το κάθε κόμμα και θα τους επιβάλλω και εγώ πρόστιμο με βάση το κανονισμό καθαριότητας, που είναι πρόστιμο ανά αφίσα».
Δεν περνούν οι απειλές
Απαντώντας στην πρόκληση αυτή, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας προέβη στην εξής δήλωση:
«Ο δήμαρχος Αθήνας απροκάλυπτα και σε ρόλο διώκτη, απειλεί με πρόστιμα και φίμωση τα κόμματα που έχουν επιλέξει την πολιτική αφίσα για να επικοινωνήσουν τις πολιτικές τους θέσεις στο λαό. Το ΚΚΕ κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο την επιχείρηση απαγόρευσης στην πολιτική έκφραση, επιχείρηση όπου πρωταγωνιστεί η δημοτική αρχή. Κατά την πάγια τακτική τους ο δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία, χωρίς να υπάρχει καμία σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, βγαίνουν τώρα και απειλούν με πρόστιμα. Πρόκειται για την ίδια δημοτική αρχή που δεν ευαισθητοποιείται, αντίθετα ανέχεται το χαμό που γίνεται με την εμπορική αφίσα σε όλη την πόλη, ανέχεται την ηχορύπανση από τα νυχτομάγαζα σε περιοχές όπως Γκάζι και Πανόρμου, νομιμοποιεί οίκους ανοχής και ίντερνετ καφέ. Οι απειλές του δημάρχου δεν θα περάσουν, θα πάρει την απάντηση που του αξίζει».