Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»: Αύριο νέα Γενική Συνέλευση

Σε νέα γενική συνέλευση προχωρούν αύριο, στις 11 π.μ., οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία», που εδώ και πάνω από 8 μήνες συνεχίζουν ένα σκληρό απεργιακό αγώνα για το δικαίωμά τους στην εργασία.
Οι απεργοί θα καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους, ετοιμάζοντας μεταξύ άλλων υπόμνημα με τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν και οδηγούν σε εξεύρεση λύσης. Το υπόμνημα στη συνέχεια θα κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας, στα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) αλλά και στην ίδια την εταιρεία.
Στην προχτεσινή τριμερή συνάντηση που έγινε στο υπουργείο, η εργοδοσία κατέφυγε σε νέα επίδειξη αδιαλλαξίας έχοντας την απροκάλυπτη στήριξη της κυβέρνησης. Μαζί με την εργοδοσία, η ηγεσία του υπουργείου αξίωσε απ' τους απεργούς να ανοίξουν την πύλη του εργοστασίου για να συζητήσει. Κι αυτό ενώ ο μεγαλοβιομήχανος εξασφαλίζει σειρά προνομίων όπως: Αδεια κατασκευής λιμανιού μπροστά από το εργοστάσιο για να εξασφαλιστεί η μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας, δάνεια από τράπεζες εν μέσω κρίσης κ.ά., ενώ έχει μετατρέψει το εργοστάσιο του Βόλου σε κάτεργο επιβάλλοντας στους εργάτες συνθήκες άγριας εντατικοποίησης για να τους αξιοποιήσει ως απεργοσπαστικό εργαλείο.