Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Π.Α.ΜΕ: 53.000 παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση που η αντιλαϊκή πολιτική τους πετάει έξω από τους παιδικούς σταθμούς 53.000 παιδιά.
Είναι εγκληματική η στάση του Υπουργού Εργασίας που ζητάει να μειωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες ανά παιδί. Η μείωση των μισθών των εργαζομένων  και το κλείσιμο σταθμών δημιουργούν τραγικό αδιέξοδο στους γονείς. Από την άλλη είναι απαράδεκτη η λύση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, δηλαδή η σύσταση εταιριών από ανέργους, που προωθούν οι δήμαρχοι.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να μπουν μπροστά, να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων και να απαιτήσουν :
·                                Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς.
·                                Να καταργηθούν τώρα  τα τροφεία για όλους. Να διασφαλιστεί με κρατική χρηματοδότηση και φροντίδα η σίτιση των παιδιών που σε σειρά δήμων έχει καταργηθεί ή απειλείται με κατάργηση καθώς και η ποιότητα του διαιτολογίου. Nα μπουν σε προτεραιότητα επιλογής και φροντίδας τα παιδιά του άνεργου νοικοκυριού γιατί κινδυνεύουν!
·                                 Να μην κλείσει ούτε ένας παιδικός σταθμός στους δήμους. Nα γίνει πράξη η υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής αγωγής που παραμένει στα χαρτιά παρ´ ότι νομοθετημένη και θα μπορούσε να αποσυμπιέσει στους παιδικούς σταθμούς.
·                                 Να παρθούν άμεσα και πρακτικά μέτρα ώστε να διευρυνθεί το δίκτυο των παιδικών σταθμών. Με άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση, αξιοποίηση γι´ αυτό το σκοπό και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενοικίαση και διαμόρφωση κατάλληλων κτηρίων για τις διευρυμένες ανάγκες που εμφανίζονται σήμερα και που θα οξύνονται το επόμενο διάστημα.
·                                 Να μπουν μπροστά όλες οι διαδικασίες για ένα διευρυμένο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, για σύγχρονες κτιριακές υποδομές, με έμφαση και προτεραιότητα στις λαϊκές γειτονιές.
·                                 Να ενταχτούν κάτω από έναν ενιαίο σχεδιασμό και προγραμματισμό, με ευθύνη του κράτους και με δημόσιο κατασκευαστικό φορέα, δημόσιες επενδύσεις και χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ που σήμερα ξεκοκαλίζουν, μέσω των Δήμων και Περιφέρειας, εργολάβοι και κατασκευαστικές εταιρίες ανεβάζοντας στα ύψη το κατασκευαστικό κόστος.
·                                 Καμιά απόλυση συμβασιούχων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις τους και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απελευθέρωση των προσλήψεων σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, να ικανοποιηθούν με άμεσο τρόπο οι αιτήσεις των Δήμων για προσωπικό που σκόπιμα χρονίζουν.
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ