Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Εμπρός για μια... καλή Ευρωζώνη

Ολο και περισσότερο αποκαλύπτεται η ουσία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Σε χθεσινό σχόλιο του Γραφείου Τύπου του, ενόψει των συναντήσεων του πρωθυπουργού με Ευρωπαίους ηγέτες, αναφέρεται πως «ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για μια ευρωπαϊκή λύση για το χρέος με διαγραφή μέρους του και απευθείας δανεισμό από την ΕΚΤ, για δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, βιώσιμη ανάπτυξη και αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των εργαζομένων». Η «ευρωπαϊκή λύση» για την οποία αγωνιά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτα άλλο από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις που σήμερα έχουν γονατίσει τον ελληνικό λαό και καταστρέφουν τη ζωή του, επομένως όταν μιλάει για «ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής» εξαπατά το λαό.
Μάλιστα μιλάει και για «απευθείας δανεισμό από την ΕΚΤ», κάνοντας πως δεν ξέρει πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ένας από τους τρεις της Τρόικας, την οποία κατά τ' άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ ξορκίζει. Να θυμίσουμε πως η τελευταία έκδοση εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου, έγινε για να πληρωθεί η ΕΚΤ το ομόλογο που κατέχει αξίας 3,2 δισ. ευρώ, το οποίο το απέκτησε στη «δευτερογενή αγορά» κοψοχρονιά. Δηλαδή ο «σωτήρας» που καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ήδη πίνει το αίμα του ελληνικού λαού για να τροφοδοτεί τους τραπεζικούς ομίλους και τα μονοπώλια.
Κατά τ' άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Α. Σαμαρά, που «όντας δογματικά προσηλωμένος στη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που απορρέει από το μνημόνιο, αδυνατεί να διεκδικήσει κάτι διαφορετικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Και καταλήγει: «Οσο δεν λαμβάνονται μέτρα που θα ανατρέπουν τον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης λογικής, στη βάση της οποίας διαμορφώθηκε η Ευρωζώνη». Δηλαδή για όλα φταίει η «νεοφιλελεύθερη λογική» πάνω στην οποία «διαμορφώθηκε η Ευρωζώνη». Εμπρός λοιπόν για μια άλλη Ευρωζώνη, ίσως και με... ανθρώπινο πρόσωπο.
Στο μεταξύ καυγάς ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη ότι «η χρεοκοπία δεν είναι κάτι το οποίο είναι κατά ανάγκη καταστροφικό σε κάθε περίπτωση». Απαντώντας το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ, ότι εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας και χαρακτήρισε τις δηλώσεις «ντροπή». Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ και την κυβέρνηση πως οδηγούν τη χώρα «στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την Ευρωζώνη».