Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε εργαστήριο του ΑΠΘ

Χωρίς ρεύμα έμεινε για 3 ώρες χτες το εργαστήρι Μελισσοκομίας της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς η ΔΕΗ κατέβασε το διακόπτη, εξαιτίας των ανεξόφλητων λογαριασμών του Πανεπιστημίου. Μετά από παρέμβαση της Πρυτανείας προς τη ΔΕΗ, και τη διαβεβαίωση ότι θα εξοφληθούν οι οφειλές ύψους 5,5 εκ. ευρώ μόλις δοθεί στο πανεπιστήμιο η επόμενη δόση της χρηματοδότησης, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε.
Εξαιτίας της διακοπής της ηλεκτροδότησης τέθηκε σε κίνδυνο ο μηχανολογικός εξοπλισμός του εργαστηρίου Μελισσοκομίας.
Τα χρέη του ΑΠΘ προς τη ΔΕΗ για την τελευταία 2ετία ανέρχονται στο ύψος των 5,5 εκ. ευρώ. Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, εξαιτίας των περικοπών στη χρηματοδότησή τους. Ενδεικτικό είναι το στοιχείο πως η φετινή χρηματοδότηση του ΑΠΘ ανέρχεται σε 25,5 εκ. ευρώ, μειωμένη κατά 4 εκατ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του Πανεπιστημίου.
Εξαιτίας αυτής της πολιτικής υποχρηματοδότησης, απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα δύο μηνών και το επίδομα άδειας, παραμένουν και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του ΑΠΘ, ενώ επιπτώσεις αναμένεται να υπάρξουν και στη φοιτητική μέριμνα.