Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Επιχείρηση ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων

Περίπου 70 μαθητές καλούνται σε απολογία για τη συμμετοχή τους σε περσινές κινητοποιήσεις!
Κλιμακώνεται η επιχείρηση τρομοκράτησης της νεολαίας, που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Στην Αλεξανδρούπολη, τις τελευταίες μέρες, έχουν κληθεί να παρουσιαστούν στην αστυνομία για να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους στις περσινές κινητοποιήσεις, περίπου 70 μαθητές(!) στην πλειοψηφία τους μέλη των 15μελών μαθητικών συμβουλίων. Λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς όπου τα σχολεία αναμένεται να έχουν πολλαπλάσια προβλήματα λειτουργικών αναγκών, η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους μαθητές, ώστε να μην τολμήσουν να αντισταθούν στην πολιτική υποχρηματοδότησης της Παιδείας.
Οι μαθητές που σήμερα καλούνται να σταθούν απέναντι στον αστυνόμο και να απολογηθούν για τους αγώνες τους και αύριο ίσως στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μέσα από τις πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν πέρσι, πάλεψαν για ένα καλύτερο σχολείο, για να έρθουν έγκαιρα όλα τα βιβλία, για οικονομικούς πόρους που θα εξασφαλίζουν στοιχειωδώς τη λειτουργία των σχολείων τους.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εβρου της ΚΝΕ, με ανακοίνωσή του σημειώνει: «Ο στόχος τους είναι καθαρός, αξιοποιώντας το αντιδημοκρατικό αυταρχικό νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισαν στη Βουλή οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, θέλουν να ενοχοποιήσουν τους αγώνες του μαθητικού κινήματος, να τους τρομοκρατήσουν, έτσι ώστε με "σκυμμένο" το κεφάλι, χωρίς διαμαρτυρίες, να αποδέχονται την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία.
Με τέτοιες πρακτικές έχουν κύριο στόχο να χτυπήσουν πρώτα και κύρια τη συνείδηση της νεολαίας που τη θέλουν τρομοκρατημένη για να μπορούν με ευκολία να την εκμεταλλεύονται αργότερα στους χώρους δουλειάς.
Η πολιτική των κατευθύνσεων της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου είναι αυτή που κρατά τα σχολεία κλειστά και παρεμποδίζει τη διαδικασία της μόρφωσης, δεν είναι οι μαθητές. Είναι η πολιτική αυτή που με πρόσχημα την κρίση και το χρέος πετσοκόβει τις δαπάνες για την Παιδεία, βγάζει στο περιθώριο τη γνώση και τη μόρφωση. Αρκεί μόνο να θυμηθούμε ότι και πέρσι τα σχολεία άνοιξαν χωρίς βιβλία, το χειμώνα λειτουργούσαν χωρίς θέρμανση και άλλες υποδομές.
Η ΚΝΕ και το ΚΚΕ στέκονται σταθερά στο πλευρό των παιδιών των οικογενειών που στις πλάτες τους πέφτει όλο το βάρος της κρίσης των καπιταλιστών. Οι μαθητές με τις κινητοποιήσεις τους κάνουν το χρέος τους απέναντι στη ζωή τους και έτσι πρέπει να συνεχίσουν. Η σχολική χρονιά που έρχεται προοιωνίζεται ακόμη χειρότερη. Απαιτείται καλύτερη οργάνωση και μαχητικοποίηση του κινήματος, με ζωντανές μαθητικές κοινότητες που δε θα επιτρέπουν την παραπέρα υποβάθμιση της μόρφωσης και οτιδήποτε θίγει τη ζωή και την αξιοπρέπεια των μαθητών και των οικογενειών τους».