Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΕΑΑΝ: Χτυπούν ανάπηρους για να τρομάξει ο λαός

Ανάμεσα σε άλλα η ΣΕΑΑΝ καταγγέλλει σχετικά με τη χτεσινή επίθεση: «Με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης οι δυνάμεις των ΜΑΤ χτύπησαν ανάπηρους, χρόνιους πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες έξω από τη Βουλή. Κάποιος πρέπει να δώσει μια απάντηση. Με ποιανού εντολή απαγορεύτηκε στην αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ να μπει στη Βουλή, να καταθέσει το υπόμνημά της στα κόμματα και να συναντηθεί με εκπροσώπους τους και τον πρόεδρο της Βουλής;
Ομως οι ανάπηροι με αξιοπρέπεια, οι γονείς και κηδεμόνες, που ξέρουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και όχι να επαιτούν, επέβαλαν να μπει η αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ στη Βουλή, να μεταφέρει τα αιτήματα των αγωνιζόμενων ανάπηρων και γονιών και κηδεμόνων παρά το ξυλοκόπημα που δέχτηκαν οι αγωνιστές από κάποιους αφιονισμένους των σωμάτων καταστολής».
«Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, πιστός υπηρέτης των συμφερόντων των μονοπωλίων, ακολουθώντας τη βάρβαρη πολιτική της λυκοσυμμαχίας ΕΕ - ΔΝΤ - ΤΡΟΪΚΑΣ, μπορεί να ήθελε να δώσει ένα μήνυμα στο λαό με την επίθεση των ΜΑΤ στους ανθρώπους με αναπηρία ότι θα περάσει και διά ροπάλου τα μέτρα της που μας οδηγούν κυριολεκτικά στο μεσαίωνα. Ομως το αγωνιστικό ριζοσπαστικό αναπηρικό κίνημα έδωσε και αυτό το δικό του μήνυμα ανυπακοής και απειθαρχίας στη βαρβαρότητα και την εξαθλίωση που μας οδηγούν κυβέρνηση - ΕΕ - κόμματα του ευρωμονόδρομου για τη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

ΚΚΕ
Απάνθρωπη πολιτική, απάνθρωπα τα μέσα επιβολής της
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την επίθεση των ΜΑΤ κατά των αναπήρων:
«Οσο βάρβαρο είναι να καταδικάζεις ανθρώπους με αναπηρία στην εξαθλίωση, άλλο τόσο βάρβαρο είναι να τους υποδέχεσαι με τα ΜΑΤ επειδή διαμαρτύρονται. Η σημερινή επίθεση των ΜΑΤ στους ανάπηρους αποδεικνύει ότι η απάνθρωπη πολιτική με απάνθρωπα μέσα επιβάλλεται. Αποδεικνύει όμως και το φόβο της κυβέρνησης απέναντι στη λαϊκή κινητοποίηση».