Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ομάδα Γυναικών Π. Φαλήρου της ΟΓΕ: Στο πλευρό των εργαζομένων στη SPRIDER


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ομάδα Γυναικών Π. Φαλήρου της ΟΓΕ εκφράζει τη συμπαράσταση της στον αγώνα των εργαζομένων στα Sprider Stores.
Οι συνεχείς μειώσεις των μισθών πείνας οδηγούν εργαζόμενους στην εξαθλίωση και σκοπεύουν στον εκφοβισμό και την υποταγή τους στην εργοδοσία.
Στο όνομα της κρίσης έρχονται οι επιχειρηματίες να ζητήσουν από τους εργαζόμενους θυσίες  για να μη μειωθούν τα κέρδη της επιχείρησής τους. Αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια συσσώρευσαν τεράστια κέρδη και είναι υπεύθυνοι για την κρίση, τώρα μας ζητάνε να ματώσουμε πληρώνοντας με το πενιχρό εισόδημά μας.
Ήρθε η ώρα να τους πούμε το μεγάλο όχι. Το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι η ανασφάλεια, η φτώχεια και η ανεργία.
Οι εργαζόμενοι έχουν δύο επιλογές: να σκύψουν το κεφάλι και να εξαθλιωθούν ή να παλέψουν, συλλογικά και οργανωμένα για τα δικαιώματα που αφορούν την επιβίωση  και την αξιοπρέπεια τους. Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία του κλάδου που στέφονται απέναντι στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση, στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Γνωρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στα Sprider Stores τόσο στο Παλαιό Φάληρο όσο και σε Άγιο Δημήτριο, Κερατσίνι, Λάρισα, Ρόδο. Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τη συμμετοχή τους στις κατά τόπους στάσεις εργασίας όπως και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 26/9.

Παλαιό Φάληρο, Σεπτέμβριος 2012
Ομάδα Γυναικών Παλαιού Φαλήρου της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας)