Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΜΚΟ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΑΦΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ!


                                                                                                              
Αφού συμφώνησαν ΕΕ, κυβέρνηση, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να χρησιμοποιήσουν τους Δήμους για να καταστρατηγήσουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε), αναθέτοντας σε ΜΚΟ να προσλάβουν άνεργους με αμοιβές χαμηλότερες από την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε., τώρα απαιτούν να μην διεκδικούν και τα δεδουλευμένα τους!
Συγκεκριμένα, η Μ.Κ.Ο. «Διεθνής Παρέμβαση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Ποιότητα Ζωής – ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ» που επιλέχθηκε από τη Δημοτική αρχή, απαιτεί από τους εργαζόμενους να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με την οποία «αποδέχονται την πιθανότητα καθυστέρησης καταβολής των μηνιαίων αμοιβών, στην περίπτωση που το αρμόδιο Υπουργείο καθυστερήσει να τους καταβάλει έγκαιρα τις απαραίτητες πιστώσεις»!
Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτες τις μεθοδεύσεις και τις πρακτικές που ακολουθούν Κυβέρνηση – ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΜΚΟ και τις δημοτικές παρατάξεις που στηρίχτηκαν από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και της «Καλλικράτικής» πολιτικής στους δήμους γιατί ως στόχο έχουν την επιβολή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής (με ή χωρίς μνημόνια) στις πλάτες των εργαζομένων, των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών.
Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός και γι αυτό καταψηφίσαμε τη μεσολάβηση δουλεμπορικών ΜΚΟ για να κάνουν προσλήψεις ανέργων και μάλιστα με bonus 5% ανά εργαζόμενο, με τέτοιες συμβάσεις και με τέτοιες απαιτήσεις!
Για το συγκεκριμένο ζήτημα που προέκυψε ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:
Να πάρει απόφαση ότι δεν επιτρέπει στις ΜΚΟ να θέτουν όρους για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και ότι θα προχωρήσουν στις προσλήψεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους:

  • Να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, είτε αυτή είναι ιδιώτης, ΜΚΟ, Δημοτική αρχή.
  • Να οργανωθούν στα συνδικάτα τους και τις επιτροπές αγώνα με το Π.Α.ΜΕ γιατί μόνο μαζικά και οργανωμένα οι αγώνες μας μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.
  • Να γυρίσουν την πλάτη στη κυβέρνηση των μονοπωλίων που τους έστειλαν στην ανεργία αλλά και σε εκείνους που πρόδωσαν την εργατική τάξη (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ) βάζοντας πλάτη για να περάσουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.
  • Να μην ξεγελαστούν από τις αυταπάτες που σπέρνουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ κ.α.), γιατί η συμμαχία των λύκων της ΕΕ και το καπιταλιστικό σύστημα δεν αλλάζουν.