Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Παρέμβαση της Επ. Αγώνα Ν. Σμύρνης στο super market Δούκας





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 30 και Τετάρτη 31 Οκτώβρη, η Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης πραγματοποίησε κινητοποιήσεις έξω από το super market Δούκα στην Άνω Νέα Σμύρνη για να αποτρέψει την εργοδοσία να προχωρήσει σε νέες μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων. Η καθολική άρνηση των εργαζομένων στα σχέδια της εργοδοσίας την οδήγησαν σε υποχώρηση.
Την Τρίτη 30 Οκτώβρη μετά από παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μαζί με την Λαϊκή Επιτροπή Αγ. Δημητρίου και την Επιτροπή Αγώνα Αλίμου στα super market Δούκα στον Άγιο Δημήτριο και στον Άλιμο αποτράπηκε η προσπάθεια της εργοδοσίας για μείωση του μισθού τους.

Η Επιτροπή Αγώνα Νέας  Σμύρνης καλεί τους εργαζόμενους στα super market Δούκα:

  • Να συνεχίσουν οργανωμένα τον αγώνα τους, να μην σκύψουν το κεφάλι.
  • Να μην υποκύψουν σε κανέναν εκβιασμό και να μην δεχτούν να υπογράψουν καμία μείωση μισθού.
  • Να αποτρέψουν τα σχέδια της εργοδοσίας να φτιάξει επιχειρησιακό – εργοδοτικό σωματείο που θα υπογράψει μειώσεις μισθών.
  • Να έρθουν σε επαφή με το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ώστε με τον οργανωμένο ταξικό αγώνα, μαζί με το ΠΑΜΕ να παλέψουν και να αποτρέψουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας

Μόνο το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να δώσει λύση προς όφελος του λαού και να ανοίξει προοπτική για μια κοινωνία που ο εργαζόμενος λαός θα είναι αφέντης του πλούτου που παράγει.

Οκτώβρης 2012