Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Οργανωμένο σχέδιο καταστολής

Οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο άγριας καταστολής σε βάρος των διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ενώ ιδιαίτερη πρόκληση για το λαό αποτελεί το γεγονός ότι τέθηκε σε ισχύ σχέδιο ωμού χτυπήματος των συγκεντρωμένων. Η επιβολή των άγριων αντιλαϊκών μέτρων πάει μαζί με την ένταση της κρατικής βίας και καταστολής σε βάρος όσων αγωνίζονται οργανωμένα ενάντια στην πολιτική που σαρώνει εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Και θα δυναμώσει η κρατική βία κατά του λαϊκού κινήματος, γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει για την πολιτική της χωρίς τη βία. Προσχήματα μπορεί να βρίσκει για να χτυπά τις διαδηλώσεις, - κι αν δεν βρίσκει θα τα δημιουργεί. Αλλωστε αυτό έχει ξαναγίνει πολλές φορές...
Χτες, λοιπόν τέθηκε σε εφαρμογή ένα τέτοιο σχέδιο με σαφή στόχο να εκκενωθεί γρήγορα η πλατεία Συντάγματος. Ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός μπορούσε να απομονώσει αυτούς τους ελάχιστους που του έδωσαν το πρόσχημα να χτυπήσει, αλλά αντί γι' αυτό χτύπησε στο «ψαχνό» τη συγκέντρωση. Εκτεταμένη χρήση χημικών, χρήση των υδραντλιών σε βάρος των συγκεντρωμένων, κυνηγητό στους δρόμους της πόλης, επιθέσεις και ξυλοδαρμοί...
Το πρόσχημα για την καταστολή δόθηκε λίγο μετά τις 7 το βράδυ, όταν ρίχτηκε μία βόμβα «μολότοφ» προς τη μεριά του «φράχτη» στη Βασ. Σοφίας. Λίγα λεπτά αργότερα έγινε η πρώτη ρίψη νερού από τα οχήματα υδροβολής. Ακολούθησε ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ ξεχύθηκαν στην Αμαλίας και την Πανεπιστημίου. Η επιχείριση καταστολής της συγκέντρωσης είχε αρχίσει. Από εκεί και μετά, συνεχίστηκε για αρκετή ώρα η ρίψη χημικών με στόχο τη διάλυση των συγκεντρώσεων.
Λίγο πριν τις 8 το βράδυ, οι διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν αδειάσει Β. Σοφίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου. Στις 8.15 οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να σπάσουν τον όγκο των διαδηλωτών που παραμένει στο Σύνταγμα, στη Φιλελλήνων. Η κατασταλτική επιχείρηση της Αστυνομίας συνεχίζεται, με ένταση της ρίψης χημικών κατά των διαδηλωτών. Οι διαδηλωτές με το ΠΑΜΕ, παρά την άγρια καταστολή, ανασυντάσσονται και ξαναδιαδηλώνουν στο Σύνταγμα.
Γύρω στις 9 το βράδυ οι τελευταίοι διαδηλωτές φεύγουν από την πλατεία Συντάγματος. Μέχρι και εκείνη την ώρα, αστυνομικοί κυνηγούσαν κόσμο μέχρι και την Ομόνοια και το Μεταξουργείο..!
Η Αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 50 προσαγωγές, μεταξύ αυτών και αρκετές «προληπτικές».