Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠ. ΑΓΩΝΑ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έξω από τη ΔΕΗ στην Καλλιθέα...
Νέα δυναμική παρέμβαση στη ΔΕΗ Καλλιθέας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Επιτροπές Αγώνα Ν. Σμύρνης. Πρωτοκόλλησε κι άλλους λογαριασμούς πληρωμένους χωρίς χαράτσι και απαίτησε να σταματήσει αμέσως η απάνθρωπη στάση της ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε χιλιάδες οικογένειες ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων, χαμηλόμισθων και χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε κάθε λαϊκή οικογένεια που δεν έχει να πληρώσει. Αποτελεί εγκληματική πράξη, την ίδια ώρα που εφοπλιστές, βιομήχανοι, μια χούφτα πλουτοκράτες έχουν μόνο στην Ελβετίας 600δις ευρώ, να βρίσκονται οι ληστεμένες λαϊκές οικογένειες στο σκοτάδι, στο κρύο και στην απόγνωση. Είναι ξεκάθαρο, ότι κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση. Γι’ αυτό απαιτούμε:

  • Τώρα, παύση κάθε ενέργειας διακοπής ρεύματος σε χιλιάδες οικογένειες ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων, χαμηλόμισθων.
  • Διαγραφή των χρεών που αφορούν στις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα λόγω αδυναμίας πληρωμής του ρεύματος.
  • Άμεση επανασύνδεση σε όσες οικογένειες έχει κοπεί το ρεύμα χωρίς καμία επιβάρυνση.
  • Άμεση αποσύνδεση του χαρατσιού από τον λογαριασμό της ΔΕΗ.
...και το ΙΚΑ Καλλιθέας

Ακολούθησε παρέμβαση στο ΙΚΑ Καλλιθέας μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας με αφορμή το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα στην Καλλιθέα έχουν εμφανιστεί αρκετά κρούσματα τρομοκράτησης και τραμπουκισμού από μελή της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής απέναντι σε μετανάστες εργάτες που ζουν και αναπνέουν στην ίδια γειτονιά με μας, στον ίδιο χώρο δουλειάς. Το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη στα ιατρεία του ΙΚΑ που ζητούσαν διαπιστευτήρια χαρτιά με ελληνική υπηκοότητα από τους ασθενείς! Έγινε ξεκάθαρο ότι δεν θα αφήσουμε κανένα φασίστα, κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το ρατσιστικό δηλητήριο στις γραμμές της εργατικής τάξης. Το απόδειξαν περίτρανα οι εργάτες της ΑΓΝΟ στην Θεσσαλονίκη, το συνδικάτο οικοδόμων Αθήνας, οι εργαζόμενοι στο Παπουτσάνη, οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στο Θριάσιο νοσοκομείο, οι λαϊκές οικογένειες στο Περιστέρι, τον Ταύρο, την Καλλιθέα σε όλες τις λαϊκές γειτονιές.



Η Πάτρα Περαντώνη, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας,-Νέας Σμύρνης
Τώρα που μονοπώλια, κυβέρνηση, ΕΕ θέλουν να μας μετατρέψουν σε δούλους του 21ου αιώνα, χωρίς ρεύμα, νερό και τροφή, με μισθούς πείνας και τρομοκρατημένους από την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής, τώρα είναι που πρέπει να οργανωθούμε μέσα στα συνδικάτα, στις λαϊκές επιτροπές και στις επιτροπές αγώνα, γιατί μόνο το οργανωμένο και συνειδητά πειθαρχημένο εργατικό λαϊκό κίνημα, δυνατό σαν γροθιά μπορεί να τσακίσει τα αφεντικά και τα μαντρόσκυλα τους.


Νοέμβρης 2012