Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Δημοτικοί σύμβουλοι ΚΚΕ στην Αθήνα: Για το ψήφισμα σχετικά με τις επιθέσεις κατά μεταναστών και τη δράση της Χρυσής Αυγής

Στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, σχετικά με τις επιθέσεις κατά μεταναστών και τη δράση της Χρυσής Αυγής, αναφέρονται με δελτίο Τύπου, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Δήμο της Αθήνας.
Όπως τονίζουν:
«Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20/12/2012 στήριξαν ψήφισμα που έβαλε για συζήτηση ο δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία με αφορμή συναυλία – συγκέντρωση ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών και τη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής.
Το ψήφισμα που αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί:
  • Σε διατράνωση της θέλησης του λαού της Αθήνας ενάντια στα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και φασιστικών επιθέσεων που κλιμακώνονται επικίνδυνα.
  • Σε αποφασιστική στάση κατά της νεοναζιστικής απειλής της Χρυσής Αυγής που προσβάλλει τον τόπο που γέννησε την Αντίσταση στην Κατοχή.
  • Σε αγώνα για ίσα δικαιώματα και πρόσβαση σε Υγεία – Παιδεία – κοινωνικές και δημοτικές υπηρεσίες σε όλους χωρίς διάκριση έθνους, χρώματος του δέρματος, θρησκείας.
  • Να αντιταχθούμε στην υπονόμευση του δικαιώματος στην ελληνική ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα και επιθυμούν να την αποκτήσουν.
  • Να απαιτήσουμε γενναία χρηματοδότηση των δημοτικών υπηρεσιών, με άμεση καταβολή χρημάτων που οφείλει το κράτος, ώστε οι γειτονιές να γίνουν γέφυρες φιλίας – αλληλεγγύης, καλύτερης ζωής για όλους και όχι εστίες μισαλλοδοξίας που δηλητηριάζονται από το ρατσισμό και την ξενοφοβία».
Στην τοποθέτησή του ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, σημείωσε:
«Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στηρίζουν το ψήφισμα, αλλά το λέμε καθαρά, το ΚΚΕ δεν συνδιοργανώνει ούτε συμμετέχει στην πρωτοβουλία "Αθήνα – πόλη – αντιφασιστική", έχοντας τις δικές του ιεραρχήσεις – πρωτοβουλίες, δίνοντας συγκεκριμένο περιεχόμενο στην αντιμετώπιση των νεοναζί και της δράσης τους. Επισημαίνουμε τον κίνδυνο στο έδαφος της πίεσης που δέχονται στην καθημερινότητά τους οι κάτοικοι περιοχών της Αθήνας, λόγω της ασύδοτης δράσης του εγκλήματος και της συγκέντρωσης χιλιάδων εγκλωβισμένων μεταναστών, να νομιμοποιείται η δράση των φασιστοειδών στις γειτονιές. Αυτός ο κίνδυνος δεν αντιμετωπίζεται με τέτοιες πρωτοβουλίες. Σε καμία περίπτωση τα αντιφασιστικά καλέσματα δεν μπορούν να αθωώσουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης για την πολιτική τους».