Κυριακή 12 Μαΐου 2013

"ΕΦΥΓΕ" ΞΑΦΝΙΚΑ Ο σ. ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΠΑΤΗΣ

Η Κεντρική Επιτροπή ανακοινώνει με θλίψη το θάνατο του σ. Κώστα Λιαπάτη που έφυγε σήμερα πρόωρα από τη ζωή.

Ο σ. Κώστας Λιαπάτης γεννήθηκε το 1958 στο χωριό Ρωμιά Πρέβεζας από γονείς αγρότες.
Έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1983, στην πορεία εκλέχθηκε μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής της Βόρειας Αχτίδας και στη συνέχεια της Αχτίδας Βιομηχανίας. Για πολλά χρόνια δούλεψε από διάφορες υπεύθυνες θέσεις. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας και στο 18ο Συνέδριο εκλέχθηκε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Έδωσε τη μάχη με πίστη και αυταπάρνηση για την υπεράσπιση του επαναστατικού χαρακτήρα του Κόμματος από την επίθεση και την προσπάθεια διάλυσής του από τους οπορτουνιστές, το 1991.
Ο σ. Λιαπάτης είχε σημαντική προσφορά στην ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Εργαζόμενος στη ΦΑΓΕ, πρωτοστάτησε για την ίδρυση σωματείου και είχε σημαντική συμβολή στις κινητοποιήσεις της περιόδου 1982 – 1983.
Ανέπτυξε πλούσια δράση στον κλάδο που εργαζόταν, συνέβαλε σημαντικά στην ίδρυση κλαδικού συνδικάτου στην Αθήνα και αναδείχτηκε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τροφίμων, Ποτών και Γάλακτος, ιδιότητα που είχε μέχρι σήμερα.
Πρωτοστάτησε για την ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ και εκλέχτηκε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του.
Ο σ. Κώστας Λιαπάτης έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την ανάπτυξη του Κόμματος. Οικοδόμησε ισχυρούς δεσμούς με τους εργαζόμενους μέσα από τον αγώνα για την υπεράσπιση του δίκιου τους.
Η Κεντρική Επιτροπή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύντροφό του, στα παιδιά και τους οικείους του.
Η κηδεία θα γίνει στην Αθήνα και θα είναι πολιτική.

Π.Α.ΜΕ: Για το θάνατο του συντρόφου Κώστα Λιαπάτη


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, αποχαιρετά τον συνάδελφο και συναγωνιστή, τον σύντροφο Κώστα Λιαπάτη, που σήμερα έφυγε πρόωρα και απροσδόκητα από τη ζωή.
Ο σύντροφος Κώστας, παιδί φτωχής αγροτικής οικογένειας υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης μέχρι και τις τελευταίες ώρες της ζωής του, μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ως μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών καθώς και μέσα από άλλες θέσεις ευθύνης στον κλάδο και στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ, ήταν οργανωτής και μπροστάρης σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, στη μάχη του μεροκάματου, στις απολύσεις.
Τον διέκρινε η μαχητικότητα, η συνέπεια, η σταθερότητα και η πίστη στα οράματα, στα ιδανικά και στην ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης. Συγκέντρωνε όλες εκείνες τις αρετές που χαρακτηρίζουν τους πρωτοπόρους εργάτες στην πάλη απέναντι στο κεφάλαιο.
Πρωτοπόρος και «πανταχού παρών» στα εργοστάσια και στον κλάδο, υπηρετώντας με ταξικό σθένος τις αξίες, τα οράματα της και το δίκιο εργατικής τάξης, μας αφήνει κληρονομιά το παράδειγμα της αγωνιστικής ζωής, την πρωτοπόρα και καθημερινή ακούραστη δράση του.
Η παρουσία του συντρόφου Κώστα θα είναι δίπλα μας. Στα συλλαλητήρια και στις απεργίες τις επόμενων ημερών αλλά και σε όλες τις φάσεις της ταξικής πάλης, στο δύσκολο αγώνα για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στα παιδιά, στους συγγενείς και στους φίλους του συντρόφου μας Κώστα.
Η Εκτελεστική Γραμματεία