Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η επιστράτευση δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει

Χιλιάδες φωνές ενώθηκαν χτες σε όλη τη χώρα,
για να καταδικάσουν τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται, για να δηλώσουν σε κάθε κατεύθυνση ότι τον αυταρχισμό των εκμεταλλευτών θα τον τσακίσει το δίκιο των εργατών. Ανακοινώσεις καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού και της επιστράτευσης έβγαλε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, που κάλεσε στο χτεσινό συλλαλητήριο στην Ομόνοια, ενώ παράλληλα οι ταξικές δυνάμεις μπήκαν μπροστά στην οργάνωση της άμεσης απάντησης στον κυβερνητικό αυταρχισμό, καλώντας και συμμετέχοντας σε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Αντίστοιχα, ανακοινώσεις καταδίκης της επιστράτευσης εξέδωσαν το ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), το προεδρείο της ΟΓΕ, η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η Πανελλαδική Γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ).
Στην Αθήνα, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, γονείς, φοιτητές, σπουδαστές συμμετείχαν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ σε μια πρώτη άμεση απάντηση στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, όπου έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους εκπαιδευτικών και γονιών. Ο Ηλίας Πατίδης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και του ΔΣ της ΟΛΜΕ, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στα σημερινά συλλαλητήρια μαζί με το ΠΑΜΕ και στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ για να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις. «Με την προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών χτυπούν συνολικά το απεργιακό δικαίωμα των εργαζόμενων. Μπορούμε να σπάσουμε την τρομοκρατία με ενότητα, συσπείρωση και αλληλεγγύη. Μόνο η μαζική λαϊκή πάλη μπορεί να τσακίσει την κρατική καταστολή», τόνισε μεταξύ άλλων.
 «Δεν θα γίνουμε το πιόνι του κοινωνικού αυτοματισμού. Εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές έχουμε κοινό συμφέρον και κοινό αντίπαλο και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας» είπε στην ομιλία της, η Σούλα Αθανασοπούλου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας, χαρακτηρίζοντας υποκριτικό το ενδιαφέρον που δείχνει η Κυβέρνηση για το «καλό» των μαθητών.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπα.
Πριν ξεκινήσει η πορεία, οι συγκεντρωμένοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή, για την απώλεια του Κ. Λιαπάτη, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή.
«Κάτω τα χέρια από την απεργία», «κανένας φόβος, καμιά υποταγή όλοι στον αγώνα για την ανατροπή», «η επιστράτευση δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπάσει», «ο νόμος και η τάξη των εκμεταλλευτών θα τσακιστεί στο δίκιο των εργατών», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία διά μέσου της οδού Σταδίου προς τη Βουλή, όπου τους περίμεναν παραταγμένες κλούβες των ΜΑΤ. Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν ραντεβού και πάλι τους δρόμους για σήμερα.
Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ οργάνωσαν επίσης συγκέντρωση χτες το απόγευμα στο Σύνταγμα.