Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΤΕ Νοτίων Συνοικιών Αττικής του ΚΚΕ: Ανοικτές δωρεάν παραλίες για όλο το λαό

Κάθε καλοκαίρι ολοένα και μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων δεν καταφέρνει να πάει για διακοπές. Άνθρωποι του μόχθου, της βιοπάλης, που σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, ζώντας στη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια, δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε για ένα μπάνιο στη θάλασσα.

Η λαϊκή οικογένεια καλείται να πληρώσει ακριβά για τις μετακινήσεις της (διόδια, βενζίνες και εισιτήρια στα ΜΜΜ). Επιπλέον, πολλές από τις πιο ωραίες παραλίες της Αττικής παραχωρούνται σε επιχειρηματίες για εκμετάλλευση, με αποτέλεσμα το επιπρόσθετο κόστος εισόδου να τις καθιστά απαγορευτικές για το μεγαλύτερο μέρος του λαού.
Υπεύθυνοι για αυτά τα προβλήματα είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι δημοτικές αρχές. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες να μη δεχτούν να πληρώνουν για να κάνουν ένα μπάνιο.
Η ξεκούραση και η αναψυχή αποτελούν δικαίωμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων που τους στερείται, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέσα και οι προϋποθέσεις για να εξασφαλιστούν δωρεάν.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα μέσα από τον κοινό αγώνα τους να βάλουν φραγμό στην αντιλαϊκή πολιτική που αποτελεί οδοστρωτήρα κάθε εργατικού δικαιώματος και να την ανατρέψουν.
Να διεκδικήσουν:
- Δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις ακτές.
- Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υποδομών και υπηρεσιών στις παραλίες που θα παρέχονται δωρεάν στο λαό.
- Κατάργηση όλων των διοδίων.
- Δημόσιες – σύγχρονες – ασφαλείς – φθηνές – τακτικές αστικές συγκοινωνίες για το λαό. Επέκταση του δικτύου σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής με μέσα μαζικής μεταφοράς που θα λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους.
- Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%, ώστε να ανακουφιστεί η πλειοψηφία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
- Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των ΑμΕΑ ή άλλων εργαζομένων που έχουν ανάγκη, των μαθητών, των φοιτητών, των στρατευμένων νέων.