Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας: Να κλείσει ο ΟΣΚ!

Ανακοίνωση με αφορμή ψήφισμα της Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με το οποίο αντί για την κατάργηση δομών των Δήμων, προτείνεται η κατάργηση του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (!), εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στον ΟΣΚ, επισημαίνοντας, παράλληλα τη στάση του προέδρου της ΚΕΔΕ ο οποίος - σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του ΟΣΚ - δήλωσε ότι στα πλαίσια της κινητικότητας θα μπορούσαν να μετακινηθούν οι μηχανικοί του ΟΣΚ οι οποίοι είναι αναξιοποίητοι.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, ανάμεσα στα άλλα: «Δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε τέτοιες απαράδεκτες επιθέσεις που βασικό στόχο έχουν την πλήρη παράδοση του έργου μας και της περιουσίας του Οργανισμού στα επιχειρηματικά συμφέροντα. (...)

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΚ με την 50ετή εμπειρία και τεχνογνωσία στη Σχολική Στέγη, παράγουμε σχολεία στα πλαίσια των προδιαγραφών και των νόμων, με σημαντικά κατασκευαστικά και οικονομικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με στοιχεία δεκαετίας για κάθε 3 σχολεία που κάνουν οι ιδιώτες άμεσα ή μέσω των Δήμων, ο ΟΣΚ κάνει 5 και αυτό γιατί δημοπρατεί με βάση τη νομοθεσία ελαχιστοποιώντας τις υπερτιμολογήσεις.
Μάλιστα σήμερα που οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί της τελευταίας διετίας έχουν αποδυναμώσει τον Οργανισμό κατά 70% από προσωπικό και πόρους (λειτουργικό κόστος κάτω από 3%), οι εναπομείναντες 110 εργαζόμενοι έχουμε καταφέρει να είμαστε πρώτοι σε ένταξη έργων Σχολικής στέγης στο ΕΣΠΑ με απορρόφηση πάνω από 50% (86 από αυτά υπό κατασκευή στο Λεκανοπέδιο και σε 8 Περιφέρειες πανελλαδικά). Αυτό το γεγονός προφανώς αποτελεί "καρφί στο μάτι" ορισμένων γνωστών και μη εξαιρετέων δημάρχων που σε αγαστή συνεργασία με επιχειρηματικά συμφέροντα επιβουλεύονται το έργο μας με σκοπό την κερδοσκοπία».
Με αφορμή αυτές τις εξελίξεις, το Σωματείο Εργαζομένων στον ΟΣΚ, διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Τρίτη 23 Ιούλη, στη 1 μ.μ.