Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Αντ. Σαμαράς: Ταύτισε τις προβοκάτσιες με τους αγώνες του λαϊκού κινήματος

Την ενορχηστρωμένη επιχείρηση στοχοποίησης του λαϊκού κινήματος μέσω της παραχάραξης των μαζικών, ταξικών αγώνων που αντιτείνονται στη βάρβαρη πολιτική, με στόχο την εξομοίωσή τους με τα εγκλήματα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, αναπαρήγαγε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, μιλώντας σήμερα στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει την προβοκατόρικη δράση μηχανισμών στη δολοφονία ανθρώπων στη Μαρφίν και στα γεγονότα στα μεταλλεία στις Σκουριές στη Χαλκιδική, για να σπιλώσει τους λαϊκούς - εργατικούς αγώνες ώστε να στηρίξει την επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων».

«Δεν υπάρχει καλή και κακή βία (...) Παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν μόνον από τη Χρυσή Αυγή, αλλά και από άλλους. Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα, ασκήθηκε και στον εμπρησμό της Marfin. Ευθύνη όλων είναι να καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και να αποδοκιμάζουν τις εκφράσεις βίας. (...) Ορμητήρια κουκουλοφόρων εντοπίζονται και εξουδετερώνονται. Κάποιοι ενοχλούνται, ας ενοχλούνται. Όσο το αίσθημα ασφάλειας εμπεδώνεται, τόσο και οι νεοναζί θα απομονώνονται», υποστήριξε ο Αντ. Σαμαράς.
Η κυβέρνηση, με ενορχηστρωτή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, προσπαθεί να βάλει στο ίδιο σακί τη δολοφονική δράση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής και τις προβοκάτσιες διάφορων μηχανισμών και τις εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις, με στόχο την ποινικοποίηση της οργανωμένης δράσης του λαού για να διασφαλίσει την υποταγή στη βάρβαρη πολιτική.
Πρόβαλε, ταυτόχρονα, τη σιδερένια πυγμή του αστικού κράτους και αξιοποιώντας τις εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή, έκανε λόγο περί διασφάλισης της «νομιμότητας» και «μηδενικής ανοχής» απέναντι γενικά και αόριστα στον «εξτρεμισμό», επιδιώκοντας τον εκφοβισμό του λαϊκού κινήματος και την αναχαίτιση των ταξικών αγώνων, προκειμένου να στρώσει το έδαφος για την ανεμπόδιστη επιβολή των νέων βάρβαρων μέτρων.
Με στόχο να εξασφαλίσει την πολυπόθητη «κοινωνική ειρήνη» για την άρχουσα τάξη, δεν δίστασε να εμφανίσει τα λαϊκά στρώματα, που πλήττονται από την εφαρμογή των φιλομονοπωλιακών αναδιαρθρώσεων, σαν «υπέρμαχα» στη συνέχιση των κυβερνητικών πολιτικών και των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων.
Αναφερόμενος ειδικότερα στη Χρυσή Αυγή, είπε ότι «οι νεοναζί είναι ο χειρότερος κίνδυνος για τη δημοκρατία» αλλά φρόντισε να αποσιωπήσει το γεγονός ότι ο ναζισμός - φασισμός είναι γέννημα και θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος. Υποστήριξε επίσης ότι «θα συνεχιστεί η έρευνα για το ποιοι στήριζαν οικονομικά τη Χρυσή Αυγή», αλλά φρόντισε να το συνδέσει γενικά με το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων, με στόχο να ανοίξει παράθυρο για την προώθηση αντιδραστικών νομοθετημάτων.
Φρούδες ελπίδες για την υποταγή του λαού
Αντιστρέφοντας, παράλληλα, τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο ελληνικός λαός, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να σπείρει φρούδες ελπίδες για ανάκαμψη, προκειμένου να υποτάξει το λαό, μπροστά στην κλιμάκωση της αντεργατικής επέλασης. «Η ανεργία μειώνεται, ενώ το ΑΕΠ δείχνει, έστω και ελάχιστη, τάση αύξησης», υποστήριξε και ταυτόχρονα ισχυρίστηκε: «Αλλάζουμε την πορεία της χώρας και σύντομα θα φανεί στην κοινωνία και θα το νιώσει ο καθένας». Παράλληλα έσπευσε να υποστηρίξει, επικαλούμενος δηλώσεις στελεχών του ΔΝΤ και της ΕΕ, ότι «δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα», «δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα» και «νέοι φόροι» αφού «πιάσαμε τους στόχους μας», σε μια προσπάθεια να κρύψει ότι η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους πιστωτές της, ετοιμάζεται να επιβάλει νέα σκληρά μέτρα και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών - παρότι ανέφερε ότι η ΝΔ βρίσκεται μπροστά στις δημοσκοπήσεις - και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «έχει ορίζοντα τετραετίας». Επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι «πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή» και υποστήριξε ότι στα πρόσφατα ταξίδια του στις ΗΠΑ και το Ισραήλ υπήρξε «επενδυτικό ενδιαφέρον», διαβεβαιώνοντας την αστική τάξη για τις κυβερνητικές προσπάθειες αναβάθμισης της παρουσίας της στο πλιάτσικο λαών και πλουτοπαραγωγικών πηγών στην περιοχή.
ΚΚΕ: Οχημα επιβολής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής τα περί «νομιμότητας»
Σε σχόλιο για την ομιλία του πρωθυπουργού στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ το Γραφείο Τύπουτης ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική απαιτεί ο πρωθυπουργός, επιδιώκοντας να βάλει στο ίδιο τσουβάλι την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και τις προβοκάτσιες με τις δίκαιες εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις. Παρά το ότι η εγκληματική ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής καμιά σχέση δεν έχει με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, ο κ. Σαμαράς επικαλείται τα περί νομιμότητας με στόχο να επιβάλει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, μαζί με τις προσπάθειές του να την εξωραΐσει, καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες για ανακούφιση που θα προέλθει από τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος.