Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Επιστολή της ΔΑΣ προς το Σωματείο του «Βοήθεια στο σπίτι»

Καμία ευθύνη δεν έχει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» για το γεγονός ότι το Σωματείο των Εργαζομένων «Βοήθεια στο σπίτι» βρήκε κλειστές τις πόρτες του ΕΚΑ και δεν κατάφερε να κάνει Γενική Συνέλευση. Αυτό τονίζει η ΔΑΣ σε επιστολή της προς το ΔΣ του Σωματείου.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ερχόμενοι σήμερα το πρωί 18 Οκτωβρίου στο ΕΚΑ για την πραγματοποίηση της Γενικής σας Συνέλευσης βρήκατε τις πόρτες κλειστές. Εκπρόσωπός σας, πιθανόν ενημερωμένος από κάποιους εργαζόμενους του ΕΚΑ ότι είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό, επικοινώνησε με τον επικεφαλής της ΔΑΣ για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι δεν ήταν κάποιος εκεί για να ανοίξει τις πόρτες και ότι έχουμε ευθύνη γι’ αυτό και για το ότι δεν σας είχαμε ειδοποιήσει για το ότι το ΕΚΑ θα ήταν κλειστό.
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι:

  • Η παράταξη της ΔΑΣ δεν γνώριζε ότι είχατε κλείσει την αίθουσα για να πραγματοποιήσετε Γενική Συνέλευση.
  • Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους του ΕΚΑ, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και κατέδειξαν ως υπεύθυνους τη ΔΑΣ για τη μη λειτουργία του κτιρίου δεν ευσταθεί. Σας ενημερώνουμε ότι η ΔΑΣ δεν ευθύνεται για την μη πληρωμή των εργαζομένων. Οι όποιες πρωτοβουλίες έχουν παρθεί μέχρι σήμερα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της καταβολής των δεδουλευμένων τους πάρθηκαν από τον συνδυασμό της ΔΑΣ. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη στάση των συγκεκριμένων εργαζομένων του ΕΚΑ και την θεωρούμε το λιγότερο σκόπιμη, δόλια .
  • Τονίζουμε επίσης ότι είναι εργαζόμενοι σε συνδικαλιστική οργάνωση και οφείλουν να διευκολύνουν τα σωματεία και κάθε άλλο φορέα των εργαζομένων ώστε να οργανώνουν τη δράση τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων και όχι να χρησιμοποιούν αυτή την αναγκαία λειτουργία των οργανώσεων για να προβάλουν το όντως υπαρκτό πρόβλημά τους, σε βάρος άλλων χιλιάδων εργαζομένων.
Η ΔΑΣ σας επισημαίνει ότι έχει στηρίξει και στηρίζει τον αγώνα σας. Όσες δυνάμεις διαθέτουμε στη σημαντική υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» που απευθύνεται σε μοναχικούς ανήμπορους συνανθρώπους μας είναι μαζί και μπροστά στον αγώνα που δίνεται».