Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Την απόφαση της Περιφέρειας για ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές καταγγέλλει το ΕΚ Λαυρίου

Την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, ο οποίος αποφάσισε το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου τονίζοντας ότι «αυτή η απόφαση έρχεται να χτυπήσει το μέτωπο των εργαζομένων και μικρών επαγγελματιών της Ανατολικής Αττικής που διαφώνησαν στην απόφαση για ανοικτά μαγαζιά τις Κυριακές.
Αυτή η απόφαση δε μας εκπλήσσει γιατί η αντιπεριφερειάρχης εκφράζει τη συγκεκριμένη αντεργατική πολιτική που ακολουθούν όλοι οι διαχειριστές του σάπιου συστήματος που υπηρετούν».
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου τονίζει ότι στην απόφασή του ο αντιπεριφερειάρχης βρήκε συμμάχους τους δημάρχους της περιοχής, που άλλοι φανερά με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων -όπως ο Φιλίππου στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Σαρωνικού- και άλλοι υπόγεια με παρεμβάσεις -όπως ο Λεβαντής δήμαρχος Λαυρεωτικής στηριζόμενος από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ- έκαναν ό,τι μπορούσαν για να υπονομευθεί ο αγώνας υπεράσπισης της Κυριακής Αργίας.
«Εμείς την απάντησή μας τη δώσαμε στην πράξη με την απεργία την Κυριακή 3 Νοέμβρη όπου με την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και επαγγελματιών περιφρουρήσαμε την Αργία της Κυριακής και δεν άνοιξαν μεγάλα καταστήματα της περιοχής. Έτσι θα κάνουμε μέχρι και αυτός ο αντιδραστικός νόμος να γίνει κουρελόχαρτο και να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων. Απέναντι σε αυτή την επίθεση και το μαύρο μπλοκ μονοπωλίων, κυβέρνησης, περιφέρειας και δημάρχων πρέπει να αντιτάξουμε ένα πανίσχυρο κοινωνικό μέτωπο εργαζομένων και επαγγελματιών που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να μην εφαρμοστεί ο νόμος σε κανένα σημείο της χώρας».