Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης: Οι θέσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παντού, και στη Νέα Σμύρνη, βάζουν το κεφάλι του λαού στον «λάκκο των λεόντων» της ΕΕ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακόμη πιο αποκαλυπτικά, για τον ρόλο που παίζουν οι παρατάξεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων δυνάμεων του ευρωμονόδρομου, είναι αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας.
Οι παρατάξεις των Τζουλάκη, Κουτελάκη και Κούπα, οι οποίες καλύπτουν το φάσμα, από την άκρα δεξιά μέχρι την «κυβερνώσα αριστερά» (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2010, εθνικιστές), αποκαλύφθηκαν πλήρως για τον αντιλαϊκό, αντιδραστικό ρόλο που παίζουν στη Νέα Σμύρνη. Εκείνοι που ομονοούσαν, τώρα «αλληλοχτυπιούνται», κι εκείνοι που ήταν σφοδροί αντίπαλοι, τώρα ανακάλυψαν τα «κοινά τους στοιχεία». Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η θέση του ΚΚΕ, ότι σε επίπεδο ΕΕ, κυβέρνησης, περιφέρειας και τοπικής διοίκησης, τα κόμματα που συγκυβέρνησαν και οι παρατάξεις τους, ανεξάρτητα αν πορεύονται μαζί ή χώρια (για τους δικούς τους λόγους), έχουν ένα κοινό αφεντικό, τα μονοπώλια και μια κοινή πηγή «αφαίμαξης», τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.
Στην ίδια ρότα κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξη του στη Νέα Σμύρνη και την Περιφέρεια, αλλά με άλλο μείγμα πολιτικής. Στην πρόσφατη συγκέντρωση τους, αφού με περισσή αμετροέπεια καπηλεύθηκαν τους ηρωικούς ταξικούς αγώνες της ΕΠΟΝ και της Αντίστασης για να τους προσαρμόσουν στις «αντιμνημονιακές» τους θέσεις, ξεδίπλωσαν όλη την αντιλαϊκή τους πρόταση, σκορπώντας, κατά τον γνωστό τους τρόπο, τόνους αυταπατών! «Ξεχνώντας» ότι μέχρι το 2010, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και ΠΑΣΟΚ ήταν στην διοίκηση του Δήμου, με τα ίδια σημερινά πρόσωπα, μιλάνε για άλλη τοπική «αυτοδιοίκηση», «κοινωνική αλληλεγγύη», «διαφάνεια», καλλιεργώντας αυταπάτες ότι δήθεν μπορεί να υπάρχει «νησίδα» λαϊκού παραδείσου μέσα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Γι’ αυτό άλλωστε δεν υπάρχει καμιά αναφορά στην λυκοσυμμαχία της ΕΕ και τα μονοπώλια, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, με κάθε τρόπο δίνει τα διαπιστευτήριά του στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και στους άλλους «κηφήνες». Γι’ αυτό άλλωστε, ποτέ δεν αντιπολιτεύτηκε πολιτικά και ουσιαστικά, ούτε στον Δήμο, ούτε στην περιφέρεια, όλα εκείνα τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, κατ’ εντολή της ΕΕ και των μονοπωλίων. Άλλωστε, η καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων έγινε επί των ημερών διοίκησης του Δήμου από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ.
Για αυτό, η μόνη λύση για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες είναι να στηρίξουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο και την Περιφέρεια και του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές. Γιατί τώρα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ παντού, που είτε ως ενισχυμένη δύναμη στο Δημοτικό συμβούλιο, είτε ως διοίκηση του Δήμου θα είναι η πραγματική ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων του ευρωμονόδρομου και των πολυεθνικών!


Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης