Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

H παρουσίαση των υποψηφίων του ΚΚΕ σε Περιφέρεια Αττικής και Δήμο Αθηναίων


Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Αθήνας έγινε το απόγευμα της Δευτέρας η παρουσίαση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Αθηναίων σε εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου έκανε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Αττικής, ενώ μίλησαν ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Μανώλης ΑνδρουλιδάκηςΔημήτρης Παυλόπουλος, Κώστας Πόγκας, Θανάσης Παντελόγλου, Γιώργος Σιφωνιός και Άννα Μπατζάκη, καθώς και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Αθήνας Αναστασία Τσακίρη, Ηλίας Σιώρας και Στρατής Φιλιππότης
Η ομιλία του Κώστα Παρασκευά
«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της μάχης. Μέχρι τώρα έχουμε αναπτύξει μια σημαντική δράση. Έχουμε έρθει σε επαφή με χιλιάδες ανθρώπους από τα λαϊκά στρώματα. Διαπιστώνουμε αυξητική τάση της συσπείρωσης, εκτίμηση και έκφραση εμπιστοσύνης στην πολιτική και στη συνέπεια του ΚΚΕ. Ωστόσο, δεν πρέπει να υπάρχει καμία επανάπαυση. Κάθε στιγμή που περνά είναι πολύτιμη και πρέπει να αξιοποιηθεί. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Κατανοούμε απόλυτα την ευθύνη μας για το ειδικό βάρος που έχει η μάχη στην Αττική στο συνολικό αποτέλεσμα της μάχης που δίνει το Κόμμα μας σε όλη την Ελλάδα.
Στην Αττική τα κόμματα του συστήματος, όλες οι άλλες δυνάμεις, που κινούνται στο πλαίσιο του ευρωμονόδρομου, ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος για ευνόητους λόγους. Πρώτα από όλα γιατί εδώ συγκεντρώνονται τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά συμφέροντα. Βρίσκεται η έδρα της αστικής εξουσίας. Εδώ βρίσκονται όλοι οι μηχανισμοί του συστήματος, που δρουν με στόχο τον εγκλωβισμό του εργαζόμενου λαού.
Ο νέος διπολισμός ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί την πείρα του παλιού δικομματισμού για να παγιδεύσει το λαό. Στήνουν τον καυγά για το ποιος θα είναι ο καλύτερος διαχειριστής, για να κρύψουν την ουσία, ότι καλή πολιτική σε όφελος του λαού ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να εφαρμόσουν, τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κανείς δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί και να χάσει την ουσία από την αντιπαράθεση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η ουσία δεν βρίσκεται στον καυγά για το ποιος ευθύνεται για τον Μπαλτάκο ή αν ήταν επιτυχημένη η έξοδος στις αγορές. Ούτε εάν ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν επιστροφή στη δραχμή αντί για ευρώ.
Το πραγματικό ζήτημα είναι ότι τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στα πλαίσια της ΕΕ, στρατηγική που υπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης, των μονοπωλίων. Στα πλαίσια αυτά φιλολαϊκή διαχείριση δεν μπορεί, ούτε πρόκειται να υπάρξει. Ο λαός θα είναι χαμένος από χέρι. Αυτή η στρατηγική επιλογή αποτελεί και το βασικό κριτήριο της πολιτικής τους. Αυτή την αλήθεια πρέπει να μεταφέρουμε παντού.
Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι, ο λαός μας δεν πρέπει να πέσει θύμα του τυχοδιωκτισμού και της αφερεγγυότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να προσπεράσει τα συνθήματα και να δει πίσω από την κουρτίνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δοκιμασμένη δύναμη ενσωμάτωσης και υποταγής στα συνδικάτα, στην Τοπική Διοίκηση, στο Ευρωκοινοβούλιο. Δε φέρνει τίποτα το νέο, το προοδευτικό. Κάθε αγωνιστής, ριζοσπάστης, αριστερός, μπορεί πια να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα από την πορεία του και τις συνεχείς κωλοτούμπες που κάνει, από τις εκλογές του 2012 μέχρι σήμερα και να του γυρίσει την πλάτη.
Στα πλαίσια της μάχης που δίνει η ΚΟ Αττικής οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μαζί με τους υποψήφιους στο ευρωψηφοδέλτιο του Κόμματος, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
Το βασικό καθήκον είναι να μεταφερθεί η πολιτική του Κόμματος, οι θέσεις του, το μήνυμά του, όσο πιο πλατιά γίνεται στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα, στη νεολαία, στις γυναίκες. Δίνουμε τη μάχη στην πρώτη γραμμή, με τη φιλοδοξία να συσπειρωθούν μαζί μας, με τα μέλη, τους φίλους του Κόμματος, της ΚΝΕ, τους συνεργαζόμενους, χιλιάδες ακόμη άνθρωποι που συμπορευτήκαμε μαζί στους αγώνες όλη την προηγούμενη περίοδο. Για να μετατραπεί η εκλογική αναμέτρηση σε μια μεγάλη πολιτική κινητοποίηση, ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ενάντια στις πολιτικές που καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία, που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Για να βγει πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ, αποδυναμώνοντας την ηττοπάθεια, απορρίπτοντας τις νέες αυταπάτες.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πάνε στις εκλογές με βάση την πείρα τους και με τη σκέψη στην επόμενη μέρα των εκλογών. Να ψηφίσουν με βάση αυτό που πραγματικά κρίνεται. Εάν την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι ενισχυμένο το ΚΚΕ, για να είναι ισχυρή η πάλη και η ελπίδα του λαού. Εάν θα αποδυναμωθούν οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, που ευθύνονται για τα βάσανα του λαού.
Το ΚΚΕ από τη δεκαετία του 50 και πάνω από 60 χρόνια είναι η μόνη πολιτική δύναμη που τους είπε την αλήθεια, τους ενημέρωσε και τους προειδοποίησε για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι εξελίξεις που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν αυτή την αλήθεια.
Η σωστή εκτίμηση και στάση του ΚΚΕ στο στρατηγικής σημασίας ζήτημα της ΕΕ αποτέλεσε και αποτελεί και σήμερα καθοριστικής σημασίας κριτήριο για τις πολιτικές επιλογές και τη στάση της κάθε δύναμης.
Από την άποψη αυτή, η προσφορά του Κόμματος είναι ανεκτίμητη. Έδωσε όπλα, προετοίμασε τους εργαζόμενους για όσα θα έρθουν, αποκάλυψε κόντρα σε θεούς και δαίμονες τον προγραμματικό χαρακτήρα της ΕΕ, ένωσης των μονοπωλίων, του κεφαλαίου και όχι των λαών.
Τώρα όλοι όσοι έχουν βγάλει συμπεράσματα για το ρόλο της ΕΕ είναι ώρα ευθύνης να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από άλλες επιφυλάξεις και αντιρρήσεις. Να μην πιστέψουν στις νέες αυταπάτες, γιατί η ΕΕ χειρότερη γίνεται, φιλολαϊκή δεν γίνεται ποτέ.
Να κάνουν τώρα το βήμα, για να ανοίξει ο δρόμος, για να σπάσουν τα δεσμά της ΕΕ των μονοπωλίων. Σε αυτό το δρόμο να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές, γιατί είναι ο μόνος δρόμος που συμφέρει το λαό.
Εμείς δεν θα κουραστούμε μπροστά στην εκλογική μάχη. Μέχρι την τελευταία στιγμή, όχι μόνο να απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ, αλλά να θέτουμε βασικά κριτήρια, να δίνουμε νέα επιχειρήματα και όπλα στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα, ώστε να μπορούν να αντιπαλέψουν αποτελεσματικά την επίθεση της ψευτιάς και της προπαγάνδας, των κάλπικων διλημμάτων και των εκβιασμών που θα φουντώσουν όσο θα πλησιάζει η μέρα των εκλογών.
Η ΕΕ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, δεν αρκούνται σε ένα λαό φοβισμένο και υποταγμένο. Τον θέλουν να βάζει πλάτη για να περπατήσει η δική τους στρατηγική, να υλοποιούνται κάθε φορά τα δικά τους συμφέροντα. Γι’ αυτό το λόγο δεν αρκούνται μόνο στους εκβιασμούς και τις αυταπάτες, αλλά θέλουν τα οράματα και τις πολιτικές τους, που είναι ξένα προς τα συμφέροντα των εργαζομένων, να τα κάνουν σημαία και οράματα του λαού. Δηλαδή ο εργαζόμενος λαός κάθε φορά να σηκώνει ξένες σημαίες, να υποστηρίζει ξένα συμφέροντα. Δεν τους φτάνει μόνο η δουλεία. Θέλουν πάνω από όλα τη ψυχή του εργαζόμενου λαού.
Επειδή πολλές υποσχέσεις, κάλπικα διλήμματα θα ακουστούν τις επόμενες μέρες, θέτουμε και με αυτή την ευκαιρία και εμείς ορισμένα από τα πραγματικά διλήμματα.
Τι έχει να περιμένει ο εργαζόμενος λαός από την πολυδιαφημιζόμενη ανάκαμψη της οικονομίας, μετά την κρίση; Θα αλλάξει η ζωή του προς το καλύτερο στο χώρο εργασίας, στην άσκηση του δικαιώματος να παλεύει για το μεροκάματο, για την εξασφάλιση της εργασίας του, για να μπορεί να ζήσει την οικογένειά του;
Παίρνουμε την ευθύνη να προειδοποιήσουμε για άλλη μια φορά. Ο εργαζόμενος λαός, και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι, να πάρουν υπόψη τους ότι η πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξη είναι στα πλαίσια του ίδιου καπιταλιστικού δρόμου, που οδήγησε στην κρίση, που αξιοποιήθηκε για να επιταχυνθεί η υλοποίηση προαποφασισμένων αντιλαϊκών μέτρων. Ότι η ανάκαμψη που επαγγέλλονται σήμερα χτίζεται πάνω στα ερείπια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Ότι το μέλλον που τους επιφυλάσσουν είναι να ζουν σε καθεστώς αυξημένης και μόνιμης ανεργίας, φτώχειας, έντασης της εκμετάλλευσης, καταπάτησης των δικαιωμάτων τους. Στην πραγματικότητα, θα υπάρξει ανάπτυξη κερδών των μονοπωλιακών ομίλων και όχι ανάπτυξη δικαιωμάτων. Ακριβώς το αντίθετο θα υπάρξει. Ο λαός δεν πρέπει να διαλέγει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Δεν πρέπει να βολευτεί και να υποταχθεί με ορισμένα ψίχουλα που πιθανά θα του πετάξουν. Κριτήριο πρέπει να έχει τις σύγχρονες ανάγκες του. Να μην υποταχθεί ούτε με το καρότο, να μη φοβηθεί ούτε με το μαστίγιο. Από την άποψη αυτή θέτουμε, όχι τυχαία, με αυτή την προτεραιότητα, ένα παράδειγμα που αποτελεί κριτήριο.
Την περασμένη εβδομάδα, σαν συνέχεια και σαν συνέπεια του 9μηνου ηρωικού αγώνα των χαλυβουργών, έγινε μια ακόμα δίκη σε βάρος τους, με ψεύτικες και ανυπόστατες κατηγορίες από την πλευρά της εργοδοσίας. Όπως γνωρίζετε, υπήρξε καταδίκη των αγωνιστών χαλυβουργών με βαριές ποινές.
Η δικαστική απόφαση αυτή δεν είναι τυχαία, ούτε σε βάρος των συγκεκριμένων αγωνιστών, ούτε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Θέλει να στείλει μήνυμα η κυβέρνηση και το αστικό κράτος ότι η ανάπτυξή τους θα συνοδεύεται με το δόγμα «νόμος και τάξη» απέναντι σε όλους όσοι θα υπερασπίζονται το δίκιο τους.
Η συγκεκριμένη απόφαση δεν αποτελεί μια εκτροπή, μια εξαίρεση. Είναι η υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Είναι προπομπός σε όσα έρχονται μετά τις εκλογές, για το χτύπημα του κινήματος.
Προειδοποιούμε ότι δεν είναι τυχαίες οι συζητήσεις που γίνονται προεκλογικά, ούτε όσα έχουν προηγηθεί. Υπενθυμίζουμε τον καυγά ανάμεσα στον Καμίνη, τον Σπηλιωτόπουλο, τον Κασιδιάρη για το ποιος είναι περισσότερο ικανός να περιορίσει τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, να «καθαρίζει» το κέντρο κλπ.
Θυμίζουμε τις επιστρατεύσεις των ναυτεργατών, των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, τη βιομηχανία διώξεων κατά των μεταλλεργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος. Τη συζήτηση που προηγήθηκε ότι το ΠΑΜΕ διώχνει τα κρουαζιερόπλοια και τον τουρισμό, τα μαγαζιά κλείνουν από τις διαδηλώσεις. Όλα αυτά είναι ενδεικτικά για το τι προετοιμάζουν για το τι έρχεται.
Αποκαλύπτουμε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που κόπτεται κατά τα άλλα για τη δημοκρατία, ότι, όχι τυχαία, δεν είπε τίποτα για την προχθεσινή καταδίκη των χαλυβουργών. Η σιωπή του αυτή υποδηλώνει τη στάση του εάν γίνει κυβέρνηση.
Ας σκεφθεί ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε αγωνιστής, ποιον θα έχει στο πλευρό του την επόμενη μέρα των εκλογών, όταν θα βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα «να ζει αυτός και τα παιδιά του στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση ή να παλέψει για όσα δικαιούται».
Οι χαλυβουργοί στη διάρκεια της δίκης, όπως και σε όλη την πορεία του αγώνα, έδωσαν μαθήματα αξιοπρέπειας, αγωνιστικότητας. Είναι ηθικά οι νικητές. Δείχνουν το δρόμο και την κατεύθυνση της πάλης.
Προσθέτουμε ακόμα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, χαρακτήρισε την τουριστική βιομηχανία της χώρας, όπως οι αστοί την ονομάζουν, «ως την πρώτη ατμομηχανή που πήρε μπρος και άρχισε να τραβά την οικονομία μας έξω από την οδυνηρή εξαετή ύφεση». Το 2013 οι αφίξεις των ξένων τουριστών έφτασαν στα 17,9 εκατομμύρια και τα έσοδα έφτασαν στα 11,9 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΤΕ «οι προβλέψεις δείχνουν ότι το 2014 θα καταρριφθεί ένα ακόμη ρεκόρ» με 18,5 εκατ. αφίξεις ξένων τουριστών και έσοδα ύψους 13 δισ. ευρώ. Τι ωφελήθηκαν όμως οι εργαζόμενοι του κλάδου από την αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας;
Η πραγματικότητα αποκαλύπτει πως εντάθηκε ο βαθμός εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Τη διετία 2011-2013 οι μισθοί δέχτηκαν μείωση πάνω από 15%, γενικεύτηκε η ανασφάλιστη εργασία, οι ατομικές και ημερήσιες συμβάσεις εργασίας, η καταστρατήγηση του ωραρίου και η εντατικοποίηση της εργασίας, συμφωνήθηκε η δεκάωρη δουλειά. Γενικεύτηκε η μαθητεία, μέσω κρατικών και ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, με πάνω από 10.000 θέσεις πάμφθηνης εργασίας.
Στις μεταφορές, κλάδος που ιεραρχούν ντόπια και ξένα μονοπώλια για την αναβάθμιση της χώρας ως διαμετακομιστικό κέντρο, επιφυλάσσοντας και ιδιαίτερο ρόλο για την Αττική και τις υποδομές της, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Η αύξηση της εμπορευματικής και επιβατικής κίνησης στα λιμάνια και στο αεροδρόμιο, στην κρουαζιέρα, στον τουρισμό, στα εμπορευματοκιβώτια, δεν έλυσε βασικά ζητήματα των εργαζομένων στους αντίστοιχους κλάδους. Χάθηκαν, χιλιάδες θέσεις εργασίας με συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τη θέση τους πήραν κακοπληρωμένοι εργάτες, χωρίς ΣΣΕ και με χειρότερες συνθήκες δουλειάς. Επιπλέον υποβαθμίστηκαν οι ακτοπλοϊκές και αστικές συγκοινωνίες, έγιναν πανάκριβες και δυσπρόσιτες για ένα μεγάλο τμήμα ανέργων και του λαού μας που υποφέρει.
Ένα επίσης παράδειγμα ακόμα.
Στον κλάδο των Κατασκευών που έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική.
Ενώ οι ανάγκες για υποδομές, που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, είναι τεράστιες, για παράδειγμα εργατική λαϊκή κατοικία, σχολικές αίθουσες, παιδικοί σταθμοί, μονάδες Υγείας, αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμική θωράκιση. Ο προσανατολισμός και οι προτεραιότητες είναι για έργα που υπηρετούν την αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων όπως η εκμετάλλευση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, της παραλιακής ζώνης.
Όσα έργα ανοίγουν, οι εργαζόμενοι πιάνουν δουλειά με πολύ χειρότερους όρους συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο. Συγκεκριμένα στο εργοτάξιο στον παλιό Ιππόδρομο στην Καλλιθέα, που κατασκευάζεται η Όπερα του Ιδρύματος Νιάρχου, για 100 θέσεις εργασίας τεχνικών και υπαλλήλων έγιναν 5.000 αιτήσεις. Στα έργα επέκτασης του ΜΕΤΡΟ εργάζονται περίπου 150 εργαζόμενοι και οι αιτήσεις που γίνονται είναι χιλιάδες.
Σήμερα στην Αττική, οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ από τον κλάδο των Κατασκευών εμφανίζονται 11.000 με μέσο όρο 12 ημερομίσθια το μήνα.
Το ημερομίσθιο, όταν υπάρχει, δεν ξεπερνά τα 30-35 ευρώ, μειωμένο κατά 50%, συγκριτικά με το 2009 και το 2010.
Με αυτό τον προσανατολισμό, που έχει ως σκοπό την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, η εργατική τάξη θα πουλά την εργατική της δύναμη με πιο άθλιους όρους το επόμενο διάστημα.
Άλλο ένα παράδειγμα, για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση, την περίοδο της ανάπτυξης, στον κρίσιμο τομέα της Υγείας.
Οι δραστικές περικοπές από την κρατική χρηματοδότηση έχουν άμεσες συνέπειες, που οδηγούν στη χειροτέρευση των παροχών Υγείας για το λαό. Σήμερα η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι άκρως επικίνδυνη.
Πέρα από τη βαρύτατη επιβάρυνση των ασθενών με τις αυξήσεις της συμμετοχής στη δαπάνη για τα φάρμακα από το 9% στο 27%, το χαράτσι του ενός ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων, το χαράτσι των 5 ευρώ για τις ιατρικές επισκέψεις, την πληρωμή των απογευματινών ιατρείων για εξετάσεις και θεραπείες που δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ.
Στην Αττική συγχωνεύονται, καταργούνται δημόσιες μονάδες, κρεβάτια, εργαστήρια.
Καταργήθηκαν 5 νοσοκομεία στην Αττική, καθώς και τα νοσοκομεία - θεραπευτήρια του ΙΚΑ. Ενώ προχωρά το κλείσιμο των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων μέχρι το 2015, όπως προβλέπεται από τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις. Με τους νέους οργανισμούς νοσοκομείων έχουν ήδη συγχωνευτεί τμήματα και καταργηθεί κρεβάτια. Συνολικά θα καταργηθούν πανελλαδικά 774 κλινικές και τμήματα και 10.000 κρεβάτια, σύμφωνα με διακηρυγμένους κυβερνητικούς στόχους.
Στο «Σωτηρία» μέσα στο 2013, έκλεισαν 4 Πνευμονολογικές Κλινικές και το Τμήμα Κυστικής Ίνωσης, καταργήθηκαν δεκάδες κρεβάτια. Αναμένεται να κλείσουν ακόμη 3 κλινικές.
Στο «Μεταξά» έγιναν συγχωνεύσεις κλινικών, για να εξοικονομήσει το κράτος πόρους από τη μείωση προσωπικού. Στην Ακτινοθεραπευτική Κλινική μετά τη συγχώνευση από τα 42 κρεβάτια έμειναν τα 7. Οι γιατροί είναι 99, ενώ θα έπρεπε να είναι 156. Το συνολικό προσωπικό δεν είναι πάνω από 650 άτομα, την ίδια στιγμή που ο νέος Οργανισμός προβλέπει 759 μόνιμες θέσεις και ο προηγούμενος 1.056. Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μόνιμο φαινόμενο.
Στον «Ευαγγελισμό», μέσα σε ένα χρόνο, καταργήθηκαν 210 νοσοκομειακά κρεβάτια. Συνολικά διέθετε δύναμη 1.190 κρεβατιών (σ.σ. μαζί με το πρώην 3ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ, το «Οφθαλμιατρείο» και την «Πολυκλινική» με τα οποία έχει συγχωνευτεί). Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 940 κρεβάτια στον «Ευαγγελισμό» και 40 στο «Οφθαλμιατρείο», συνολικά 980 κρεβάτια.
Άλλο ένα παράδειγμα. Μεγάλος ντόρος γίνεται για τα οφέλη που θα φέρει η αναθέρμανση της αγοράς, η αλλαγή της ψυχολογίας του καταναλωτή σε συνδυασμό με την άνοδο της τουριστικής ανάπτυξης στην Αττική και την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας.
Εμάς δεν μας απασχολούν οι νέοι επιχειρηματίες, οι λιμοκοντόροι που συναντήθηκαν προχθές με την κυρία Μέρκελ. Εμάς μας απασχολεί ο φτωχός λαός.
Ακόμα και αν γίνουν πραγματικότητα όλα αυτά τα όνειρα και φιλόδοξα σχέδια της άρχουσας τάξης, η μοίρα του αυτοαπασχολούμενου, που τσιγαρίζεται όλη την ημέρα, δεν θα αλλάξει.
Πώς θα ξοφλήσουν τα χρέη σε εισφορές στον ΟΑΕΕ οι 370.000 ΕΒΕ;
Πώς θα ξοφλήσουν την εφορία, τις ΔΕΚΟ το 33% με 35% των ΕΒΕ;
Μεγάλη μερίδα από αυτούς είναι καταδικασμένη και στην περίοδο της κρίσης και στη φάση της ανάπτυξης, γιατί ο στόχος της ΕΕ και των κυβερνήσεων είναι η ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό να εμπιστευθούν αυτή τη φορά το ΚΚΕ, που τους λέει την αλήθεια.
Μην εξαπατηθούν. Μην μπερδέψουν τα συμφέροντα των αστών, των μονοπωλιακών ομίλων με τα δικά τους. Οι υποσχέσεις που δίνει η κυβέρνηση, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορούν τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού.
Με την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, τα πράγματα θα καλυτερέψουν για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και όχι για τους εργαζόμενους. Το πλεόνασμα, για το οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση, είναι ματωμένο. Η ανάπτυξή τους θα στηριχτεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας, ανεξάρτητα αν στο τιμόνι της διακυβέρνησης βρίσκεται η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τον εργαζόμενο λαό δεν υπάρχει λύση μέσα στο μονόδρομο της ΕΕ.
Καλούμε σε μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή. Καλούμε σε συσπείρωση με το ΚΚΕ.
Γιατί το ΚΚΕ τολμά και αποκαλύπτει τους πραγματικούς ενόχους για αυτά που ζούμε.
Γιατί με το δυνάμωμα του ΚΚΕ μπορεί να μπουν εμπόδια στην επίθεση που θα συνεχιστεί.
Γιατί μόνο έτσι μπορεί να αποφευχθούν οι νέες αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να μην πέσει ο λαός σε νέες παγίδες που του στήνει το σύστημα.
Γιατί μόνο το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για τους αγώνες του λαού, για να δυναμώσει η ελπίδα για άλλη προοπτική.
Ο Θανάσης Παφίλης 
Στην ομιλία του ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, έθεσε το ερώτημα αν η Περιφέρεια Αττικής συνέβαλε να αντιμετωπισθούν λαϊκά προβλήματα ή να ανακουφιστεί ο λαός. Ή στο κομμάτι που της αναλογεί προώθησε την πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, που τα δημιουργεί και τα οξύνει;
«Απαντάμε κατηγορηματικά. Ο περιφερειάρχης κ. Σγουρός και η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου προώθησαν την αντιλαϊκή πολιτική, στάθηκαν απέναντι στο λαό. Παρά τις μουρμούρες κατά καιρούς για τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η διοίκηση της περιφέρειας δεν αμφισβήτησε αυτή την πολιτική. Όταν δεν ήταν συμμέτοχος, έκανε πως δεν καταλαβαίνει ή έβγαζε ανέξοδα ψηφίσματα χωρίς να αντιδρά σε βάρβαρα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή του λαού».
 Ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε ότι «η δράση της περιφέρειας είχε συνέχεια και συνέπεια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ, υπηρετώντας την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ανταποκρίνεται πλήρως στο ευρωενωσιακό και κυβερνητικό πλαίσιο στο οποίο συμφωνούν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις πλην ΚΚΕ και "Λαϊκής Συσπείρωσης".
Η παράταξη της ΝΔ στήριξε την κυβερνητική πολιτική και συμπορεύτηκε με τη διοίκηση της περιφέρειας στα σημαντικότερα ζητήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι παράγοντες της ΝΔ θέτουν ευθέως θέμα στήριξης του σημερινού περιφερειάρχη, πράγμα που αποδεικνύει την ταύτισή τους στην κατεύθυνση της πολιτικής που εφαρμόστηκε στην περιφέρεια.
Οι παρατάξεις της μειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Άρμα Πολιτών), κινούμενες αυστηρά μέσα στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, διεκδικούσαν το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή και επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι δεν στήριξαν τις προτάσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Συμφώνησαν με τη δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ, διαφώνησαν με τις προτάσεις μας για κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, όταν συζητούσαμε το πρόβλημα της αιθαλομίχλης, καταψήφισαν την πρότασή μας για κατάργηση των διοδίων, προτείνοντας να μην αυξηθούν ή να μην υπάρχουν διόδια εντός Αττικής.
Ο κ. Σγουρός με την παράταξη "Αττική - Γ. Σγουρός - μόνο με έργο" δεν κρύβει, το αντίθετο υπερηφανεύεται ότι θα συνεχίσει την υλοποίηση αυτής της πολιτικής, ενισχυμένος μάλιστα με τη συμμετοχή παραγόντων της ΝΔ, συγκυβέρνηση δηλαδή και στην περιφέρεια. Προβάλλει την καλή διαχείριση και υποστηρίζει ταυτόχρονα με τη θεωρία έργων την πολιτική της κυβέρνησης και ΕΕ, που φέρει όμως συντρίμμια για τα λαϊκά στρώματα και κερδοφορία στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Ο υποψήφιος της ΝΔ κ. Κουμουτσάκος, με το όνομα "Στροφή 180ο Η Αττική αλλάζει πρόσωπο", θέλει να εμφανισθεί καλύτερος διαχειριστής από τον Γ. Σγουρό στην αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στην ίδια βέβαια κατεύθυνση που χρησιμοποιούνται και σήμερα. Ενίσχυση δηλαδή της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας, τουριστική αναβάθμιση, "ανάδειξη παραλιακών μετώπων και ορεινών όγκων" με όπλο την επιστράτευση του θεσμού των ΣΔΙΤ. Τα πάντα στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων με καταδίκη της λαϊκής οικογένειας.
Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δούρου, με όνομα συνδυασμού "ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ", με τις διάφορες μεγαλόστομες διακηρύξεις π.χ. αλλάζουμε την Αττική - αλλάζουμε την Ελλάδα, με την μέχρι τώρα παρουσίαση των θέσεων δεν διαφέρει σε όσα επαγγέλλονται και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Διαφορές στη διαχείριση έχουν. Για ποια αλλαγή, αλήθεια, μιλάει στην Αττική, όταν συμφωνεί με τη στρατηγική της ΕΕ για τις περιφέρειες; Όταν μάλιστα κατηγορεί το σημερινό περιφερειάρχη ότι π.χ. στη διαχείριση των απορριμμάτων παραβιάζει την εθνική και κοινοτική νομοθεσία. Όταν είναι γνωστό ότι αυτές οι αποφάσεις έχουν συναίνεση και επιβράβευση από την ΕΕ;».
Ο Νίκος Σοφιανός
Από την πλευρά του, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, είπε πως «πρέπει να αντιμετωπίσουμε την προπαγάνδα των αντιπάλων μας που θέλει να θολώσει το κριτήριο ειδικά στις εκλογές για το Δήμο Αθήνας. Να αντιμετωπίσουμε δηλαδή την άποψη που λέει ψηφίζουμε για δήμαρχο, δεν ψηφίζουμε για κόμμα, κυβέρνηση και ΕΕ, αποδείχνοντας τη σχέση που είχε, έχει ή θα έχει ο κάθε δήμαρχος με το πέρασμα, την υλοποίηση αυτής της πολιτικής που έχει γονατίσει την πλειοψηφία του λαού μας και που αυτή η πολιτική φέρνει τη σφραγίδα της ΕΕ, φέρνει τη σφραγίδα από την προσπάθεια που έκαναν να διαχειριστούν την κρίση αυτής της σάπιας, εκμεταλλευτικής κοινωνίας και της οικονομίας της, του καπιταλισμού. Αντιμετωπίζουμε την άποψη που λέει ότι το κύριο είναι ο υποψήφιος δήμαρχος να γνωρίζει τα προβλήματα και να έχει εμπειρία, συμφωνώντας μεν, αλλά μιλώντας και με ποια πολιτική θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Ποιος θα πληρώσει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που μιλώντας για τους δήμους, αφορούν μια μεγάλη γκάμα της καθημερινότητας της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας. Και μιλώντας για πείρα, να δούμε για τι είδους πείρα μιλάμε. Γιατί πείρα απέκτησε ο δήμαρχος της κεντροαριστεράς, της συγκυβέρνησης, ο δήμαρχος της Αθήνας, αντιμετωπίζοντας και σαν προπομπός κυριολεκτικά με μια σειρά μέτρα για το ποιος θα βάλει στο “γύψο” τις διαδηλώσεις στο κέντρο, για το ποιος θα αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα της δικής τους μεταναστευτικής πολιτικής όσον αφορά τον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών ή για το πώς και ποιος θα αντιμετωπίσει το κύμα των τουριστών, το οποίο θα κατακλύσει την Αθήνα, χωρίς φυσικά από αυτά τα κύματα να έχει να πάρει κάτι όχι μόνο ο απλός εργαζόμενος στο χώρο του τουρισμού, αλλά και οι χιλιάδες καταστηματάρχες και επαγγελματίες της πόλης. Επίσης, να αντιμετωπίσουμε την αντιπαράθεση “βιτρίνας” των αντιπάλων μας με αυτά τα οποία περνάνε από τους τηλεοπτικούς μονολόγους ή από τα άρθρα και τις συνεντεύξεις στις εφημερίδες για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής, για το ποιος έχει ή δεν έχει γνωριμίες, για το ποιος απέκτησε υπουργική πείρα για να φέρει τουρίστες ή και το επικίνδυνο επιχείρημα που ακούσαμε από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν ανύπαρκτος ο Καμίνης. Το να καταγγείλεις τον Καμίνη για ανυπαρξία κρύβει τη συμφωνία σου στην υπαρκτή πολιτική που άσκησε ο Καμίνης και που πέρασε αυτά τα χρόνια».
Επίσης, στάθηκε στο τι δεν πρόκειται να ακούσουν οι πολίτες του δήμου από τους άλλους υποψηφίους, «των δύο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του ναζιστή – υπόδικου της Χρυσής Αυγής, αλλά και του δήμαρχου Καμίνη» καθώς έχουν «ουσιαστική συμφωνία πάνω σε βασικούς άξονες». Αυτοί, σύμφωνα με τον Ν. Σοφιανό, είναι που πρέπει να αναδειχθούν γιατί πάνω σε αυτούς λειτουργεί ο δήμος, «γιατί αυτοί συγκροτούν ένα θεσμικό πλαίσιο που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και το οποίο θέλει να πάρει μέτρα για την ανάκαμψη που παλεύει η άρχουσα τάξη». Συμφωνούν λοιπόν στο πώς θα διαμορφώνονται τα οικονομικά του δήμου (μέσα από τη φορομπηξία στα λαϊκά νοικοκυριά), στο καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας (με τα 5μηνα, με τις ΚΟΙΝΣΕΠ, με τη μαθητεία, αλλά και τη λογική της εθελοντικής εργασίας), με τη γενική ανταποδοτικότητα, για έργα μέσω ΣΔΙΤ και αξιοποίηση προγραμμάτων (όπως «Jessica», «Progress»), με την άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση βασικών υπηρεσιών και δομών του δήμου και με τη θεσμοθέτηση των ΜΚΟ ως συνεταίρων των δήμων.
Η ταυτότητα των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Αποτελούνται στο σύνολό τους από αγωνιστές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα λαϊκά δικαιώματα, γνωστοί και καταξιωμένοι στο χώρο εργασίας τους, στη γειτονιά τους. Καταξιωμένοι επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες. Νέοι από τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα, από το χώρο του Αθλητισμού και του Πολιτισμού. Στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο το 32% των υποψηφίων είναι κάτω από 40 ετών, πάνω από 60% είναι εκλεγμένοι σε ΔΣ σε μαζικούς φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος (πρόεδροι Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων κλπ.), το 57% είναι εργατοϋπάλληλοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, το 12% είναι έμποροι – βιοτέχνες – ελεύθεροι επαγγελματίες, το 6% είναι επιστήμονες ελεύθεροι επαγγελματίες, το 11% είναι συνταξιούχοι, το 3% είναι καλλιτέχνες, το 9% είναι εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Στο ψηφοδέλτιο του Δήμου της Αθήνας το 24% των υποψηφίων είναι κάτω των 40 ετών, πάνω από το 40% είναι εκλεγμένοι σε ΔΣ σε μαζικούς φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος (πρόεδροι Ομοσπονδιών, Σωματείων κλπ.), το 47,5 % είναι εργατοϋπάλληλοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, το 15% είναι έμποροι - βιοτέχνες - ελεύθεροι επαγγελματίες, το 13% είναι επιστήμονες ελεύθεροι επαγγελματίες, το 15% είναι συνταξιούχοι, το 5,5% είναι καλλιτέχνες, το 4% είναι εκπαιδευτικοί».

Το ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Αττικής:
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής: Θανάσης Παφίλης
  • ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Πέρρος Γιώργος 54 ετών, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και της ΕΓ του ΠΑΜΕ
1. Ανδρουλιδάκης Μανώλης, 42 ετών, μουσικός - συνθέτης
2. Αντανασιώτης Αντώνης, 52 ετών, δικηγόρος, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας
3. Ασφής Μπάμπης, 60 ετών, υδραυλικός, πρόεδρος Προσωρινής Διοίκησης της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών Γαλατσίου
4. Βακάλης Βαγγέλης, 62 ετών, οικοδόμος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, πρώην πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας
5. Βαλασάς Βεργής, 53 ετών, ορκωτός λογιστής, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας
6. Γαρμπής Αποστόλης, 41 ετών, πρόεδρος Σωματείου Τροφίμων - Ποτών Αττικής, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΦΑΓΕ
7. Γιαννόπουλος Παναγιώτης, 32 ετών, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Βύρωνας»
8. Γκογκάκη Ντίνα, 34 ετών, γενικός γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
9. Διοΐλης Δημήτρης, 49 ετών, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής
10. Ευαγγελοπούλου Τατιάνα, 39 ετών, αναπληρώτρια γενική γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ
11. Ζαφειρίου Ελένη, 63 ετών, δικηγόρος, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
12. Κολιούση Όλγα, 34 ετών, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της «Wind»
13. Κολοβός Βασίλης, 69 ετών, ηθοποιός, συγγραφέας
14. Κοτρώνης Θανάσης, 56 ετών, συνταξιούχος μεταλλεργάτης
15. Λαμπούδη Σούλα, 54 ετών, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλιούπολης «Παπαμαύρος»
16. Λάφης Φάνης, 57 ετών, μέλος του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ
17. Λεάνης Μιχάλης, 52 ετών, αθλητικογράφος στην εφημερίδα «SPORT DAY» και δημοσιογράφος στον «SPORT FM»
18. Μαμαλούδη Βίκυ, 56 ετών, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ)
19. Μαρκομιχάλης Πέτρος, 29 ετών, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ
20. Μητικάρη Ελένη, 27 ετών, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
21. Μυτιληνού Κώστας, 46 ετών, μεταλλεργάτης, μέλος ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου «Προμηθέας», μέλος ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας
22. Μπίκας Μάκης, 31 ετών, πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών Αθήνας
23. Μπουλταδάκης Βαγγέλης, 33 ετών, ειδικευόμενος γιατρός στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», μέλος ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά
24. Μπούντζα Γιάννα, 29 ετών, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
25. Νικολάου Νίκος, 61 ετών, εργαζόμενος στο Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», μέλος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της «GOLDAIR»
26. Πανουτσάκου Ελισάβετ (Βέτα), 55 ετών, επόπτρια Δημόσιας Υγείας, εργαζόμενη στην Περιφέρεια Αττικής, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφέρειας Ελλάδας, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, επικεφαλής της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ
27. Παπαδημητράτου Ναυσικά, 34 ετών, κοινωνική λειτουργός, μέλος ΔΣ της ΟΣΝΙΕ
28. Παπακωνσταντίνου Νίκος, 59 ετών, γιατρός, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν»
29. Παρασκευόπουλος Βασίλης, 48 ετών, μουσικός, πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου
30. Παστός Κώστας, 39 ετών, μέλος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο «ΧΙΛΤΟΝ», μέλος ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής
31. Περράκης Αλέκος, 36 ετών, πρόεδρος ΣΕΤΗΠ (Σωματείο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες)
32. Πλουμπίδης Ανδρέας, 62 ετών, λογιστής
33. Προκόπου Φώτης, 27 ετών, φοιτητής στο ΕΜΠ
34. Ροδοπούλου Κατερίνα, 49 ετών, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθήνας
35. Σακκάς Λεωνίδας, 33 ετών, λιθογράφος, πρόεδρος του Σωματείου Λιθογράφων
36. Σαμαρτζής Γιώργος, 51 ετών, χορωδός στην Εθνική Λυρική Σκηνή
37. Σιάντου Όλγα, 35 ετών, νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγ. Σοφία», μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ
38. Σκαλούμπακα Χριστίνα, 45 ετών, δικηγόρος, μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ
39. Σταμούλης Βασίλης, 39 ετών, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος
40. Χάλαρη Άννα, 55 ετών, άνεργη
41. Χουρδάκης Χάρης, 54 ετών, εργαζόμενος στο Νοσοκομείο «Αγ. Όλγα», μέλος ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών
  • ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Πρωτούλης Γιάννης, 36 ετών, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
1. Αυγέρος Θεόδωρος, 57 ετών, εκπαιδευτικός, μέλος της κεντρικής διοίκησης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
2. Βασιλοπούλου Δώρα, 32 ετών, εργαζόμενη στο «Δημόκριτο», πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρόοδος», μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ
3. Βορτελίνος Μπάμπης, 58 ετών, εργαζόμενος ΟΤΑ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής
4. Διαμαντοπούλου Ελεάννα, 35 ετών, γυμνάστρια, πρόεδρος του Σωματείου Γυμναστών
5. Καμαρινοπούλου Ελένη, 40 ετών, γενική γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Αγ. Αναργύρων - Καματερού
6. Κακαράτζας Κώστας, 60 ετών, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών Αττικής
7. Κουμπή Σοφία, 53 ετών, δασκάλα, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου»
8. Κουρέα Μαρία, 30 ετών, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
9. Κυπραίος Δημήτρης, 57 ετών, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΑ του ΚΚΕ, συνταξιούχος μεταλλεργάτης, περιφερειακός σύμβουλος
10. Κυριαζής Χρύσανθος, 43 ετών, γυμναστής, εργαζόμενος στο Δήμο Πετρούπολης, μέλος ΔΣ του κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής
11. Μάμαλη Βάσω, 59 ετών, γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος
12. Μαργάρα Ισαβέλλα, 32 ετών, γιατρός στο «Αττικό» Νοσοκομείο, μέλος της 5μελούς Επιτροπής της ΕΙΝΑΠ
13. Μαυροθαλασσίτης Μπάμπης, 58 ετών, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, μέλος ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ
14. Παναγή Σπυρέττα, 38 ετών, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, γραμματέας της ΤΕ Περιστερίου
15. Παναγούλιας Πέτρος, 51 ετών, αναπληρωτής γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών
16. Σοφός Παναγιώτης, 63 ετών, μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ
17. Σταματόπουλος Νίκος, 29 ετών, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
18. Τασιούλας Τάσος, 41 ετών, οικοδόμος, μέλος ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων
19. Τριανταφύλλου Νίκος, 61 ετών, πρόεδρος του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών (ΣΦΕΑ)
20. Ψητόπουλος Κυριάκος, 35 ετών, ιδιοκτήτης ταξί, μέλος του ΔΣ του ΣΑΤΑ
  • ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Μαυρίκος Γιώργος, 62 ετών, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ)
1. Αγγελονίδου Χριστίνα, 50 ετών, εκπαιδευτικός, περιφερειακή σύμβουλος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργυρούπολης -  Αλίμου - Ελληνικού «Ο Θουκυδίδης».
2. Αυγερινού Αφροδίτη, 34 ετών, αρχιτέκτονας, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ)
3. Γελαδάς Νίκος, κοσμήτορας στη Σχολή ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών
4. Ζαφειρούλης Βασίλης, 52 ετών, ελεύθερος επαγγελματίας
5. Κακουλίδου Χρύσα, 51 ετών, οικονομολόγος, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ
6. Καλαμπαλίκης Θανάσης, 33 ετών, πρόεδρος Ένωσης ΕΒΕ Μπραχαμίου, μέλος ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ
7. Καργόπουλος Ανδρέας, 36 ετών, εκπαιδευτικός, μέλος της Παναττικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ
8. Κιουλάνης Ιωάννης, 54 ετών, γιατρός
9. Κούτρα Μαίρη, 56 ετών, έμπορος
10. Οικονόμου Θανάσης, 38 ετών, οδηγός στην ΕΘΕΛ
11. Παπαλεξίου Νίκος, 45 ετών, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
12. Παπαρούνη Ντίνα, 60 ετών, έμπορος
13. Πραμαγγιούλης Αλέξανδρος, 51 ετών, οικονομολόγος, εργαζόμενος στην Ενέργεια
14. Ροντογιάννη – Βρεττού Μαρία, 56 ετών, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ν. Σμύρνης
15. Σαρρής Γιώργος, 53 ετών, τραγουδιστής - μουσικοσυνθέτης
16. Σεφέρη Βαγγελιώ, 37 ετών, οικονομολόγος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ
17. Σιούλη Μελίνα, 32 ετών, δικηγόρος
18. Τόλης Γιάννης, 61 ετών, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου – Χάρτου
19. Τσαγκατάκη Μαρία, 52 ετών, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
20. Τσεντούρου Χριστίνα, 59 ετών, συνταξιούχος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ
21. Χριστογιάννη Λαμπρινή, 37 ετών, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, μέλος ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
  • ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Μπαλού Αλεξάνδρα, 52 ετών, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης, περιφερειακή σύμβουλος, τραπεζοϋπάλληλος
1. Βαρδής Φώτης, 55 ετών, συνταξιούχος του ΟΤΕ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ
2. Γεωργιάδου Εύη, 39 ετών, διδάκτωρ χημικός μηχανικός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΛΙΝΥΑΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας Εργαζομένων)
3. Ελευθερίου Τάνια, 38 ετών, βρεφονηπιοκόμος, εργαζόμενη στο Δ. Ψυχικού
4. Ζάχαρης Ορέστης, 30 ετών, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία
5. Ζιώγας Μπάμπης, 68 ετών, πολιτικός μηχανικός, υγιεινολόγος, μέλος ΔΣ Συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ, μέλος του Τμήματος Τοπικής Διοίκησης της ΚΕ του ΚΚΕ
6. Καμπάνης Γιάννης, 41 ετών, χημικός μηχανικός, μέλος του ΔΣ Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια, Χημική Βιομηχανία
7. Καρπή Κλαίρη, 27 ετών, ιστορικός, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ν. Ηρακλείου
8. Κυριακίδης Σάββας, 58 ετών, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υποδηματοποιών Βιοτεχνών Ελλάδας
9. Κωστόπουλος Βασίλης, 64 ετών, φωτογράφος, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας
10. Λάμπρου Δημήτρης, 50 ετών, μέλος ΔΣ της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Ελλάδας
11. Μεθωνιού Νικολέτα, 59 ετών, τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγ. Ανάργυροι», γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ
12. Μπουλούγαρης Γιώργος, 57 ετών, εργαζόμενος στους παιδικούς σταθμούς, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας
13. Μπουντούρογλου Νίκος, 45 ετών, γιατρός, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Μεταξά»
14. Ντίνος Αποστ., 67 ετών, γιατρός, ειδικός παθολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών
15. Οργέτα Μαριάννα, 56 ετών, εκπαιδευτικός, οικονομολόγος
16. Ρογκάκου Βαγγελιώ, 41 ετών, τραπεζοϋπάλληλος, μέλος της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ
17. Ρόκος Κυριάκος, 68 ετών, γλύπτης, ομότιμος καθηγητής του ΤΕΙ Αθήνας
18. Σουλτανιά Αγγελική, 55 ετών, συνταξιούχος τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων, πρώην πρόεδρος της ΟΣΝΙΕ, πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών
19. Τάτσης Παντελής, 73 ετών, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ
20. Τσίγκα Βούλα, 27 ετών, φιλόλογος, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
21. Τσουράς Γιώργος, 56 ετών, μέλος του ΔΣ της ΟΒΣΑ, μέλος ΔΣ του Σωματείου Κομμωτών «Η Αδελφότητα»
22. Φαφαλιός Δημήτρης, 51 ετών, πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Ν. Ερυθραίας, μέλος της ΠΑΣΕΒΕ
23. Χαλβατζή – Αλειφεροπούλου Μαριάνθη, 69 ετών, γιατρός συνταξιούχος, αντιπρόεδρος της ΟΓΕ
24. Χρηστίδης Σταύρος, 33 ετών, πρόεδρος του Σωματείου Ενέργειας Αττικής, Βοιωτίας, Κορίνθου, εργαζόμενος στα «ΕΛΠΕ»
  • ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μανουσογιαννάκης Γιάννης, 55 ετών, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος, συνταξιούχος ναυτεργάτης
1. Αδαμόπουλος Κώστας, 60 ετών, συνταξιούχος, πρώην μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού
2. Διαμαντόπουλος Ορέστης, 37 ετών, κτηνίατρος, εργαζόμενος στον ΕΦΕΤ, μέλος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στον ΕΦΕΤ
3. Ζαζόπουλος Ανδρέας, 67 ετών, συνταξιούχος, πρώην πρόεδρος Ομοσπονδίας Οικοδόμων
4. Ζαμπέτα Έλσα, 34 ετών, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ
5. Ζαχαρία Μαρία, 38 ετών, ναυτιλιακή υπάλληλος, μέλος  ΔΣ Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Πειραιά
6. Κρόκου Κάτια, 51 ετών, συνταξιούχος, γενική γραμματέας του ΔΣ της ΟΓΕ
7. Μαρούπας Βαγγέλης, 34 ετών, μέλος του γραφείου της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής, γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ
8. Μπατζάκη Άννα, 50 ετών, άνεργη, μέλος της Επιτροπής Ανέργων Κορυδαλλού
9. Ξουράφης Νίκος, 54 ετών, πρόεδρος ΕΚ Πειραιά, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Ελαιουργοσαπουνοποιών, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ
10. Παπαβασιλείου Γιώργος, 54 ετών, εργαζόμενος ΟΛΠ, μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας, μέλος ΔΣ της Ένωσης Τεχνικών και Χειριστών Υπαλλήλων ΟΛΠ
11. Παυλόπουλος Δημήτρης, 56 ετών, γιατρός παθολόγος
12. Πουλικόγιαννης Σωτήρης, 41 ετών, μεταλλεργάτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΜ
13. Ραπανάκης Μανώλης, 26 ετών, πολιτικός μηχανικός, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
14. Ρεΐση Μαργαρίτα, 55 ετών, καθαρίστρια δημόσιων σχολείων, πρόεδρος Σωματείου Καθαριστών Σχολείων Δημόσιας - Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, μέλος του ΔΣ του ΕΚ Πειραιά
15. Σάββας Σάββας, 60 ετών, εκπαιδευτικός, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά
16. Σωτηρίου Μιχάλης, 59 ετών, πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά
17. Τερτίπη Αθανασία, 56 ετών, γιατρός στο Νοσοκομείο «Μεταξά», μέλος της 5μελούς Επιτροπής της ΕΙΝΑΠ στο Νοσοκομείο «Μεταξά»
18. Τραπελά Μαρία, 51 ετών, εργαζόμενη στο Δήμο Περάματος, γενική γραμματέας του κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής
  • ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Τζατζάνης Κώστας, 69 ετών, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Πειραιά, μέλος του ΔΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ, συνταξιούχος αρχιτέκτονας - πολεοδόμος και διδάκτορας Πολεοδομίας
1. Πρεκετέ Σούλα, 50 ετών, εργαζόμενη στο Δήμο Περάματος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Περάματος, συνδικαλίστρια της ΔΑΣ ΟΤΑ
2. Πολυχρονιάδης Δημήτρης, 69 ετών, συνταξιούχος ΕΒΕ - Αίγινα
3. Φατσέας Γιώργος, 62 ετών, ταξιτζής - Κύθηρα
  • ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συρίγος Βάλσαμος, 38 ετών, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου
1. Αλεξίου Μάρκος, 61 ετών, συνταξιούχος, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Μενιδίου
2. Βασίλαρου Ειρήνη, 34 ετών, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην «ΙΝΤΡΑΚΟΜ»
3. Γεώργος Παναγιώτης, 55 ετών, πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών
4. Ευθυμίου Θανάσης, 62 ετών, εκλεγμένος στο Υπηρεσιακό Περιφερειακό Συμβούλιο Εκπαίδευσης
5.Κιούσης Γιάννης, 50 ετών, εργαζόμενος στην ΕΘΕΛ, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ
6. Λεοναρδοπούλου Άννα, 30 ετών, νοσηλεύτρια, εργαζόμενη στο πρόγραμμα «Ψυχαργώς»
7. Μενεγάκη Ελένη, 47 ετών, πρόεδρος του Σωματείου Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής
8. Μουτράκη Έλλη, 56 ετών, δημοτική υπάλληλος, συνδικαλίστρια στο Δήμο της Παιανίας
9. Παλαβός Παναγιώτης, 44 ετών, μέλος του ΔΣ στο Σωματείο Εργαζομένων στην «ΙΝΤΡΑΚΟΜ», Αρτέμιδα
10. Παναγιώτου Κωστής, 33 ετών, πολιτικός μηχανικός, μέλος του ΤΓ Μεσογείων - Λαυρεωτικής, Παιανία
11. Παντελόγλου Θανάσης, 67 ετών, χημικός, βιοχημικός, μηχανικός, διευθυντής του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Οινοφύτων
12. Πασχαλίδου Θεοδώρα, 31 ετών, μέλος του ΤΓ Μεσογείων - Λαυρεωτικής, Παλλήνη
13. Πόγκας Κώστας 76 ετών, συνταξιούχος μεταλλωρύχος, πρώην δήμαρχος Λαυρίου, πρώην γενικός γραμματέας Εργατικού Κέντρου Λαυρίου
14. Ρεμπάπης Νίκος, 26 ετών, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
15. Σαηεδήν Δημήτρης, 38 ετών, δημοτικός υπάλληλος Δήμου Μαραθώνα
16. Σαλταδήμου Βιολέττα, 47 ετών, άνεργη λογίστρια, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Παλλήνης
17. Σταθουλόπουλος Στάθης, 47 ετών, εργαζόμενος στον κλάδο του Φάρμακου, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Φαρμάκου
18. Τάκας Νίκος, 31 ετών, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού
19. Τσιχλής Παναγιώτης, 63 ετών, πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ, μέλος της ΤΕ Μεσογείων - Λαυρεωτικής - Παλλήνης
20. Τσούμαρη Αργυρώ, 30 ετών, αδιόριστη καθηγήτρια, μέλος του ΤΓ της ΚΝΕ
  • ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κουμπούρης Δήμος, 62 ετών υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων
1. Δρίκου Ανθούλα, 40 ετών, εκπαιδευτικός, φιλόλογος
2. Ζαπάντης Νίκος, 51 ετών, δάσκαλος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων Δήμου Φυλής
3. Λεκάτου Βαγγέλης, 52 ετών, μηχανικός στο Νομισματοκοπείο, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής
4. Μαΐλη Ελένη, 32 ετών, δημοσιογράφος στον «Ριζοσπάστη», Ελευσίνα
5. Μενιδιάτη Αλέκα, 55 ετών, οικονομολόγος, ελεύθερος επαγγελματίας ΕΒΕ, Μέγαρα
6. Σιφωνιός Γιώργος, 56 ετών, χαλυβουργός, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη «Χαλυβουργία Ασπροπύργου»
7. Τσοκάνης Χρ., 43 ετών, λογιστής, μέλος του  ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Θριασίου  

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ, 48 ετών, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
1. Αθανασοπούλου Διονυσία, 53 ετών, συνταξιούχος ΙΚΑ
2. Αντωναρόπουλος Γιώργος, 33 ετών, έμπορος
3. Αυγίκος Παναγιώτης, 41 ετών, γεωπόνος
4. Αυριλιώνης Νίκος, 69 ετών, συνταξιούχος, μέλος ΔΣ ΟΑΕΕ
5. Βαζούκη Ελευθερία, 60 ετών, συνταξιούχος ΙΚΑ
6. Βαΐου Χαράλαμπος, 33 ετών, λογιστής
7. Βαλάση Ζωή, 69 ετών, συγγραφέας
8. Βαλτσιαμής Χρήστος, 58 ετών, οδηγός φορτηγού, μέλος της Γραμματείας Επαγγελματιών Οδηγών του ΠΑΜΕ
9. Βασιλάκη Νίκα, 54 ετών, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, διαμερισματικός σύμβουλος 4ου Διαμερίσματος
10. Βουρδουμπά Τατιάνα, 35 ετών, τραπεζοϋπάλληλος
11. Γαλανόπουλος Παναγιώτης, 60 ετών, πρόεδρος Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής
12. Γαρδούνη Τόνια, 28 ετών, διαμερισματική σύμβουλος 5ου Διαμερίσματος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ
13. Γκολιανόπουλος Γιώργος, 34 ετών, λογιστής, διαμερισματικός σύμβουλος 6ου Διαμερίσματος
14. Δανδουλάκης Μανώλης, 51 ετών, γεωπόνος, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Κτιριακών Υποδομών (πρώην ΟΣΚ), δημοτικός σύμβουλος του Δήμου της Αθήνας
15. Δαράκης Γιώργος, 52 ετών, δημοσιογράφος
16. Δόνας Γιώργος, 54 ετών, γιατρός
17. Ζαφείρη Έφη, 54 ετών, υπάλληλος τουριστικού πρακτορείου
18. Θεοδοσίου Ελένη, 47 ετών, νοσηλεύτρια στο «Δρομοκαΐτειο», πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 14ου Δημ. Σχολείου Αθηνών
19. Καραγιάννη Βέρα, 60 ετών, συνταξιούχος
20. Καραγιώργης Νίκος, 53 ετών, ηθοποιός, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών
21. Καραντώνης Γιάννης, 66 ετών, συνταξιούχος λογιστής
22. Κλάδης Τάσος, 63 ετών, μέλος του ΔΣ Συνταξιούχων ΔΕΚΟ
23. Κλάδου Ευαγγελία, 31 ετών, μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, μέλος ΔΣ Σωματείου Λογιστών Αθήνας, εργαζόμενη στο KPMG, εταιρεία ορκωτών λογιστών
24. Κοιλάκος Δημήτρης, 31 ετών, φυσικός, υποψήφιος διδάκτωρ Πανεπιστημίου, εργαζόμενος στο Ίδρυμα Ευγενίδου
25. Κολιούσης Σωτήρης, 58 ετών, πολιτικός μηχανικός, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Ηπειρωτών
26. Κομνηνός Γιάννης, 53 ετών, υπάλληλος γραφείου, αναπληρωτής πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, επικεφαλής Πανελλαδικής Γραμματείας ΠΑΜΕ Εμπορίου - Υπηρεσιών
27. Κονδύλης Βασίλης 38 ετών, εργάτης - λιθογράφος, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αθήνας
28. Κοντέας Ανδρέας, 65 ετών, δικηγόρος
29. Λάμπρου Στέλιος, 55 ετών, λογιστής, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου της Αθήνας
30. Λάππας Νίκος, 28 ετών, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ
31. Λέος Νίκος, 32 ετών, ηλεκτρολόγος
32. Λίτσας Σταύρος, 40 ετών, οικοδόμος, πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας
33. Μάλλη Γιώτα, 55 ετών, νοσηλεύτρια, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο «ΕΛΕΝΑ»
34. Μαμάης Βασίλης, 53 ετών, βιοτέχνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
35. Μανιάτη Κατερίνα, 48 ετών, αυτοαπασχολούμενη, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Διαμερίσματος
36. Μαρκατσέλη Χαρά, 29 ετών, δικηγόρος
37. Μαρούλη Χαρά, 43 ετών, δικηγόρος
38. Μαντζουράτος Δημήτρης, 68 ετών, συνταξιούχος γιατρός καρδιολόγος
39. Μαντζούτσος Νίκος, 59 ετών, εργολάβος οικοδομών, πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Γούβας
40. Μαυρίκης Παναγιώτης, 55 ετών, ταξιτζής, μέλος ΔΣ του ΣΑΤΑ
41. Μελά Εύα, 57 ετών, ζωγράφος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών
42. Μιχελιδάκης Χαράλαμπος, 49 ετών, γραφίστας, ελεύθερος επαγγελματίας, μέλος του Αθλητικού Σωματείου «ΑΡΙΩΝΑΣ»
43. Μουσταφά Αχμέτ, 29 ετών, εμποροϋπάλληλος «Carrefour», μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων «Carrefour
44. Μπακλέζος Στάθης, 57 ετών, γιατρός, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Διαμερίσματος
45. Μπενάτου Αλέκα, 63 ετών, συνταξιούχος, εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Βρεφοκομείου Αθηνών
46. Μυλωνάς Μάνος, 25 ετών, φοιτητής, τελειόφοιτος Πανεπιστημίου Πειραιά
47. Νομικός Δημήτρης, 50 ετών, δάσκαλος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αθηνά»
48. Ξαγοράρης Γιώργος, 58 ετών, δικαστικός επιμελητής
49. Παναγή Βούλα, 37 ετών, λογίστρια
50. Πανοπούλου Καίτη, 70 ετών, συνταξιούχος, πρόεδρος στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων
51. Παπαγγελή Έλσα, 60 ετών, συνταξιούχος Δημοσίου
52. Παπαδοπούλου Θεοδώρα, 52 ετών, άνεργη, πρόεδρος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Διαμερίσματος
53. Παππάς Κώστας, 60 ετών, μέλος ΔΣ Αυτοαπασχολούμενων Μικρών Εμπόρων
54. Παπαβασιλείου Περικλής, 60 ετών, αναπληρωτής καθηγητής Ιόνιου Πανεπιστημίου
55. Πάσουλας Γιάννης, 62 ετών, συνταξιούχος οικοδόμος
56. Πετροπούλου Έφη, 35 ετών, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Φαρμάκου Αθήνας
57. Πολυγερινού Σαλώμη, 51 ετών, πωλήτρια
58. Ράπτη Χριστίνα, 57 ετών, αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων «Πολυκλινική Αθηνών»
59. Ραπτάκης Βασίλης, 56 ετών, πολιτικός μηχανικός
60. Σαμαρτζής Νεκτάριος, 47 ετών, καλλιτέχνης χορωδός, πρόεδρος Τραγουδιστών Μελοδράματος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος - Ακροάματος
61. Σαρηγιάννης Γιώργος, 74 ετών, ομότιμος καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
62. Σαχινίδης Στάθης, 59 ετών, πρόεδρος Αυτοαπασχολούμενων Μικρών Εμπόρων
63. Σιώρας Ηλίας, 61 ετών, γιατρός, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ο Ευαγγελισμός», μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ
64. Σκουρτόπουλος Σταύρος, 66 ετών, συνταξιούχος
65. Τζίμα Κατερίνα, 34 ετών, μέλος του ΔΣ ΣΕΤΗΠ
66. Τομαράς Αλέξανδρος, 75 ετών, παιδίατρος
67. Τσακίρη Αναστασία, 31 πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Αθήνας
68. Τσερμπής Μιχάλης, 25 ετών, εργάτης
69. Φάμπα Εύα, 50 ετών, σολίστ, καθηγήτρια Κιθάρας
70. Φιλιππότης Στρατής, 81 ετών, εκδότης βιβλίων
71. Χαραλαμποπούλου Αγγελική, 66 ετών, πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας
72. Χαρβαλιάς Γιώργος, 37 ετών, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων
73. Χριστόπουλος Γιώργος, 50 ετών, ακτινολόγος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζόμενων στο «Ασκληπιείο» Βούλας.