Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κι εργατική πρωτομαγιά

Την 1η Μάη 1944, διακόσιοι κομμουνιστές, αγωνιστές-πατριώτες, εκτελέστηκαν από τους φασίστες-Ναζί του γερμανικού κατοχικού στρατού, γιατί όπως χιλιάδες άλλοι κομμουνιστές, κάτω από την κόκκινη  σημαία με το σφυροδρέπανο του ΚΚΕ, πάλεψαν ενάντια στη ντόπια, τη γερμανική και αργότερα την αγγλοαμερικάνικη αστική τάξη.
Την 1η Μάη, η εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο γιορτάζει τους αγώνες της ενάντια στο ζυγό της αστικής τάξης, την διεκδίκηση των τριών 8ριών, των 8 ωρών εργασίας, των 8 ωρών ξεκούρασης και των 8ωρών ψυχαγωγίας και πολιτισμού.
Οι κομμουνιστές, ως πρωτοπόρο κομμάτι της εργατικής τάξης, και η εργατική τάξη, ποτέ δεν αγωνίστηκαν, ποτέ δεν θυσιάστηκαν για υγιείς επιχειρηματίες, για να υπερασπιστούν τις ενώσεις των καπιταλιστών, για να πάρουν το μέρος του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή.
Αντίθετα, πάλεψαν και παλεύουν για την ανατροπή του καπιταλισμού, για τη δική τους εξουσία, τη Λαϊκή Εξουσία, για τη δική τους κοινωνία, τη Σοσιαλιστική, στην οποία δεν χωράει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δεν χωράνε κυβερνήσεις αριστεράς και δεξιάς, γιατί πολύ απλά, η ίδια η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα έχουν τους δικούς τους εκπροσώπους. Μόνο όσοι στηρίζουν το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα έχουν ανάγκη στήριξης των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλέμπορων, των ντόπιων και διεθνών ιμπεριαλιστικών ενώσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελείται από εκείνες τις δυνάμεις του οπορτουνισμού που δύο φορές στο παρελθόν προσπάθησαν να διαλύσουν το Κόμμα των εκτελεσμένων της Καισαριανής. Είναι οι δυνάμεις εκείνες που σύμπλευσαν με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό ενάντια στην εργατική τάξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του, με ιδιαίτερο ζήλο δίνουν τα διαπιστευτήριά τους στο ΣΕΒ και τον Ομπάμα, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Δηλαδή, σε όλους αυτούς που διαχρονικά αποτελούν τους εκφραστές των μονοπωλίων, αυτών που όπλισαν τα χέρια των φασιστών, αυτών που κάθε μέρα παίρνουν μέτρα κατά της εργατικής τάξης και των λαϊκών οικογενειών.
Ως εκ τούτου, οι εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της δημοτικής παράταξης της «Στροφής» που στηρίζει στη Νέα Σμύρνη, για την εργατική πρωτομαγιά και τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, αν δεν δημιουργούσε οργή, σίγουρα θα δημιουργούσε θυμηδία.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η παράταξή της «Μια πόλη ανάποδα», παρά την όποια ριζοσπαστική «γλώσσα», είναι όμορη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, κινείται στην ουρά του. Μαζί στο συνδικαλιστικά όργανα, μαζί στους Δήμους, μαζί στα «αντιφασιστικά» μέτωπα. Γι’ αυτό ταυτίζουν τη Λαϊκή Εξουσία με τη Δευτέρα Παρουσία, γι’ αυτό συμφωνούν ότι μπορεί να υπάρχει «αριστερή» κυβέρνηση με τα μονοπώλια ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής, γι’ αυτό συμφώνησαν στο Δήμο της Αθήνας να δοθούν εκλογικές διευκολύνσεις στην εγκληματική, ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.
Καλούμε το λαό της Νέας Σμύρνης να βγάλει τα συμπεράσματά του, τόσο για το ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που τάζουν εργατικούς παραδείσους μέσα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, όσο και για τις παρατάξεις των Τζουλάκη και Κουτελάκη, που επί δεκαετίες εφαρμόζουν τις αντεργατικές πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ κ.α.) στο Δήμο μας, γιορτάζουν την πρωτομαγιά με λουλούδια και πανηγύρια, ποτέ ως εργατική.
Καλούμε το λαό της Νέας Σμύρνης να αξιοποιήσει την εμπειρία του και να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ παντού, στις Ευρωεκλογές, στην Περιφέρεια και τους Δήμους. Να δυναμώσει το μοναδικό κόμμα που δεν υπέγραψε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που επιβεβαιώθηκε για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ και για τα κόμματα που τη στηρίζουν, που προειδοποίησε τον λαό για την καπιταλιστική κρίση, του μόνου κόμματος που στήριξε και στηρίζει αταλάντευτα την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Το γραφείο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης