Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Μεγάλη συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Νέα Σμύρνη!

Θανάσης Παφίλης: Ο λαός δε χρειάζεται υπαλλήλους της ΕΕ  σε περιφέρειες και δήμους
  
Γέμισε η Πλατεία!
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Θανάσης Παφίλης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Άγγελος Βρεττός
«Στις εκλογές του Μάη, με την ψήφο σας στο ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση", δώστε απάντηση στην ΕΕ των μονοπωλίων, στα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, στα κόμματα που υποστηρίζουν την ΕΕ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΛΙΑ, το ΠΟΤΑΜΙ και άλλοι. Μπορούμε με ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκό κίνημα να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. Να διεκδικήσουμε, να επιβάλουμε μέτρα ανακούφισης, να ανοίξουμε δρόμο για ριζικές αλλαγές σε όφελος του λαού».
«Δεν υπάρχει», τόνισε, «κανένα πρόβλημα σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο που να μην έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και της κεντρικής πολιτικής των κυβερνήσεων. Γι' αυτό η μάχη είναι ενιαία. Οι περιφέρειες και οι δήμοι εφάρμοσαν κατά γράμμα τη στρατηγική της ΕΕ, ανεξάρτητα αν οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι ανήκαν στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ».
Και εξήγησε: «Η κοινή στρατηγική των συνδυασμών των κομμάτων του ευρωμονόδρομου αποκαλύπτεται στις προεκλογικές τους τοποθετήσεις και τα προγράμματα που διατυπώνουν.
Το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι δεσμευμένοι με τα λαϊκά συμφέροντα. Απελευθερωμένοι από τις αλυσίδες της ΕΕ, των μονοπωλίων. Μπορούμε μαζί να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να ξαναδώσουμε την ελπίδα. Η δύναμη στο ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση" θα είναι δύναμη για το λαό».
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Σμύρνης, Άγγελος Βρεττός, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» τα προηγούμενα χρόνια αντιπάλεψε με όλες της τις δυνάμεις την αντιλαϊκή πολιτική, αγώνας που θα συνεχιστεί και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. «Βρισκόμαστε απέναντί σας, τόνισε, με ηθικό και πολιτικό ανάστημα. Πολιτικό γιατί μας στηρίζει το ΚΚΕ και ηθικό γιατί αγωνιστήκαμε με ανιδιοτέλεια στη διεκδίκηση της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών».
Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ ώστε να δυναμώσει η φωνή των εργαζομένων απηύθυνε στην ομιλία της η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Ρούλα Ελευθεριάδου. Προειδοποίησε ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να ματώνουν για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, καθώς η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας θα πατήσει πάνω στα ερείπια των ασφαλιστικών και εργατικών δικαιωμάτων, ενώ συμπλήρωσε ότι στην ίδια ρότα κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «ανταγωνίζεται με τη ΝΔ για το ποιος θα είναι ο καλύτερος διαχειριστής της ΕΕ, της καπιταλιστικής οικονομίας, των συμφερόντων του κεφαλαίου».