Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

     Βασική πλευρά της αντιλαϊκής επίθεσης των κυβερνήσεων είναι και η συνεχής υποχρηματοδότηση των Δήμων με ταυτόχρονη ανάθεση όλο και περισσότερων υποχρεώσεων σ’ αυτούς (πχ προνοιακά επιδόματα). Δεν μας ξαφνιάζει, γιατί δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο. Με πανηγυρικούς όλων των κομμάτων και των παρατάξεών τους εκτός «Λαϊκής Συσπείρωσης», καθ’ υπόδειξη της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών, έχει προηγηθεί η εφαρμογή του «Καποδίστρια» και του «Καλλικράτη», που έθεσαν τις βάσεις για να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα: αβάσταχτα βάρη για τη λαϊκή οικογένεια, χειροτέρευση της ποιότητας των υπηρεσιών από τον Δήμο.

   Η ασφυκτική πολιτική που εφαρμόζει το κεντρικό κράτος στις τοπικές διοικήσεις δεν είναι ανεξάρτητη από την γενική πολιτική της ΕΕ. Όποιος συμφωνεί με την ευρωενωσική πολιτική και τη λεγόμενη «αυτοδιαχείριση» των Δήμων – «manager», δεν μπορεί ταυτόχρονα να «κλαίγεται» για την κατάσταση των Δήμων. Το μεγάλο πρόβλημα για τη λαϊκή οικογένεια δεν είναι η γραφειοκρατία, αλλά η κατεύθυνση της πολιτικής που ασκείται.
     Για τις λαϊκές οικογένειες της Νέας Σμύρνης δεν είναι λύση οι 5μηνες και 8μηνες συμβάσεις, ο εθελοντισμός και οι ΜΚΟ. Δεν είναι η «εκλογίκευση των δαπανών» που έχουν στοιχίσει ακριβά για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρούς επαγγελματίες. Δεν μπορεί να θεωρείται ότι ¨μικρός αριθμός¨ παιδιών έμεινε εκτός παιδικών σταθμών από τη στιγμή που αποκλείονταν οι άνεργες οικογένειες από το να καταθέσουν καν αίτηση με αποτέλεσμα άγνωστος αριθμός παιδιών ανέργων και μεταναστών να έχουν μείνει έξω από τους παιδικούς σταθμούς, με προσωπικό που εναλλάσσεται με δίμηνες, πεντάμηνες κι οκτάμηνες συμβάσεις. Η απαράδεκτα χαμηλή οικονομική επιδότηση των σχολικών επιτροπών δείχνει το ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσεται για τη νεολαία μας και τους εκπαιδευτικούς. Μαζί με τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη. Και δυστυχώς, αντί ο Δήμος να προχωρήσει σε μείωση των ανταποδοτικών τελών για τις λαϊκές οικογένειες και αντίστοιχη αύξηση των τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις, διευρύνονται τα συσσίτια, τα κοινωνικά παντοπωλεία κ.α. (χωρίς να σημαίνει ότι δεν χρειάζονται τη δεδομένη στιγμή) τα οποία όμως δεν καλύπτουν ούτε τις ελάχιστες λαϊκές ανάγκες.
     Στο σήμερα λοιπόν, θέλουμε να βάλουμε το εξής σημαντικό ερώτημα προς τη Δημοτική αρχή: θα σταθεί αρωγός στις λαϊκές οικογένειες και με τι τρόπο θα τις στηρίξει απέναντι στις βάρβαρες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των επιχειρηματιών και των τραπεζών; Δηλαδή τι θα κάνει για να μην κοπεί το ρεύμα από κανένα λαϊκό σπίτι και τι για να μην καταλήξει κάποιο σπίτι στα χέρια τραπεζίτη; Πως θα προστατέψει την Κυριακάτικη αργία, δηλαδή την ανάγκη της οικογένειας να έχει μια μέρα ξεκούρασης και αναψυχής.

Εμείς, η Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης διεκδικούμε:
  £  Κάλυψη όλου του προϋπολογισμού του Δήμου από το κράτος χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση των δημοτών.
  £  Κατάργηση των δημοτικών φόρων και κάλυψη όλου του κόστους από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  £  Μετατροπή όλων των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου και πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.
  £  Δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά με παράλληλη πρόσληψη  προσωπικού και βοηθητικού προσωπικού.
  £  Να καλυφθούν όλα τα έξοδα των σχολείων από τις σχολικές επιτροπές και κανείς γονιός να μη βάλει το χέρι στην τσέπη. Να δοθεί ένα γεύμα στο σχολείο για όλα τα παιδιά.
  £  Λειτουργία επαρκών σε αριθμό και πλήρως στελεχωμένων και εξοπλισμένων δημοτικών ιατρείων που θα μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες για περίθαλψη ανέργων, ηλικιωμένων, παιδιών, των λαϊκών οικογενειών
  £  Να δοθούν χωρίς καθυστερήσεις στο ακέραιο όλα τα προνοιακά επιδόματα.
     £  Να σταματήσει η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και οποιαδήποτε ανατροπή του ωραρίου με πρόσχημα την «τόνωση» της εμπορευματικής κίνησης.
     £  Καμία άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση (ΣΔΙΤ, παραχώρηση κ.λπ.) σε όλους τους τομείς
     £  Καμία σύμπραξη ή προγραμματική σύμβαση με ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ κ.λπ.


  Η Επιτροπή Αγώνα που εκπροσωπεί εργαζόμενους και μαζικούς φορείς της πόλης μας, θα συνεχίσει τον αγώνα της για τη συσπείρωση των εργαζομένων, των ανέργων, των μικρών επαγγελματιών, όλων εκείνων που έχουν συμφέρον ενάντια στις μονοπωλιακές – καπιταλιστικές πολιτικές, για την αλληλεγγύη μεταξύ τους ενάντια στο κόψιμο του ρεύματος, των πλειστηριασμών, της πείνας και της ανέχειας, για να σταματήσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα και διεκδικήσουμε την κάλυψη των αναγκών μας.-