Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ





Η Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης καταγγέλλει την παράνομη και εκβιαστική απόλυση συναγωνίστριας, γιατί τόλμησε να ασκήσει το δικαίωμα της και να απεργήσει στην μεγάλη Πανελλαδική, Πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη ενάντια στα σαρωτικά μέτρα της κυβέρνησης για το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα.

            Η συναγωνίστρια μένει στην Νέα Σμύρνη και εργάζεται στο κατάστημα «Soft Wear» με ρούχα στον Νέο Κόσμο στην Ηλία Ηλιού. Είχε ενημερώσει τον εργοδότη της για την συμμετοχή της στην απεργία στις 12/11/2015 και εκείνος την είχε προειδοποιήσει ότι θα απολυθεί. Η συναγωνίστρια δεν υπέκυψε στον εκβιασμό και άσκησε το αναφαίρετο δικαίωμά της στην απεργία. Εχθές 16/11 λίγο πριν το σχόλασμα της έδωσαν απλά να υπογράψει την απόλυσή της. Εκείνη δεν έμεινε άπραγη επικοινώνησε με το σωματείο εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και κατόπιν συνεννοήσεως το πρωί της 17ης Νοέμβρη η απολυμένη με αντιπροσωπεία του σωματείου, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Νέας Σμύρνης αλλά και της Λαϊκής Επιτροπής 2ου Διαμερίσματος πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το κατάστημα απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης και καλώντας τους εργαζόμενους και τους ανέργους του Νέου Κόσμου να σταθούν αλληλέγγυα στο πλευρό της.
            Ο ιδιοκτήτης αφού αρνήθηκε οποιαδήποτε συνομιλία με τους εκπροσώπους του σωματείου, κάλεσε την αστυνομία ενώ προσπάθησε να εκφοβίσει τους συναγωνιστές που συμπαραστέκονταν έμπρακτα στην απολυμένη φωτογραφίζοντάς τους προκλητικά.
Ενημερώνουμε τον συγκεκριμένο εργοδότη αλλά και όλους τους εργοδότες που ακολουθούν τις ίδιες αυθαίρετες τρομοκρατικές και εκδικητικές μεθόδους, ότι δεν τρομοκρατούμαστε. Το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν φοβερίζεται και δεν φιμώνεται. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σηκώσουν ανάστημα και να αντισταθούν στην επίθεση της εργοδοσίας. Στην επίθεση στα δικαιώματα μας. Μέσα από τα σωματεία μας και τον οργανωμένο λαϊκό αγώνα να δώσουμε ηχηρή απάντηση στα σχέδια που μας ετοιμάζουν.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ