Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ


      




       Με επιτυχία διοργανώθηκε η συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων Ν.Σμύρνης  του ΚΚΕ την Κυριακή 24 Νοέμβρη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με θέμα «Η νέα αντιλαϊκή επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση που σχεδιάζουν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι και οι θέσεις του ΚΚΕ».
        Στην ομιλία του ο Χρήστος Κατσώτης , βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέδειξε πως και στο ζήτημα του Ασφαλιστικού, συγκρούονται δύο δρόμοι: Από τη μία εκείνος που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, που προϋποθέτει το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης, των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων και από την άλλη εκείνος που προτάσσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.  Στάθηκε στο διαχρονικό έγκλημα σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης πάνω στο οποίο πατάει η ΝΔ για να κατεδαφίσει ότι έχει μείνει όρθιο. Η πρόταση της ΝΔ βασίζεται στους τρεις πυλώνες ασφάλισης :
·                  Ο πρώτος πυλώνας είναι η εθνική σύνταξη, κρατική και υποχρεωτική με βάση το αναδιανεμητικό σύστημα
·         Ο δεύτερος πυλώνας είναι τα επαγγελματικά ταμεία και η ιδιωτική ασφάλιση, ο οποίος είναι υποχρεωτικός και  βασίζεται στο κεφαλαιοκρατικό σύστημα. Ο κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα δύο και θα έχει το δικό του ατομικό κουμπαρά. Τίποτα όμως δεν εγγυάται το ποσό που θα πάρει τελικά ο ασφαλισμένος
·                  Ο τρίτος πυλώνας είναι καθαρά ιδιωτική ασφάλιση, την οποία επιδιώκουν να ενισχύσουν
    Ο Χρήστος Κατσώτης τόνισε ότι στον αντίποδα όλων αυτών βρίσκεται η θέση του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ αγωνίζεται για δημόσια , καθολική , υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας ,τις παροχές και υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας. Έκλεισε την ομιλία του καλώντας σε ενωτικό αγώνα εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης με πρώτο σταθμό το μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 30 Νοέμβρη στις 10.30 στα Προπύλαια.
    Ακολούθησε πλούσια συζήτηση που επικεντρώθηκε στις εξελίξεις στο ασφαλιστικό και στην ανάγκη κινητοποίησης του λαού.