Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 Η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Σμύρνης καταγγέλλει την απομάκρυνση 4 γιατρών από τους μόλις 5 που είχαν τα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης μας στις 02 Φεβρουαρίου. Η  τραγική απαξίωση  των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) που υπάρχουν στο Δήμο δεν είναι σημερινό φαινόμενο, όμως το να μένουν τα δημοτικά ιατρεία χωρίς γιατρούς και μάλιστα εν μέσω πανδημίας είναι τουλάχιστον προκλητικό.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να προσλάβει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τώρα αμέσως! Αντί να σέρνεται πίσω από την κυβερνητική πολιτική που ενισχύει τους μεγαλοκλινικάρχες, οφείλει να ενισχύσει τις παροχές δωρεάν υγείας για τους δημότες και να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, ειδικά τώρα που είναι σε έξαρση η πανδημία του κορονοϊού και το δημόσιο σύστημα υγείας έχει μετατραπεί σε σύστημα μίας νόσου.

Οι σύγχρονες ανάγκες δεν καλύπτονται από έναν παθολόγο που εξυπηρετεί και τα ΚΑΠΗ εν μέσω πανδημίας. Για τη Δημοτική Αρχή είναι σαν να μην υπάρχει πρόβλημα στη δημόσια υγεία και όλα να βαίνουν καλώς στην ΠΦΥ, όπως δείχνουν οι πράξεις της και οι τοποθετήσεις της στις παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στα δημοτικά συμβούλια.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τους συνταξιούχους να μην ανεχτούν αυτή την κατάσταση και να ενισχύσουν την πάλη τους για την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με όλο το απαραίτητο προσωπικό, για την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού συστήματος υγείας χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών και για τη διεκδίκηση ολόπλευρης ΠΦΥ.