Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Εργαζόμενες και εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες,

 

Πριν είκοσι ημέρες, χιλιάδες από εμάς συναντηθήκαμε  στο μεγάλο συλλαλητήριο κατοίκων, συνδικάτων και φορέων που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας μετά την άγρια καταστολή που δέχθηκαν εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους και νέοι στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. 

 

Με τη συμμετοχή μας δώσαμε για άλλη μια φορά όπως κάνουν από την αρχή της πανδημίας χιλιάδες εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς δυναμική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης να μείνουμε «υποταγμένοι και υπάκουοι». Στο όνομα της πανδημίας να κλειστούμε σπίτια μας, ο καθένας μόνος του για να μην οργανωθούμε, για να μη παλέψουμε για  Υγεία και Ζωή με βάση τις ανάγκες μας. Φωνάξαμε δυνατά ότι η πανδημία απαιτεί μέτρα προστασίας της υγείας και όχι αστυνομοκρατία και καταστολή.

 

Όλοι μας ζούμε με το φόβο της ανεργίας, της απληρωσιάς, της αναδουλειάς στα μαγαζιά μας από τα απανωτά Lockdown, της περικοπής όσων δικαιωμάτων μας απέμειναν. Χιλιάδες γυναίκες βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής, απολύθηκαν. Άλλες εργαζόμενες δουλεύουν με τηλεργασία, χωρίς ωράριο, χωρίς να ξεχωρίζει ο εργάσιμος από τον μη εργάσιμο χρόνο, χωρίς Σάββατα και Κυριακές, μέρα νύχτα,  και με τα παιδιά στην αγκαλιά.

 

Ως εδώ η κοροϊδία!

-  Την ώρα που η κατάσταση με την πορεία της πανδημίας επιδεινώνεται κάθε ημέρα και περισσότερο, με δεκάδες νεκρούς, με τα νοσοκομεία στο κόκκινο, η κυβέρνηση συνειδητά επιλέγει να μη δώσει ούτε ένα Ευρώ για την Υγεία. Ταυτόχρονα όμως «κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί»  ώστε να ξεκλειδώσει την επένδυση με το καζίνο και τα θέρετρα  στο Ελληνικό για να εξασφαλίσουν κέρδη οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η τραγική κατάσταση που βιώνουμε σήμερα είναι τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής στην Δημόσια Υγεία εδώ και δεκαετίες. Τα σημερινά αδιέξοδα έχουν τη ρίζα τους στην υποβάθμιση της Δημόσια Υγείας για να είναι ανταγωνιστικοί οι ιδιωτικοί κολοσσοί. Οι ελλείψεις στις ΜΕΘ, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στο δήμο μας δημιουργήθηκαν πριν την πανδημία.

-       Η κυβέρνηση στοχοποιεί το λαό για να μετακυλήσει της ευθύνες της για την έξαρση της πανδημίας. Εμείς όμως ένα χρόνο τώρα βλέπουμε ότι δεν έχει παρθεί ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα Super Market –όπου ο ένας εργαζόμενος αρρωσταίνει μετά τον άλλο- και στα ΜΜΜ που στοιβαζόμαστε σα σαρδέλες. Αντίθετα βλέπουμε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει τη δουλειά όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, δηλαδή το χτύπημα των εργασιακών μας δικαιωμάτων για τη διασφάλιση και αύξηση της κερδοφορίας μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων. Γι’ αυτό φέρνει και ψηφίζει στη Βουλή τις απαιτήσεις τους, τους αντεργατικούς νόμους τους, με αμείωτη ένταση.

 

-       Μας βάζουν ψεύτικα διλήμματα  - υγεία ή ανοιχτά σχολεία και παιδικοί σταθμοί -  υγεία ή ανοιχτά πανεπιστήμια. Τώρα βέβαια που αρχίζει η τουριστική περίοδος συζητάνε να τα ανοίξουν όπως – όπως, στο όνομα των κερδών των μεγαλοξενοδόχων. Η αλήθεια είναι ότι ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ διασφάλισης της υγείας στους χώρους εκπαίδευσης  μετατρέποντάς τους εκ των πραγμάτων σε υγειονομικές βόμβες μετάδοσης του κορονοϊού. Ταυτόχρονα όμως με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα φέρνει το ένα νομοσχέδιο πίσω από το άλλο τσακίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα μαθητών και φοιτητών, κάνοντας το σχολείο πιο ταξικό και πιο προσαρμοσμένο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και χιλιόμετρα μακριά από τις ανάγκες των παιδιών μας για ουσιαστική ολόπλευρη μόρφωση, για ομαλή ψυχική και κοινωνική ανάπτυξη.

 

Επιτέλους πρέπει να ακουστούν και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των υγειονομικών και των φορέων του λαϊκού κινήματος:

Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας εκεί όπου γίνεται η μεγάλη διασπορά, δηλαδή στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε δομές Υγείας - Πρόνοιας!

Για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Για να ανοίξουν τα σχολεία και οι χώροι άθλησης και πολιτισμού με ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Για εύρεση χώρων για σχολική χρήση για να αραιώσουν τα τμήματα και για να εφαρμοστεί η δίχρονη προσχολική αγωγή στο δήμο μας χωρίς στοιβαγμένα παιδιά. Για προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού.

Δε συμβιβαζόμαστε με αυτήν την πολιτική που από τη μία τρομοκρατεί και από την άλλη τσακίζει κάθε δικαίωμα στην εργασία, στην εκπαίδευση, στη ζωή! 

ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ!

ΚΆΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΠΡΙΛΗ 12:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ