Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Δελτίο Τύπου

 

 


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, 31/03, μπροστά από το Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης με πρωτοβουλία του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης και γονέων παιδιών ΑμΕΑ της περιοχής με αφορμή το σοβαρό ζήτημα του αποκλεισμού παιδιών ΑμΕΑ από το Δημοτικό Κολυμβητήριο. Αντιπροσωπεία των γονέων παιδιών ΑμΕΑ με επικεφαλής τον Ιορδάνη Αποστολίδη και η πρόεδρος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης Μαρία Βρεττού, συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικής Διαχείρισης Κούπα Ευστάθιο στον οποίον προέβαλαν τα αιτήματα τους. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα. Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν και εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Σμύρνης που δήλωσαν την στήριξή τους στον αγώνα των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους.

Οι γονείς των παιδιών ΑμΕΑ της περιοχής τονίζουν ότι το δημοτικό κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης είναι ένα από τα λίγα στην Αττική που διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για τη θεραπευτική άθληση των ΑμΕΑ. Μετά από τον απαράδεκτο αποκλεισμό από τη Δημοτική Αρχή, σήμερα γίνεται χρήση της πισίνας από μόλις 8 παιδιά ΑμΕΑ, από 120 που την χρησιμοποιούσαν πριν 4 μήνες! Η απόφαση αυτή έχει επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών και στους χρόνια πάσχοντες αφού η άθληση αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διασφάλιση ενός καλού επιπέδου διαβίωσης και της βελτίωσης της υγείας τους.

Οι γονείς παιδιών ΑΜΕΑ και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης απαίτησαν από Δημοτική Αρχή και το Κράτος:

  • Να μην μπουν επιπρόσθετα εμπόδια στην πρόσβαση των ΑμΕΑ στο δημοτικό κολυμβητήριο.  Ωράριο προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ΑμΕΑ παιδιών και ενηλίκων.
  • Ο Δήμος να διεκδικήσει με κρατική ευθύνη να καλύπτονται οι εξετάσεις όλων των αθλούμενων.
  •  Πρόσληψη του απαραίτητου δυναμικού  σε προπονητές, γυμναστές, αθλίατρους, κλπ ανάλογα με τις ανάγκες του κόσμου που εξυπηρετείται.
  • Νέες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις για όλο το λαό. Όλοι οι εργαζόμενοι και η νεολαία της περιοχής να έχουν πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις δωρεάν, να φτιαχτούν καινούρια κολυμβητήρια και κατάλληλες υποδομές για ΑμΕΑ στα υπόλοιπα κολυμβητήρια της περιοχής ώστε να αποσυμφορηθεί το δημοτικό κολυμβητήριο.

 

                                                                                      Νέα Σμύρνη

                                                                                       31/3/2021