Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

 

Οι Κομματικές οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ καταγγέλλουμε την επίθεση αστυνομικών δυνάμεων εναντίον κόσμου που βρισκόταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής.  Στα πλαίσια ελέγχου για την τήρηση των μέτρων οι αστυνομικές δυνάμεις με κυβερνητική προφανώς εντολή ξεπέρασαν τους εαυτούς τους προπηλακίζοντας και εκφοβίζοντας τον κόσμο που είχε βγει για περπάτημα στην πλατεία. Οι καταγγελίες των κατοίκων και τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν αναδεικνύουν ότι μέλημα της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία της υγείας του λαού αλλά η ένταση της καταστολής, η επικράτηση της λογικής της ατομικής ευθύνης για όσα συμβαίνουν σήμερα, η δίωξη ακόμα και του δικαιώματος στην άθληση και στον οικογενειακό περίπατο.

Οι Κομματικές οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν. Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ με κρατική ευθύνη.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας όλου του λαού διεκδικώντας ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, πραγματική επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, επιτάχυνση των εμβολιασμών με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.