Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Επίθεση αστυνομικών με ξυλοδαρμούς και προπηλακισμούς κατοίκων (VIDEO)

Απρόκλητη επίθεση με προπηλακισμούς δέχθηκαν από την Αστυνομία κάτοικοι, περαστικοί, ακόμα και οικογένειες με παιδιά σήμερα το απόγευμα στο Άλσος της Ν. Σμύρνης.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν αντιδράσεις όταν εμφανίστηκαν για μια ακόμα φορά δυνάμεις της Αστυνομίας στο Άλσος, κάτι που γίνεται πολύ συχνά και προκλητικά το τελευταίο διάστημα, επιχειρώντας να επιβάλλουν πρόστιμα ακόμα και σε οικογένειες. Η αστυνομία απάντησε με ενίσχυση των δυνάμεών της στο Άλσος, κάνοντας ελέγχους και προπηλακίζοντας, φτάνοντας μέχρι να κυνηγούν και να χτυπούν αδιακρίτως, όπως δείχνει και το αποτρόπαιο στιγμιότυπο όπου κάμποσοι άνδρες της Αστυνομίας χτυπούν νεαρό στην πλατεία.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής είναι η πολλοστή φορά που άνδρες των μηχανοκίνητων ομάδων ΕΛΑΣ μπαίνουν με τις μηχανές τους στο Άλσος, την ώρα που κόσμος αθλείται ή κάνει τη βόλτα του, γεγονός που έχει καταγγελθεί αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό. Το Δεκέμβρη του 2020 έγινε σχετική καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Το ίδιο είχε συμβεί και τον περασμένο Νοέμβρη. Τον Ιανουάριο του 2021 επιστρατεύτηκαν τα ΜΑΤ

Μετά τις επιθέσεις της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και κινητοποίηση στην περιοχή, καταγγέλλοντας την αστυνομική βία.

Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημειώνουν ότι όλη μέρα η δημοτική αρχή ήταν άφαντη σε αυτά τα περιστατικά, και ζητά την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να παρθούν μέτρα, ώστε να σταματήσει το όργιο καταστολής που εδώ και καιρό συμβαίνει στην περιοχή. Την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών καταγγέλλουν οι Κομματικές Οργανώσεις Ν. Σμύρνης του ΚΚΕ. Την αστυνομική βία καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και καλεί στη συγκέντρωση της Δευτέρας στα Προπύλαια. 

Επίσης μετά την προβολή βίντεο που δείχνουν τον ξυλοδαρμό κόσμου από αστυνομικούς, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι «έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα» σχετικά με βίντεο που όπως ισχυρίζεται «εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες» αποφεύγοντας να αναφερθεί σε ξυλοδαρμούς. Αναφέρει ακόμα ότι έγιναν 11 προσαγωγές. 

Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες ζητά το ΚΚΕ με παρέμβαση του βουλευτή του Κόμματος Χρήστου Κατσώτη στα ΓΑΔΑ όπου έχουν μεταφερθεί τα 11 άτομα που προσήχθησαν κατά την απρόκλητη επίθεση δυνάμεων της αστυνομίας εναντίον κατοίκων στη Νέα Σμύρνη. Μαζί με τον βουλευτή του ΚΚΕ είναι εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ν. Σμύρνης οι δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Κιουλάνης και Άγγελος Βρεττός.