Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Να παρθούν μέτρα τώρα για την προστασία εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία.

Να παρθούν μέτρα τώρα για την προστασία εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία.

Να μην χαθούν και οι τελευταίες εβδομάδες των σχολείων.
 
Να ξεκινήσει η προετοιμασία για τη θωράκιση των σχολείων από Σεπτέμβρη.
 
Η διαφημιστική εκστρατεία της κυβέρνησης ότι μπαίνουμε σε κανονικότητα δεν πείθει κανέναν. Τα σχολεία άνοιξαν με χειρότερους όρους από ότι έκλεισαν, ενώ με την πρώτη εμφάνιση κρουσμάτων σε σχολεία του δήμου μας, εξακολουθούν να μην λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα, με ευθύνη της κυβέρνησης. Πέρα από την οδηγία να μείνουν καραντίνα για 14 ημέρες, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των τμημάτων που αναστέλλεται η λειτουργία τους, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για διενέργεια τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ στις κοινότητες των συγκεκριμένων σχολείων. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για κάλυψη με νέες προσλήψεις των εκπαιδευτικών κενών που δημιουργούνται και θα δημιουργηθούν, για προβλήματα που προκύπτουν στη λειτουργία του ολοήμερου στα δημοτικά και νηπιαγωγεία. Η Δημοτική αρχή, επικαλούμενη τα ανεπαρκή πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ προβαίνει σε τμηματικές απολυμάνσεις στα σχολεία που εμφανίζονται κρούσματα και όχι στο σύνολο του σχολικού κτιρίου.
 
Πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί σε όλα τα σχολεία του δήμου μας καταφεύγουν αυτές τις ημέρες σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα επειδή δεν υπάρχει κρατική μέριμνα σε περίπτωση που το self test βγει θετικό, με το κόστος να είναι δυσβάστακτο ή και αδύνατο για κάποιες οικογένειες.
 
Έστω και τώρα ζητάμε από κυβέρνηση και δημοτική αρχή να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην αυξηθούν τα κρούσματα και στα υπόλοιπα σχολεία.
 
Να διενεργηθούν άμεσα, με ευθύνη του ΕΟΔΥ, τεστ σε όλη τη σχολική κοινότητα στο δήμο μας, με προτεραιότητα στα σχολεία που εμφανίστηκαν κρούσματα. Να μην μειωθεί η χορήγηση των δωρεάν self test, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία.
 
Να γίνουν απολυμάνσεις στο σύνολο των σχολικών κτιρίων και όχι σε επιμέρους χώρους. 
 
Τακτικές και επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις σε όλα τα σχολικά κτίρια του δήμου μας. 
 
Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας με νέες προσλήψεις μόνιμων καθαριστών και καθαριστριών.
 
Το Υπουργείο να μην υπολογίζει ως ανώφελο κόστος τη μόρφωση των παιδιών μας. Να ενισχύσει τα σχολεία με επιπλέον μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.
 
Έστω και τώρα να εξευρεθούν κατάλληλοι χώροι για αραίωση των σχολικών τμημάτων με το βλέμμα στραμμένο και στην επόμενη σχολική χρονιά.