Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΚΗ ΑΓΩΓΗ



Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), μαζί με γονείς και κατοίκους της Ν. Σμύρνης απαίτησε σύγχρονα και ασφαλή νηπιαγωγεία για όλα τα παιδιά με δυναμική κινητοποίηση χθες Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 19.00 στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης. Οι γονείς αισθάνονται  οργή και αγανάκτηση βλέποντας τη δημοτική αρχή να τους διαβεβαιώνει ότι ο αγιασμός θα βρει όλες τις αίθουσες για την δίχρονη προσχολική αγωγή πανέτοιμες, ενώ η κατάσταση των αιθουσών αποδεικνύεται τραγική και ακατάλληλη για νήπια. Στη κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Γιάννης Κιουλάνης επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Σμύρνης.

Ο σύλλογος και οι γονείς απαίτησαν:

1. Η προσχολική αγωγή να ξεκινήσει κανονικά χωρίς καθυστερήσεις

2. ολιγομελή τμήματα, σύγχρονες, ασφαλείς κτιριακές υποδομές με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό

3. όχι στο στοίβαγμα των παιδιών μας

Η Ξένια Δευτεραίου, μέλος του ΔΣ του Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης στην εισηγητική της ομιλία ανέδειξε την τραγική κατάσταση των αιθουσών των νηπιαγωγείων (μη έτοιμες προκατασκευασμένες αίθουσες, ξύλινα πάνελ για αίθουσες, ανακύκλωση μαζί με τα νηπιαγωγεία κτλ) και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής για αυτή την τραγική κατάσταση. Όπως τόνισε η δημοτική αρχή τόσο καιρό όχι μόνο δεν έφτιαξε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για σύγχρονα και ασφαλή νηπιαγωγεία αλλά και από πάνω εμπαίζει τους γονείς. Κάλεσε τους γονείς να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής αγωγής τώρα με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, σε κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των νηπίων. Κάλεσε να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα από την πρώτη κιόλας μέρα, να συγκροτηθούν σύλλογοι γονέων με μαχητικό προσανατολισμό, που θα διεκδικήσουν από το να ξεκινήσει κανονικά χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα η δίχρονη προσχολική αγωγή μέχρι να φτιαχτούν σύγχρονα και ασφαλή νηπιαγωγεία, μέχρι να εξασφαλιστεί το περιεχόμενο της προσχολικής αγωγής με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των νηπίων.

Παρέμβαση έκανε και η Κατερίνα Στεφανίδη μέλος την Ένωσης Γονέων Ν. Σμύρνης και μέλος του Συλλόγου Γυναικών. Ανέδειξε τις ευθύνες της δημοτικής αρχής που παρά τις οχλήσεις του συλλόγου γυναικών, γονέων και εκπαιδευτικών δεν προχώρησε στην κατασκευή των απαραίτητων νηπιαγωγείων και ανέδειξε τη σημασία αυτών των χώρων για να μπορέσει η δίχρονη προσχολική αγωγή να αποτελέσει τον παιδαγωγικό της ρόλο.

Οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού τους στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 15 Σεπτέμβρη στα Προπύλαια, στις 18:30 για να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας στα σχολεία.