Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Δεν αφήνουμε την μόρφωση των παιδιών μας στην τύχη. Διεκδικούμε αυτά που μας αξίζουν από την πρώτη μέρα!

Έφτασε η ώρα για το πρώτο σχολικό κουδούνι της χρονιάς. Η δημοτική Αρχή, δια στόματος αντιδημάρχου Παιδείας, διαβεβαιώνει τους γονείς ότι «ο αγιασμός» θα βρει όλες τις αίθουσες για την 2χρονη προσχολική αγωγή πανέτοιμες να υποδεχθούν τα παιδιά της πόλης μας. Οι γονείς των νηπίων μόνο ήσυχοι δεν μπορούν να είναι αφού μέχρι σήμερα, μια ανάσα από την έναρξη των μαθημάτων, ούτε τα προκάτ έχουν τοποθετηθεί, ούτε οι αίθουσες έχουν εξοπλιστεί, ούτε τα λεωφορεία έχουν κανονιστεί, ούτε το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό έχει καθοριστεί.

Οι γονείς όλο το καλοκαίρι έγιναν μπαλάκι αφού  από το γραφείο Παιδείας του δήμου τους παρέπεμπαν στην πρωτοβάθμια, στα γραφεία των νηπιαγωγείων και τούμπαλιν, για να πάρουν μια υπεύθυνη απάντηση σε ποιο τελικά νηπιαγωγείο θα πάει το παιδί τους! Η Δημοτική αρχή έχει τεράστιες ευθύνες αφού 3 χρόνια τώρα, συμπλέοντας με τη λογική κόστους - οφέλους της κυβέρνησης, δεν έκανε καμία ενέργεια ώστε να λειτουργήσει η προσχολική αγωγή στον Δήμο μας, σε σύγχρονα και ασφαλή κτήρια με όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό! Θα έπρεπε να ντρέπονται που ακόμα και τώρα λένε ότι όλα είναι έτοιμα την στιγμή που ακόμα και οι αίθουσες  δεν έχουν υπάρχουν πουθενά! Όταν σε έναν δήμο με μεγάλη ανοικοδόμηση, που κάθε χρόνο παιδάκια της Α΄ δημοτικού στέλνονται να φοιτήσουν σε όμορους δήμους γιατί δεν υπάρχουν θέσεις, με τις εγγραφές κάθε χρόνο να αυξάνονται, η δημοτική Αρχή καταργεί βρεφονηπιακούς σταθμούς και ισχυρίζεται ότι έχουμε υπογεννητικότητα.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε άλλη μια σχολική χρονιά σε καιρό πανδημίας, όπου τα κρούσματα στα μικρά παιδιά ανεβαίνουν διαρκώς πριν καν ανοίξουν τα σχολεία, τα πρωτόκολλα στα σχολεία γίνονται λάστιχο εξ αιτίας των τρομακτικών ελλείψεων σε προσωπικό και είδη ατομικής υγιεινής, τα ολιγομελή τμήματα (15 μαθητές/ τάξη)είναι επιτακτική ανάγκη.

ΌΧΙ ΣΤΟ ΣΤΟΙΒΑΓΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

 ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΚΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

15 ΜΑΘΗΤΕΣ  ΑΝΑ ΤΑΞΗ

Για ακόμα μια χρονιά το δικαίωμα στην προσχολική αγωγή αντί να είναι υποχρέωση του κράτους που θα παρέχεται δωρεάν σε ΟΛΑ τα παιδιά σε δομές δημόσιες σύγχρονης παιδαγωγικής φροντίδας και αγωγής με το αναγκαίο μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, σε κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και τα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια και υγεία τους μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση κάθε οικογένειας, σε εμπόρευμα, σε ευκαιριακή παροχή με ημερομηνία λήξης, σε παιδοφυλακτήριο.

 

Πρέπει να πάρουμε την ευθύνη για την μόρφωση των παιδιών μας στα χέρια μας.

Γιατί η Προσχολική Αγωγή δεν αποτελεί το χώρο και τις ώρες που αφήνουμε τα παιδιά για να εργαστούμε. Το ίδιο το περιεχόμενο της είναι αναγκαίο για την σωματική, νοητική, συναισθηματική, αισθητική, κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, του δίνει τα εφόδια για την υπόλοιπη ζωή του. Στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία το παιδί μπορεί  πιο ολοκληρωμένα να μάθει όσα είναι αναγκαία για την ανάπτυξή του: Να σκέπτεται, να παρατηρεί το περιβάλλον, να συμβιώνει αρμονικά, να λειτουργεί ομαδικά, να πειθαρχεί, να διεκδικεί, να κάνει φίλους. Γι’ αυτό η  Προσχολική Αγωγή είναι δικαίωμα κάθε παιδιού.

Στεκόμαστε δίπλα στους γονείς που σήμερα ανησυχούν για την εξέλιξη αυτής της κατάστασης και τους καλούμε να διεκδικήσουμε από κοινού:

·       Να φύγει η ανακύκλωση από την Δέγλερη, δίπλα ακριβώς από τις αίθουσες νηπιαγωγείου.

·       Η προσχολική Αγωγή να ξεκινήσει κανονικά χωρίς καθυστερήσεις, ΟΧΙ στο στοίβαγμα των παιδιών, ολιγομελή τμήματα.

·       Να στελεχωθούν τα νηπιαγωγεία με μόνιμο προσωπικό από νηπιαγωγούς, ψυχολόγους, παιδίατρους, βοηθητικό προσωπικό. Με ευθύνη του κράτους - και όχι του κάθε γονιού αν το αντέχει η τσέπη του - να βοηθηθούν τα παιδιά που χρήζουν ειδικής αγωγής, να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες από το πολύμηνο κλείσιμο παιδικών σταθμών και σχολείων στην ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών μας.  

·       Μείωση της αναλογίας παιδιών και παιδαγωγών, ως ένα ελάχιστο μέτρο απέναντι στην πανδημία και δημιουργία ολιγομελών ομάδων για την αποφυγή συγχρωτισμού στην τάξη, το παιχνίδι, τη σίτιση, τον ύπνο και τις δραστηριότητες στην αυλή.

·       Τακτικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ, ιχνηλάτηση για όλους, άμεση ιατρική αντιμετώπιση εφόσον υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα. Όλα αυτά στην ευθύνη σχολιατρικής υπηρεσίας, διασυνδεδεμένης με το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας. Επαρκή μέσα ατομικής προστασίας.

·       Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μη γίνει καμία απόλυση.

·       Κτήρια σύγχρονα, ασφαλή, με τους αναγκαίους χώρους για το παιχνίδι, τη σίτιση, την ξεκούραση των παιδιών.

·       Η σίτιση να γίνεται με ευθύνη του κράτους, για όλα τα παιδιά, με το αναγκαίο προσωπικό, με ποιότητα και επάρκεια.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ.

στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης