Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Η επιτυχία της Απεργίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι υπόθεση όλων μας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης στηρίζει απερίφραστα την αυριανή 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Δήμο μας και όλων των Δήμων της Αττικής που έχει κηρύξει το Συνδικάτο Ο.Τ.Α. Αττικής, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Η πολιτική κόστους - οφέλους που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι κατά τόπους δημοτικές αρχές που τις υπηρετούν, όπως και η «πρωτοπόρα» δημοτική αρχή της Νέας Σμύρνης, οδηγούν αφενός στην πλήρη διάλυση και υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών -με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το λαό της περιοχής- και αφετέρου στη συνεχή υποβάθμιση των όρων εργασίας όσων εργάζονται στις υπηρεσίες αυτές. Ελαστικές σχέσεις εργασίας, απλήρωτη υπερεργασία, καμία λήψη μέτρων προστασίας, ελλιπέστατη παροχή μέσων ασφαλείας, ανύπαρκτη συντήρηση εξοπλισμού, αυτή είναι η καθημερινότητα των εργαζομένων του Δήμου!

Τα αυξανόμενα δυστυχήματα σε δημοτικούς εργαζόμενους, όπως το πρόσφατο με θύμα την άτυχη συνοδό απορριμματοφόρου, η οποία μάλιστα δούλευε αδήλωτη και ανασφάλιστη (!), για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ξυλοκάστρου, πρέπει να σημάνει συναγερμό στους εργαζόμενους. Η οργάνωση της πάλης τους ως τάξη ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των τοπικών διοικήσεων που τις στηρίζουν, είναι μονόδρομος.

Δηλώνουμε με κάθε τρόπο ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να παίξουν με τις ζωές των εργαζομένων του Δήμου κάνοντάς τες θυσία στο βωμό της εγκληματικής πολιτικής που στηρίζει μονοπώλια, εργολάβους και επιχειρηματικούς ομίλους. Είμαστε στο πλευρό τους όπως ήμαστε πάντοτε και αγωνιζόμαστε μαζί τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Στην αυριανή 24ωρη απεργία ενώνουμε τις φωνές μας με τις δικές τους!

                                 «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!»                                   

                                                                                              Νέα Σμύρνη, 16 Γενάρη 2023