Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Για τη διατήρηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μία μέρα πριν τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 21 Μαΐου, η δημοτική αρχή μας ενημέρωσε ότι θα συζητηθεί την επομένη το εξαιρετικά σοβαρό θέμα, για πολλές οικογένειες της πόλης μας: της εγγραφής βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης μας. Τι ήθελε να αποφύγει; Τη συζήτηση επί της ουσίας ότι:

Για ακόμα μια χρονιά οι λαϊκές οικογένειες θα πληρώσουν τροφεία!

Όλη η συζήτηση, με ευθύνη των άλλων παρατάξεων, περιορίστηκε στη διαχειριστική πολιτική ελλείψει των απαραίτητων κρατικών κονδυλίων και στο ποια θα είναι η τιμή των τροφείων για τα παιδιά των εργαζόμενων γονέων της πόλης μας. Ασφαλώς και δεν τους απασχόλησε καθόλου το πλήθος των λαϊκών οικογενειών που δεν κάνουν καν αίτηση, δεδομένου ότι αν ο ένας εκ των δύο γονέων είναι άνεργος, το παιδί δεν επιτρέπεται να εγγραφεί σε βρεφονηπιακό σταθμό!

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε τις ευθύνες των άλλων παρατάξεων και των πολιτικών κομμάτων που εκφράζουν. Είναι οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ 2) που κυβέρνησαν και στηρίζουν την αντιδραστική - αντιλαϊκή ΕΕ. Όλοι έχουν συμφωνήσει και ψηφίσει τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην τοπική διοίκηση με περικοπή των κονδυλίων. Είναι οι ίδιοι που κάθε χρόνο χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, εκφράζοντας την «αγανάκτησή» τους αλλά αρνούνται να διεκδικήσουν μαζί με τους γονείς αυτά που δικαιούνται.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, έθεσε για άλλη μια φορά το πάγιο αίτημά της: να εξασφαλιστεί σε όσες οικογένειες εργαζομένων και ανέργων υπάρχει δυνατότητα, να γράψουν τα παιδιά τους χωρίς να πληρώσουν τροφεία και να διεκδικήσει με όλους τους γονείς κονδύλια για να καλυφθούν όσες ανάγκες υπάρχουν. Δυστυχώς, ο Δήμαρχος προτίμησε τη λαθροχειρία από την οργάνωση του αγώνα και της διεκδίκησης. Για να υποστηρίξει την πολιτική του αναφέρθηκε στη Δημοτική Αρχή της Πάτρας που στηρίζεται από το ΚΚΕ, αποκρύπτοντας ότι στην Πάτρα, για εισοδήματα κάτω των 25.000€ τα τροφεία είναι δωρεάν!

Δεν μας έκανε εντύπωση. Άλλωστε, δεν πέρασε πολύς καιρός που διαφώνησε με το κάλεσμα αγωνιστικής δράσης των έξη κομμουνιστών Δημάρχων.

Έκαστος εφ' ω ετάχθη.

                                                                                               Νέα Σμύρνη, 22 Μάη 2024