Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Απάντηση στη δημοτική αρχή για τις συχνές αναφορές στο Δήμο Πατρέων

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης, της 11ης Ιουνίου 2024 η Δημοτική Αρχή έφερε ως θέμα για έγκριση τη δεύτερη αναμόρφωση προϋπολογισμού του έτους 2024. Και αυτή, όπως και η πρώτη, κινείται στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση με τον αρχικό προϋπολογισμό, που συνδιαμόρφωσε η σημερινή δημοτική αρχή με την απερχόμενη.

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης επεσήμαναν πως η σύμπλευση με την πολιτική της κεντρικής διοίκησης, οδηγεί στη μεταφορά ολοένα και περισσότερων αρμοδιοτήτων στους δήμους χωρίς την αντίστοιχη χρηματοδότηση.  Η άρνηση σύγκρουσης με την πολιτική αυτή  κατευθύνει τους δήμους στην εύρεση ίδιων πόρων μέσω της ανταπόδοσης. Έτσι, όλες οι υπηρεσίες προς τους δημότες μετατρέπονται σε επί πληρωμή με αποτέλεσμα την περεταίρω αφαίμαξη του ήδη λεηλατημένου, από το κεντρικό κράτος, λαϊκού εισοδήματος.

Στην προσπάθειά του να απαντήσει στην κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Δήμαρχος κ. Κουτελάκης, κατέφυγε για άλλη μια φορά σε συγκρίσεις με το δήμο Πατρέων, προσπαθώντας να ταυτίσει την πολιτική του με εκείνη της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας.

Στη δευτερολογία της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο Γιάννης Κορφιάτης απάντησε πως όπου έχουν εκλεγεί Κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι ακόμα και εκεί που η Λαϊκή Συσπείρωση ασκεί διοίκηση, γνώμονας στην πολιτική τους είναι η ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Γι’ αυτό, είτε στη διοίκηση είτε στην αντιπολίτευση, παντού ασκούν λαϊκή αντιπολίτευση στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική του αστικού κράτους, οργανώνουν τη σύγκρουση μαζί του με μαζικούς λαϊκούς όρους μέχρι την ανατροπή του.

Απάντηση του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Σμύρνης Γιάννη Κορφιάτη για τις συχνές αναφορές στο Δήμο Πατρέων :