Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Για το θόλο-γυμναστήριο που θέλει να τοποθετήσει η Δημοτική Αρχή στο χώρο που προαυλίζονται τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης

 

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αγοράσει φουσκωτό «μπαλόνι» (γυμναστήριο σε φουσκωτό θόλο) ύψους τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ και να το τοποθετήσει στον χώρο που προαυλίζονται τα παιδιά του 1ου Δημοτικού ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων! Ο Σύλλογος διδασκόντων και γονείς μαθητών του 1ου Δημοτικού εξέφρασαν αρχικά με επιστολή την αντίθεσή τους, παραθέτοντας αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν, ενώ τη Δευτέρα 23/9, στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας απαίτησαν από τη Δημοτική Αρχή, με τη φυσική τους παρουσία, να πάρει πίσω αυτή της την απόφαση.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης που στηρίζεται από το ΚΚΕ καταψήφισε την προμήθεια του θόλου – γυμναστήριο.

 

Το ΚΚΕ καλεί τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σε εγρήγορση και επισημαίνει ότι:

       Η απόφαση αυτή υπαγορεύεται από την πολιτική ΕΕ και των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που δε θέλουν και δεν μπορούν να έχουν ενιαίο σχεδιασμό για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και στη συγκεκριμένη περίπτωση για τις ανάγκες άθλησης της νεολαίας. Κυβερνήσεις, Περιφέρειες, δήμοι είναι κρίκοι στην αλυσίδα της αντιλαϊκής πολιτικής προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

       Πρόκειται για μια κατασκευή της οποίας το κόστος είναι υπέρογκο! Κόστος, που βαραίνει τους δημότες, αφού θα καλυφθεί από το ταμείο του δήμου. Ευθύνη έχουν όλες οι παρατάξεις που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι συμφωνούν με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους. Γεγονός που μετατρέπει το δήμο σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό, δίπλα στο κεντρικό κράτος.

       Πρόκειται για μια κατασκευή της οποίας οι προδιαγραφές και η διάρκεια ζωής είναι αμφίβολες. Η ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών είναι ευνόητη αφού πρόκειται να τοποθετηθεί σε χώρο που προαυλίζονται μαθητές!

       Είναι επικίνδυνη και απαράδεκτη η άποψη της Δημοτικής Αρχής ότι για τις παρεμβάσεις στους χώρους των σχολείων δεν επιτρέπεται να εκφέρουν γνώμη οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές! Η σχεδόν πραξικοπηματική απόφαση της Δημοτικής Αρχής να τοποθετήσει το θόλο – γυμναστήριο στο 1ο Δημοτικό δεν θα περάσει. Η επιμονή τους παρά τις αντιδράσεις και τις τεκμηριωμένες αιτιάσεις των εκπαιδευτικών και των γονιών, εγείρει ερωτήματα.

Καταγγέλλουμε την τακτική της Δημοτικής Αρχής να διχάσει τους μαθητές, τους αθλητές και τους γονείς της πόλης. Απείλησε μάλιστα, την επόμενη ημέρα στη Δημοτική Επιτροπή ότι 5.000 αθλητές θα πάνε έξω από το 1ο Δημοτικό για να απαιτήσουν να μπει ο θόλος – γυμναστήριο. Αυτό λέγεται διαίρει και βασίλευε!

Ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός στην πόλη μας (και όχι μόνο) και της νεολαίας ειδικότερα δεν εξασφαλίζεται με αποσπασματικά μέτρα. Απαιτείται κεντρικός επιστημονικός σχεδιασμός με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες, χωρίς ιδιώτες και έξω από τη λογική του κέρδους.

Η Δημοτική Αρχή, αντί να προσφεύγει σε «φουσκωτά μπαλόνια» και να κωλυσιεργεί (και με ευθύνη της Περιφέρειας) στην κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου της Αρτάκης, οφείλει να διεκδικήσει από την κεντρική διοίκηση σύγχρονες αθλητικές υποδομές που να καλύπτουν τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού της πόλης και των παιδιών του. Να εξασφαλίσει όλο το αναγκαίο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, με μόνιμες σχέσεις εργασίας και πλήρη εργασιακά δικαιώματα!

Μόνο ο οργανωμένος και ο μαζικός αγώνας γονιών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων μπορεί να φέρει αποτελέσματα! Η αναδίπλωση της Δημοτικής Αρχής μπροστά στην πίεση που ασκήθηκε από τη μαζική τους παρέμβαση είναι μια εμπειρία, την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν στα επόμενα βήματα της οργανωμένης τους πάλης.

Το ΚΚΕ, θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τις όποιες αποφάσεις πάρουν για συνέχιση του δίκαιου αγώνα τους.