Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ - ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ

 

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, η οποία για ακόμα μια φορά φέρνει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, αντιμέτωπους με συσσωρευμένα προβλήματα προηγούμενων ετών και το βάρος νέων. Από τα υπέρογκα ποσά για τροφεία στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της πόλης μας, μέχρι τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια, αναδεικνύεται ότι όλοι οι κρίκοι του αστικού κράτους (Δήμος, Περιφέρεια, Κυβέρνηση) εντείνουν συνεχώς την επίθεση στις εργατικές λαϊκές οικογένειες, καθώς κινούνται πιστά στις εχθρικές για τους λαούς ράγες της Ε.Ε.

Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους ζουν σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον που έχουν φτιάξει για αυτούς διαχρονικά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, Δήμοι και Περιφέρειες,  που στηρίζουν κι εφαρμόζουν όλες τις αντιδραστικές οδηγίες της Ε.Ε. Πάνω στην ακρίβεια, τη φοροληστεία, την ολοένα και χειρότερη κατάσταση στην Υγεία την Παιδεία και την πολιτική προστασία, προστίθενται και αυξάνονται χαράτσια μέσω των Δήμων.

Η οργή των γονιών για τα τροφεία στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι απολύτως δικαιολογημένη. Ο Δήμος, κινούμενος στην ίδια λογική με την κυβέρνηση, μετακυλίει το βάρος στους γονείς που έχουν παιδιά σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς αυξάνοντας τα τροφεία του Δήμου, κάτι που από την πρώτη στιγμή η Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Προσπαθώντας μάλιστα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, σε μια κατάπτυστη ανακοίνωση προσπαθεί να δημιουργήσει κοινωνικούς αυτοματισμούς μεταξύ εργαζομένων!

Να τι γράφουν: «Δεν είναι πολιτική του Δήμου το κόστος αυτών των εισοδηματικών κατηγοριών να καλύπτεται από τα τέλη χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων και ανέργων συμπολιτών μας, με “επιδοτήσεις” προς υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες.»!!!!! Πρόκειται για απόλυτη ταύτιση με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, το μοτίβο της οποίας είναι, ένα τμήμα της φοροληστείας από τους λιγότερο φτωχούς να το δίνουν σε πιο φτωχά στρώματα της εργατικής τάξης. Την ίδια ώρα εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες, μεγαλέμποροι και έμποροι όπλων μετράνε απίστευτα κέρδη και μπουκώνουν με δισεκατομμύρια επιδοτήσεων!

Η Λαϊκή Συσπείρωση, έχει επανειλημμένα εκφράσει την πάγια θέση του ΚΚΕ ότι η Παιδεία (όπως και όλοι οι τομείς της κοινωνικής ζωής) πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σε όλες τις βαθμίδες της. Παλεύουμε γι’ αυτό με όλες μας τις δυνάμεις και καλούμε όλους τους γονείς και τις λαϊκές οικογένειες να συμπορευθούν μαζί μας. Είναι ευθύνη του Κράτους και του Υπ. Παιδείας κεντρικά η εύρυθμη λειτουργία όλων των δομών Παιδείας για όλα τα παιδιά και όχι των στραγγισμένων οικονομικά δήμων.

Έχουμε αιτηθεί κατ’ επανάληψη, και απαιτούμε, να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν την Παιδεία στην πόλη μας. Οι ελλείψεις σχολικών κτιρίων, οι οφειλές προς υπηρεσίες, οι απαιτήσεις για την απαραίτητη στελέχωση με προσωπικό, η στατικότητα των κτηρίων κ.ά. Έχουμε ζητήσει να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την Παιδεία, με παρουσία φορέων, γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Ακόμη δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση!

Το πέρασμα αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση προς στους δήμους χωρίς την ταυτόχρονη διασφάλιση οικονομικών πόρων, οδηγεί τους δήμους στη λογική της ανταποδοτικότητας. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η δημοτική αρχή Κουτελάκη, που εν προκειμένω έχει αυξήσει τα τροφεία

Καλούμε τους γονείς που έχουν φτάσει στα όριά τους να μετατρέψουν την οργή τους σε οργανωμένη πάλη. Συμπορευόμαστε μαζί τους και θα στηρίξουμε όποιο τρόπο πάλης επιλέξουν.

Τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη, στη συνεδρίαση λογοδοσίας, η Λαϊκή Συσπείρωση θα επανέλθει με όλα τα ερωτήματα που έχει κάνει και αφορούν τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και τα οποία δεν έχουν απαντηθεί!