Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»: Απεργούν εδώ και 200 μέρες

Ο αγώνας τους πιέζει την εργοδοσία που τις τελευταίες μέρες χρησιμοποιεί προκλήσεις και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Σήμερα η εκλογοαπολογιστική συνέλευση των εργαζομένων


Σφυρηλατώντας την ενότητά τους μέσα από τη σκληρή απεργιακή μάχη που δίνουν εδώ και 200 ολόκληρες ημέρες, οπλισμένοι με το αναντικατάστατο όπλο της ταξικής αλληλεγγύης, οι απεργοί χαλυβουργοί συνεχίζουν αποφασιστικά να αποκρούουν τις προκλήσεις με τις οποίες η εργοδοσία προσπαθεί να τους λυγίσει, εμφανώς ανήσυχη και πιεσμένη από την επίδραση του ηρωικού τους αγώνα. Οι απεργοί δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την επαναπρόσληψη των 119 απολυμένων.
Σήμερα στις 11 π.μ. προχωρούν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση στην οποία καλεί το σωματείο τους και σε εκλογές για το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα, θα αναδείξουν την εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Στο μεταξύ, χθες το πρωί, οι απεργοί αντίκρισαν και πάλι την «παρέλαση» των διευθυντάδων με τα περίπου 20 τσιράκια κολλημένα σαν «ουρά» τους, που έφτασε μπροστά από την περιφρούρηση στην πύλη του εργοστασίου, απαιτώντας προκλητικά να ανοίξουν την είσοδο στους απεργοσπάστες. Με σθένος, οι απεργοί απάντησαν και χτες στις προκλήσεις των επίδοξων απεργοσπαστών που επιδίωξαν και χθες να στήσουν σκηνικό «σύγκρουσης» με τους απεργούς. «Τα σκυλιά γαβγίζουν γι' αυτούς που τα ταΐζουν» και «Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι», ήταν τα συνθήματα με τα οποία απάντησαν και αποστόμωσαν τα τσιράκια τα οποία απομακρύνθηκαν στη συνέχεια.
Εστειλαν οικονομική βοήθεια από τη Σάμο
Μέσα σε συνθήκες κλιμάκωσης της αδιαλλαξίας και των προκλήσεων της εργοδοσίας, αποτελεί επιτακτική ανάγκη, τούτη την κρίσιμη στιγμή, να γιγαντωθεί κυριολεκτικά και με κάθε τρόπο η αλληλεγγύη από παντού. Αυτό θα αποτελέσει το πιο ισχυρό στήριγμα στους απεργούς χαλυβουργούς για να βγουν νικητές και μαζί με αυτούς όλη η εργατική τάξη της χώρας. Αλληλεγγύη που βέβαια δεν έχει σταματήσει λεπτό να εκφράζεται με κάθε τρόπο, όπως, για παράδειγμα, αυτή της Λαϊκής Επιτροπής Παγώνδα-Ηραίον-Μύλων Σάμου, η οποία πήρε πρωτοβουλία και διακίνησε κούπες κατασκευασμένες από βιοτέχνη την ημέρα της πρωτομαγιάς και συγκέντρωσε 350 ευρώ, και τα έστειλε στους χαλυβουργούς. Την ίδια στιγμή, το Σωματείο Εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων «Ιντρακόμ», με χθεσινή ανακοίνωση-ψήφισμα καταδικάζει την προχτεσινή προσπάθεια ποινικής δίωξης των απεργών και την απόπειρα του εργοδοτικού απεργοσπαστικού μηχανισμού να κάμψει τον ανυποχώρητο αγώνα των χαλυβουργών.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Καταγγέλλουν την ποινικοποίηση του αγώνα των χαλυβουργών
Την προσπάθεια ποινικοποίησης του ηρωικού αγώνα των απεργών χαλυβουργών με τις μηνύσεις που κατέθεσαν (προχτές) εναντίον του ΔΣ του Σωματείου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» διευθυντικά στελέχη του Μάνεση και ελάχιστοι απεργοσπάστες, ζητώντας την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους συνδικαλιστές, καταγγέλλουν η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και οι διοικήσεις των σωματείων της δύναμής του (Μετάλλου, Οδηγών, Εμποροϋπαλλήλων, ΚΑΡΦΟΥΡ, Οικοδόμων, Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργών - Δέρματος, Τροφίμων - Ποτών, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, Επισιτισμού - Τουρισμού, Λογιστών, Ιδιωτικών Κλινικών, Καθαριστριών, Ηλεκτρολόγων, Ξυλουργών, Πλαστικών).
Στην ανακοίνωση - καταγγελία αναφέρουν: «Οσα μέσα και μεθόδους και να επιστρατεύσουν ο βιομήχανος Μάνεσης, ο μηχανισμός του και οι μηχανισμοί του αστικού κράτους, για να πλήξουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών του Ασπροπύργου, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Θα βρουν μπροστά τους τοίχο όλους τους εργάτες και τα ταξικά συνδικάτα, όλης της χώρας. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, απαιτούμε να γυρίσουν πίσω οι 119 απολυμένοι και δουλειά με πλήρεις μισθούς και δικαιώματα. Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν!».
Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε και η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, στην οποία καταγγέλλει το ρόλο των αστικών ΜΜΕ που προσφέρουν υπηρεσίες στην εργοδοσία και έχουν μετατραπεί σε μόνιμο βήμα προβολής των απεργοσπαστών και μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Το ΠΑΜΕ τονίζει προς όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να συκοφαντούν, να λασπολογούν και να απειλούν το ΠΑΜΕ, ότι θα πάρουν απάντηση. Ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά ότι θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση την έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών. Καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τα ΔΣ των εργατικών σωματείων και κάθε μαζικού φορέα να υπερασπιστούν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών και τη Διοίκηση του σωματείου τους».