Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Το Σάββατο διαδηλώνουμε ενάντια στην πολιτική που μας εξαθλιώνει!

Σε παλλαϊκό προσκλητήριο ξεσηκωμού και οργάνωσης ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει το λαό πρέπει να εξελιχθούν τα συλλαλητήρια που οργανώνουν το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη εργατικά συνδικάτα και συνταξιουχικές οργανώσεις ενάντια στα νέα μέτρα.
Στόχος είναι τα συλλαλητήρια να αξιοποιηθούν στην πορεία κλιμάκωσης του αγώνα με πανελλαδική γενική απεργία, ενάντια στην επίθεση της τρικομματικής συγκυβέρνησης, της τρόικας και της ΕΕ.
Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 11 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).
Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια του Σαββάτου, «να απαντήσουν στην κυβέρνηση και στους εκπροσώπους των μονοπωλίων που βασανίζουν τη ζωή τους με τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές τους». Η ΟΓΕ στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Συνταξιούχες, εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες δεν πρέπει να λείψουν, ώστε να επιστρέψουν τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του υπουργού Υγείας εναντίον τους. Οφείλουν να επιστρέψουν και τον εμπαιγμό του, γιατί φάρμακα και γιατροί ΔΕΝ υπάρχουν!»
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Υφεσης και Ειρήνης καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα να πάρουν μέρος, μαζικά και αγωνιστικά, στις κινητοποιήσεις. Καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης «να ενημερώσουν με πολύμορφες παρεμβάσεις τα μέλη τους, όλους όσοι διαμαρτύρονται ότι κάτι πρέπει να γίνει, γιατί πλέον δεν επιβιώνουν, να πάρουν ενεργά μέρος στον αγώνα για την επιβίωσή τους και το μέλλον των παιδιών τους, γιατί για άλλη μια φορά τους λένε ψέματα, τους κοροϊδεύουν ότι τα μέτρα είναι "επώδυνα αλλά αναγκαία" και ότι είναι τα τελευταία...».
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια έχουν ήδη απευθύνει το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ, δεκάδες συνδικάτα και Ομοσπονδίες. Τη σχετική λίστα διεύρυνε χτες η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο και Συναφή Επαγγέλματα.
Ομόφωνη απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο πήρε και το Σωματείο Εργαζομένων «Ελληνικής Χαλυβουργίας» Ασπροπύργου, που, μετά τον ηρωικό εννιάμηνο αγώνα τους, συνεχίζουν να παλεύουν ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής καλούν όλους τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο με προσυγκέντρωση στις 10.45 π.μ. στην Ομόνοια (μπροστά από το Hondos Center).
Σε πολλές πόλεις
Μέχρι σήμερα, έχουν οριστεί αγωνιστικές κινητοποιήσεις το Σάββατο σε:
  • Γιάννενα, 11 π.μ., στο Δημαρχείο.
  • Πάτρα, 11 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου.
  • Βόλος, 11 π.μ., πλατεία Αγίου Νικολάου.
  • Ηράκλειο, 11 π.μ., στα Λιοντάρια.
  • Λασίθι, 11 π.μ., κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου.