Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΣΥΛ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ: ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/6/2014 ΑΚΥΡΩΣΑΜΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ !


Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τις κινητοποιήσεις για την ακύρωση των σεμιναριων για την αξιολόγηση, το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α'βάθμιας εκπαίδευσης Π. Φαλήρου, επισημαίνει:

"Το ΔΣ χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους, που μαζικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ακύρωση των σεμιναρίων για την αξιολόγηση.

Χαιρετίζουμε ασφαλώς και όσους από τους συναδέλφους διευθυντές βρέθηκαν με μαζικό και ενωτικό τρόπο στην ίδια όχθη της αντίστασης με το σύλλογο και όλο τον κλάδο.
Μαζί μας βρέθηκαν γονείς και εργαζόμενοι ανοίγοντας το δρόμο για κοινό μέτωπο απέναντι στην πολιτική που διαλύει την Παιδεία και όλη την κοινωνία.
Την ίδια επιτυχία είχε η προσπάθεια των συλλόγων σε όλα τα επιμορφωτικά κέντρα της «χώρας αποδεικνύοντας ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν πεισθεί πως με την επιχειρούμενη αξιολόγηση δεν αναβαθμίζονται ούτε οι εκπαιδευτικοί ούτε η παιδεία. Η συμμόρφωση του εκπαιδευτικού που επιδιώκεται μέσω της αξιολόγησης αφορά ξεκάθαρα πλέον όπως δείχνουν οι…« δείκτες », στον στρατηγικό στόχο του νέου, αυτοδιοικούμενου σχολείου της ημιμάθειας και της εμπορευματοποιημένης γνώσης, το οποίο θα πρέπει να υπηρετείται από «σκυφτούς, μοιραίους και άβουλους »εκπαιδευτικούς.
Η ίδια πολιτική εφαρμογής της αξιολόγησης επιχειρείται σε όλο το δημόσιο. Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απόλυσης, μετά από εκβιαστική κατάθεση οργανογραμμάτων και αξιολογήσεων. Το ίδιο και με τους νοσοκομειακούς, που απεργούσαν πριν λίγες μέρες, στους οποίους η αξιολόγηση αφορά στη συμμόρφωση τους με το καθεστώς της ακόμη μεγαλύτερης ιδιωτικοποίησης των παροχών υγείας.

Συνάδελφοι

Η αναδίπλωση τελικά του ΥΠΑΙΘ να γίνει η επιμόρφωση με ηλεκτρονικό τρόπο, αποτελεί ξεκάθαρη παραδοχή ότι το δυσκολέψαμε περισσότερο από ότι περίμενε.
Συνάδελφοι, δεν εφησυχάζουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε περισσότεροι, πιο συσπειρωμένοι και συντονισμένοι ώστε από Σεπτέμβρη να ακυρώσουμε και τους επόμενους σχεδιασμούς του υπουργείου."