Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Κινητοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ισραηλινή Πρεσβεία


Με τη δέσμευση ότι θα συνεχιστούν οι μαζικές κινητοποιήσεις μέχρι να σταματήσει το έγκλημα του Ισραήλ στη Γάζα, ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της συνεχιζόμενης εγκληματικής επίθεσης του Ισραήλ, που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ, στην Ισραηλινή Πρεσβεία.
Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από την πλατεία Πανόρμου. Με συνθήματα όπως «Έξω από τη Γάζα οι Ισραηλινοί, να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί» και «Στην Παλαιστίνη σφάζουνε μαζί, ΗΠΑ - Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί» τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, πορεύτηκαν μαχητικά προς την Πρεσβεία του Ισραήλ, όπου σε μια συμβολική κίνηση πέταξαν κόκκινη μπογιά προς το κτίριο της Πρεσβείας. 
Ο  Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η σφαγή του λαού της Παλαιστίνης. Σε αυτή τη δολοφονική ενέργεια το Ισραήλ έχει την ανοικτή στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης που υλοποιεί τις στρατιωτικές συμφωνίες με το κράτος - δολοφόνο».
«Σε αυτές τις στιγμές, πρέπει να καταδικαστούν και οι θέσεις που παίρνουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε θύτες και θύματα», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, ξεκαθαρίζοντας ότι: «Απαιτούμε την καταδίκη αυτού του εγκλήματος. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, μέχρι να σταματήσουν τα συνεχιζόμενα εγκλήματα του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού». (Δείτε εδώ την ομιλία του Ν. Σοφιανού).
Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Πρέσβης της Παλαιστίνης Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι (Δείτε εδώ τη δήλωση του Πρέσβη). Στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Δυναμώνει καθημερινά η αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό λαό ενάντια στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ. Ο ελληνικός λαός, το ΚΚΕ, όλοι οι δημοκράτες, οι προοδευτικοί άνθρωποι, οι άνθρωποι καλής θέλησης της πατρίδας μας, βρίσκονται στο πλευρό του αγωνιζόμενου Παλαιστινιακού λαού. Για να βάλουμε επιτέλους τέρμα στην αιματοχυσία, για να σταματήσει η κατοχή, για να σταματήσει ο εποικισμός, για να υπάρξει ένα βιώσιμο, ανεξάρτητο, πραγματικό Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ, ισότιμο κράτος, αναγνωρισμένο μέλος του ΟΗΕ. Θα βρισκόμαστε καθημερινά στους δρόμους μέχρι να σταματήσει αυτό το αίσχος, ενάντια στους αμάχους, ενάντια σε ένα λαό που παλεύει για το δίκιο του, που παλεύει για τη δική του πατρίδα».