Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Με δυναμική κινητοποίηση απαίτησαν να μην κλείσει το Παράρτημα

       
                                          Από την αποψινή δυναμική κινητοποίηση στην Καλλιθέα

 


                                           Από την αποψινή δυναμική κινητοποίηση στην Καλλιθέα





        Με συνθήματα όπως «Δώστε λεφτά για δωρεάν Υγεία. Μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία» και «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι επίθεση και πάλη», πραγματοποιήθηκε δυναμική κινητοποίηση το απόγευμα της Τρίτης στην Καλλιθέα, ενάντια στη συστηματική προσπάθεια συρρίκνωσης και το τελικό κλείσιμο του Παραρτήματος Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», την οποία συνδιοργάνωσαν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ στη Νότια Αθήνα.
      Την κινητοποίηση στήριξαν η Ένωση ΕΒΕ Καλλιθέας, το Παράρτημα Νοτίων του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, η ΕΙΝΑΠ, μετά από παρέμβαση της ΔΗΠΑΚ, άλλα σωματεία και φορείς της ευρύτερης περιοχής, ενώ το ΚΚΕ με Ερώτησή του έφερε το θέμα στη Βουλή.
          Στο πλευρό τους παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και τη θέση του Κόμματος να παρθούν μέτρα για την άμεση, πλήρη, δημόσια και δωρεάν επαναλειτουργία του παραρτήματος του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην Καλλιθέα.
         Αρχικά στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη, όπου έγιναν ομιλίες, ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου με συνθήματα και ντουντούκες ενημέρωναν τους περαστικούς για το περιεχόμενο και τα αιτήματά τους.
       Στη συγκέντρωση μίλησαν η Λία Σαλτού, εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Καλλιθέας, η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων  και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής και περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η Βούλα Κυριαζοπούλου, εκ μέρους της Σωματειακής Επιτροπής Eurobank Καλλιθέας του Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, η Μαίρη Αγρογιάννη, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ με τη ΔΗΠΑΚ, η Αγγελική Μπακιρτζή, εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Μοσχάτου - Ταύρου, η Κατερίνα Γιαννούλη, εκ μέρους της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Σμύρνης και ο Ηλίας Κατζιώτης, εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας και Όμορων Δήμων.