Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Από το κακό στο χειρότερο εν μέσω πανδημίας


Διανύουμε πλέον τον δεύτερο μήνα της πανδημίας του COVID – 19 στην χώρα μας και η κυβέρνηση ανακοίνωσε το σχέδιο δράσης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Χωρίς ούτε μία πρόσληψη σε γιατρούς και νοσηλευτές, χωρίς καμία παροχή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ανακατεύει την τράπουλα και επιδίδεται σε μετακινήσεις προσωπικού από την μία δομή στην άλλη. Για τον λόγο αυτό και στον Δήμο μας μετακίνησε σχεδόν όλο το προσωπικό (γιατρούς και νοσηλευτές) από το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ Νέας Σμύρνης (το οποίο υπολειτουργούσε ακόμα και πριν την περίοδο της πανδημίας), στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Έμειναν μόνο ένας καρδιολόγος και μία νοσηλεύτρια για καλύψουν τις ανάγκες του λαού τα Νέας Σμύρνης.
Η τραγική αυτή κατάσταση εντείνει ακόμα περισσότερο την ανησυχία και την αγωνία μας. Είναι ανάγκη σήμερα να ενισχυθεί αποφασιστικά η πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στην πανδημία, αλλά και να εξυπηρετηθεί το σύνολο των ιατρικών αναγκών του λαού καθώς και τα υπόλοιπα προβλήματα υγείας δεν μπαίνουν σε καραντίνα, χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση τώρα.
Καταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης που συνεχίζει στην ίδια προ κορονοϊού γραμμή, αυτή της εμπορευματοποίησης και της υποχρηματοδότησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας - με τις χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και μέσα προστασίας.
Απαιτούμε :
Την άμεση επιστροφή και των 15 γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
Την άμεση πρόσληψη νοσηλευτών και γιατρών, (ειδικά παθολόγων, παιδιάτρων, λοιμωξιολόγων που είναι στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας).

Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΈΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
Κομματικές Οργανώσεις Ν. Σμύρνης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ